acp___ Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Od ponad dwóch lat mam Iiyam'e ProLite E435S 17" 10ms i pewnie długo bym nie myślał o zakupie innego monitora* gdyby nie fakt, że mnie ostatnio wkurzył** bo się popsuł ... ma jeszcze gwarancję do 03-02-2008 - najchętniej bym naprawił na gwarancji i sprzedał Potrzebuje monitor bardzo dobry (i to nie po to by gry na nim ślicznie wyglądały), ale głównie do pracy w zaawansowanych programach CAD (modelowanie 3D - czasem po kilka h przed monitorem bez odpoczynku). Dlatego 19" z roździelczością 1280x1024 było by idealnie*** (nie za małą plamka, taka sama roździelczość na 17" męczy przy dłuższej pracy). 20" czy też 21" też by mogło być z roździelczością powiedzmy 1440 na ... tylko byle by monitor był normalny nie panorammiczny ... Kontrast musi być większy niż w obecnym monitorze (obecnie chyba 500:1), jasność wystarcza jaką mam teraz (chyba 300:1). Kąty widzenia conajmniej jak mam teraz. NIE ZNAM SIĘ NA TYPACH MATRYC, obecnie mam dyplom na głowie i nie mam czasu szukać po necie szczegułów - no a z drugiej strony musze coś z obecnym monitorem zdziałać ... PYTANIE: 1) Czy zmieniać monitor, tzn. czy na rynku jest faktycznie coś lepszego od mojego monitora (jeżeli różnica ma być znikoma to nie ma sensu wydawać pieniędzy) - czy też ogólnie nic co w sprzedaży jest nie jest warte uwagi (np. kijowa technologia matryc)? Troszkę czytałem opini na temat np. Samsungów (drozszych modeli w danej grubie 19") i nie którzy narzekają na smużenia (qurde ja mam dwu letni monitor i nie narzekam!!), czy na kontrast (ja mam 500:1 i nie narzekam, a tamte mają minimum 700:1) ... Za obecny monitor dałem dwa lata temu 1500zł - teraz szpedam go za pół darmo ... dlatego bardzo ważne jest dla mnie by nei zamienić: "siekierki na kijek" 2) Czy prawdopodobieństwo wystapienia bedpikseli na nowych matrycach (nowe, lepsze technologie ... chyba ...) jest mniejsze od prawdopodobieństwa wystapienia takowych na matrycy mojego monitora (technologia z przed ponad dwóch lat) 3) Nie chce najtanszego monitora: "byle by miał 19"", ale budżetem kilku tyś. zł nie dysponuje ... cena/jakość - to się dla mnie liczy - myślałem na Samsungiem (ewentualnie Iiyama) - dobrze mysle? *) jasność na tyle duża, że ja mam cały czas na minimum bo inaczej mugłby służyć jako lampka kontrast - no cuż wystarczający - ale mogło by być lepiej kąty widzenia - wg. mnie wzorowe smużenia generalnie nie zauważono (widać tylko przy np. przewijaniu tekst w wordzie) **) prawodpodobnie przekaźnik przy przełączniku, ..., w momencie gdy monitor nie dostaje sygnału (np. włącza się wygaszacz) i przechodzi w stan wstrzymania, nie wychodzi już z niego (musze wyłączyć komputer i odczekać troche do ponownego włączenia) - a dioda mruga jak oszalała zielone(ON)-pomarańczowe(standbay) ***) Idealnie było by więcej " i nie wygurowana roździelczość - tak by wzroku nie meczyła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 polecam fujitsu simens fs-19p dobra matryca, na prawde rewelacyjne kąty widzenia i kolorki i do tego czas reakcji jak na tego typu matryce rewelacyjny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 (edytowane) Chodzi chyba o FS P19-2 ? Sam właśnie jestem w trakcie czytania długiego wątku o nim na mva.pl i tak się tylko zastanawiam czy po dwóch latach już tego monitora nie deklasują jakieś inne modele w tej kategorii cenowej? @acp 2) Tego nikt nie przewidzi. Najlepiej obejrzeć dokładnie monitor przed zakupem, co przynajmniej wyeliminuje badpixele od nowości. 3) Marka niewiele znaczy, należy mówić o konkretnych modelach. Edytowane 13 Czerwca 2007 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joeB Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 (edytowane) Witam. Obecnie jestem także w trakcie wyboru nowego LCD, mam podobne wymagania, i również głównym zastosowaniem będzie CAD. Po prawie 2-miesięcznych poszukiwaniach, oglądaniu różnych modeli, studiowaniu testów/tematów na forach etc. na placu boju pozostały 2 monitorki: Eizo S1921 i NEC 1990FXp. Eizo: S1921, minitest (S1931 = S1921 + overdrive, także to prawie te same monitorki, jedyna różnica w czasach reakcji - teoretycznie), test Nec: 1990FXp, minitest Jak dla mnie te 2 modele to najlepszy kompromis jeżeli chodzi o stosunek jakość/cena. A różnego rodzaju Samsungi/LG etc raczej odpuściłbym, lepiej wybrać jakiegoś japońca z 5-letnią gwarancją :-P Chociaż masz (teoretycznie) większą pewność zakupu, przy zachowaniu bezkonkurencyjnej (wg mnie) jakości i rozsądnej cenie. A najlepiej będzie jak przejdziesz sie do jakiegoś dużego komputerowego i porównasz kilka konstrukcji 'naocznie'. Sam sobie wybierzesz co Ci najbardziej odpowiada :) Pozdrawiam. Edytowane 13 Czerwca 2007 przez joeB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Dlaczego Samsung? A no dlatego, że fabryk tafli LCD do produkcji monitorów jest chyba aż dwie (z tego jedną ma Samsung)! Tak więc tak naprawdę kupuje się prawie zawsze to samo, chodź ziwe się inaczej - czy dobrze godom? :wink: Nie jestem zorientowany w obecnych technologiach i nie wiem jaki typ paneli jest obecnie najlepszy lub / i czegoś wart ... i o to własnie pytam, czy to co jest na rynku jest OK* 2 lata temu miałem czas i czytałem, pierw chciałem kupić Nec'a lub LG i byłem bardzo zdecydowany, a kupiłem wkońcu Iiyam'e :-P Teraz nie wiem jak to wygląda, a z tego co gdzieś tam mi sie obiło o uszy czy oczy to stawiam na Samsunga TAK NAPRAWDĘ SZUKAM OPINI** FACHOWCA, który sie zna - a nie wymądrza - czyli osoby która mówi mnie niż wie, a nie która wie mniej niż mówi ;) Na to trafiłem jakoś na poczatku: 19" Samsung SyncMaster 931BF producent Samsung przekątna 19 cali technologia wykonania TN rozdzielczość nominalna 1280 x 1024 piksele kontrast 700:1 jasność 300 cd/m² maks. częst. odchylania pionowego 75 Hz maks. częst. odchylania poziomego 81 kHz wielkość plamki 0,294 mm czas reakcji plamki 2 ms kąt widzenia pion 160 ° kąt widzenia poziom 160 ° ilość wyświetlanych kolorów 16,2 mln analogowe złącze D-Sub 15-pin tak cyfrowe złącze DVI tak obrotowy ekran [pivot] nie spełniane normy jakościowe TCO 2003 joeB faktycznie ciekawie się prezentują te dwa monitory, czegoś takiego szukam a więc mamy następujące technologie***: - PVA TFT dla Eizo i Nec'a - TN dla Samsunga czyli co jest lepsze lib do czego lepsze borsuczy_król, jak na monitorze nie ma przy zakupie niegrzecznych pikseli - to jak by się monitor nie oglądało, to sie nie dojdzie, czy po pół roku coś nie wyskoczy ... ... kiedyś (początki) norma określała dośc dużą liczbę pikseli które mogą sie popsuć, potem były kolejne bardziej rygorystyczne normy, a już dwa lata temu jak pamiętam - jaki kolwiek niegrzeczny piksel w określonym terminie od zakupu i monitor wymieniany na nowy ... ... monitor mam ponad dwa lata i nic nie wyskoczyło - dlatego wkurzył bym się jak by na nowym coś wyskoczyło ... trzymając stary nie strace dużo - najwięcej straciłem do tej pory na wartości, ponad 70% - kupując nowy wykładam kasę - dlatego chcę wiedzieć czy dobrze robie Jak ja wolne posta / temat na forum to doktorat na temat "co autor ma na myśłi" można by napisać ;) ale przynajmniej odstrasza to nabijaczy postów :D *) Przykład: "chłytu małketingowego" microsoftu, wymuszanie na klijentach kupowanie Visty (nie ma laptopa z XP, cena XP nie spadła) - a płyta z instalka Visty jak narazie nadaje się tylko i wyłącznie np. jako podstawka pod kubek - co by biurka nie wybrudzić ... **) na temat technologi, bo liczą sie też opinie użytkowników :wink: - tylko nie takich co uważają co by oni nie kupili to jest najlepsze, bo ich :P ***) mogę coś pokrecić - nie jestem obecnei w temacie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Fabryk "robiących" matryce jest więcej ( nie tylko Samsung i AUO ale też CMO , LG/Philips , Sharp [ze swoimi ASV ... znikły a szkoda bo bardzo dobre ] ). Nie tylko Samsung robi TN ...ale też AUO , CMO itd. Ja bym polecał matryce S-PVA i S-IPS - A-MVA i TN omijał. Z głównych wad: S-IPS ma spore odstępy międzypikselowe co może irytować, S-PVA ma "zbity zakres czerni" który się "rozświetla" pod kątem , efekt śniegu nawet nie irytuje ( może dla tego że nie towarzyszy różowienie z AUO MVA ). Dlaczego nie A-MVA - bo tego srebrzenia i różowienia to znieść nie mogłem ( tak swoją drogą o efekcie śniegu nie wspominam - znalazłem go też na S-PVA w HP 24" ) Dlaczego nie TN - bo np. na szarym tle w byle paint widzę tęczę barw ;) (subtelną oczywiście) ... i to FRC ... ehhh ta matryca to ekonomiczny wybór dla gracza ps. weź poprawkę że mam nieco zawyżone wymagania, a jeśli chodzi o wady to jest ich więcej i wypada napisać o jeszcze jednej jak np. występująca we wszystkich LCD inwersja miłej walki z ... LCD B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 (edytowane) 3) Nie chce najtanszego monitora: "byle by miał 19"", ale budżetem kilku tyś. zł nie dysponuje ... cena/jakość - to się dla mnie liczy - myślałem na Samsungiem (ewentualnie Iiyama) - dobrze mysle? jasność na tyle duża, że ja mam cały czas na minimum bo inaczej mugłby służyć jako lampka kontrast - no cuż wystarczający - ale mogło by być lepiej kąty widzenia - wg. mnie wzorowe smużenia generalnie nie zauważono (widać tylko przy np. przewijaniu tekst w wordzie) skoro miałeś 17 na TN i byłeś zadowolony to są 2 możliwości: -albo nie widziałeś lepszych -albo masz niewielkie wymagania i faktycznie nie ma sensu kupować nic droższego i wystarczy samsung 931 / 932 / iiyama E1900S2 /LG 1953TR itp na TN Osobiście używam SAMUNGA 932B do tekstu (a do gier CRT) i jestem zadowolony, monitorek ma zaskakująco dobrą regulację jasności lamp tak ze na minimum jest az za ciemny, kąty wystarczające dla 1 osoby i dobrą cenę ~800-950zł. Edytowane 14 Czerwca 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Chodzi chyba o FS P19-2 ? Sam właśnie jestem w trakcie czytania długiego wątku o nim na mva.pl i tak się tylko zastanawiam czy po dwóch latach już tego monitora nie deklasują jakieś inne modele w tej kategorii cenowej? @acp 2) Tego nikt nie przewidzi. Najlepiej obejrzeć dokładnie monitor przed zakupem, co przynajmniej wyeliminuje badpixele od nowości. 3) Marka niewiele znaczy, należy mówić o konkretnych modelach. tak, pomyliłem sie w nazwie, nie wiem jak jest z innymi monitorami, ale tez swego czasu czytalem testy na mva, monitor ma rewelacyjne kąty widzenia mozna się ustawić niemal równolegle z matrycą i dalej jest ona czytelna. Co do czasu reakcji - niby długi bo 8ms albo 16 juz nie pamietam, ale z tego co piszą na powazniejszych serwisach te 8ms na f-s jest mniej odczuwalne niz większość 4ms. Dodam jeszcze ze nie wiem czy trafiłem na dobry egzeplarz, czy wszystkie monitory teraz tak mają, ale wypalonych pikseli mam 0 mimo prawie roku uzytkowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Fabryk "robiących" matryce jest więcej ( nie tylko Samsung i AUO ale też CMO , LG/Philips , Sharp [ze swoimi ASV ... znikły a szkoda bo bardzo dobre ] ). Nie tylko Samsung robi TN ...ale też AUO , CMO itd. Ja bym polecał matryce S-PVA i S-IPS - A-MVA i TN omijał. Z głównych wad: S-IPS ma spore odstępy międzypikselowe co może irytować, S-PVA ma "zbity zakres czerni" który się "rozświetla" pod kątem , efekt śniegu nawet nie irytuje ( może dla tego że nie towarzyszy różowienie z AUO MVA ). Dlaczego nie A-MVA - bo tego srebrzenia i różowienia to znieść nie mogłem ( tak swoją drogą o efekcie śniegu nie wspominam - znalazłem go też na S-PVA w HP 24" ) Dlaczego nie TN - bo np. na szarym tle w byle paint widzę tęczę barw ;) (subtelną oczywiście) ... i to FRC ... ehhh ta matryca to ekonomiczny wybór dla gracza ps. weź poprawkę że mam nieco zawyżone wymagania, a jeśli chodzi o wady to jest ich więcej i wypada napisać o jeszcze jednej jak np. występująca we wszystkich LCD inwersja miłej walki z ... LCD B-) EIZO FlexScan S1931 wart swej ceny?? jakieś poważne wady zastosowanej technologi, matryce dobrej jakości? co do poprawki i zawyżonych wymagań, jeżeli pracujesz na monitorach w programach graificznych - to to nie są zawyżone wymagania ;) tylko bardzo cenne uwagi skoro miałeś 17 na TN i byłeś zadowolony to są 2 możliwości: -albo nie widziałeś lepszych -albo masz niewielkie wymagania i faktycznie nie ma sensu kupować nic droższego i wystarczy samsung 931 / 932 / iiyama E1900S2 /LG 1953TR itp na TN Osobiście używam SAMUNGA 932B do tekstu (a do gier CRT) i jestem zadowolony, monitorek ma zaskakująco dobrą regulację jasności lamp tak ze na minimum jest az za ciemny, kąty wystarczające dla 1 osoby i dobrą cenę ~800-950zł. już tłumacze: na obecny monitor przesiadłem sie z CRT LG 17" (płaski ekran, nie pamiętam już jaki model - ale to był też monitor średniej klasy, dwa lata temu poszedł za 250zł - a miałem go też koło dwóch lat jak nie więcej) - po wprawdzie zmianie pierwszy tydzień musiałem się przyzwyczajać do janości monitora albo dojść do tego, że trza dać na minium ... bo to nie lampa tylko monitor - ale generalnie niebo, a ziemia i byłem bardzo zadowolony, a wyżuciłem wtedy 1500zł na ten monitor na obecnym widzę wady: - słaby kontrast!!, - nie równomierne oświetlenie - najbardziejw widoczne na filmach gdy jest bardzo ciemny obraz (to wada wszystkich LCD z której jestem świadomy), - roździelczość w stosunku dp przekątnej - męczy trochę wzrok a pisalem, że jestem zadowolony - bo mam ponad dwa lata i nie ma niegrzecznych pikseli, kąty widzenia są bardzo dobre (mam głównie porównanie do monitora z laptopa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LANbat Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Czesc Wszystkim .Jesli chodzi o monitory to faktycznie ja osobiscie wybrałem SyncMaster 19'' 931BF czarny 2ms!! jestem super zadowolony .Jesli ktos by chciał info gdzie go nabyłem to podysłam linka http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C7800370 bardzo dobra cena i szybka dostawa.POLECAM !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 MINI RECENZJA Kupiłem EIZO FlexScan S1931-SE Slim Edge, 18,9" i rozdzielczość 1280x1024. Współpracuje do z konfigiem opisanym w tym temacie Pierwsze wrażenie: Monitor wcale nie wydaje się większy! To zasługa bardzo wąskiej obudowy w okuł ekranu, ale wystarczy chwilę popracować by zauważyć różnicę. Kąty widzenia bardzo dobre, spokojnie można zmieniać pozycję przy biurku i nie trzeba co chwilę poprawiać monitora (tak jak to jest przy pracy na kiepskich monitorach LCD lub laptopach) - no ale to już miałem w Iiyamie więc jakoś specjalnie tym akurat nie zachwyca, ale na pewno nie jest gorzej. Obawiałem się czy 1280x1024 na 19" nie będzie bolało, ale jest Ok plamka nie jest na tyle duża by wkurzało. Czas reakcji matrycy - nie zauważyłem różnicy między Iiyamą, a EIZO - może jak monitorek wróci z naprawy i odpalę coś na raz na dwóch ekranach zauważę różnice. Kontrast - jest różnica na kożyść EIZO i to znaczna. Czarny jest naprawdę czarny!!!!! Tu bardzo duża poprawa. W EIZO zapominam co to regulacja jasności monitora, automat robi to za mnie. Kolory na domyślnych ustawieniach jak dla mnie bomba. Drugi oddech przed monitorem: Wydałem 1700zł - dużo kasy, spłukałem się ... czy jest warto ... na razie trudno mi odpowiedzieć, na pewno widzę różnice ale czy warto kupować monitor za tyle kasy? Narazie nie miałem okazji odpalić inventora czy AutoCAD'a więc nie odpowiem w tech chwili - ale jak tylko protestuję więcej napewno coś napiszę. Monitor mądrzejszy od usera: Takie właśnie odnoszę wrażenie, jak narazie nie zagłębiałem się w ustwienia - a jest tego sporo, większość dostępna po podłączeniu monitora przewodem USB do kompa Mercedes w śród monitorów: ... no może przesadzam, chodź naprawdę widać po wykonaniu, że nie jest to monitor za 800zł ... dlaczego mercedes, a nie BMW - bo nie ma tu wodotrysków! klasyczny prosty wygląd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Kąty widzenia bardzo dobre, spokojnie można zmieniać pozycję przy biurku i nie trzeba co chwilę poprawiać monitora (tak jak to jest przy pracy na kiepskich monitorach LCD lub laptopach) - no ale to już miałem w Iiyamie więc jakoś specjalnie tym akurat nie zachwyca, ale na pewno nie jest gorzej. hmm... to mnie bardzo zdziwiło, miałeś 17" TN z kątami 160/120 starego typu i nie dostrzegasz znaczącej poprawy w kątach między PVA 178/178 ? bardzo dziwne... jesli tak to sprawdza się pkt 2 mojej poprzedniej wypowiedzi i prawdopodobnie byłbyś tez zadowolony z zakupu np 19" na TN za <1000zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 no tak się złożyło, że nie było okazji podłączyć dwóch naraz, a jak odłączyłem stary monitor to dopiero po dwóch dniach miałem okazję popracować na nowym i to przy instalacji Windowsa ... jak podłącze dwa naraz wtedy dokładnie porównam, zresztą sam pisze, że jak narazie nie wiem sam czy dobrze zrobiłem wydając tyle kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Witam, Zastanawiam się nad zakupem przyzwoitego i dość atrakcyjnego cenowo monitora LCD 19". Mam "na oku" te modele: BENQ FP93G X+ SAMSUNG 940BF SAMSUNG 931BF IIYAMA ProLite E1900S-B2 Który z powyższych byłby najwłaściwszy biorąc pod uwagę przedział cenowy 800-900zł. Będę wdzięczny za info. Pozdrawiam Edytowane 17 Lipca 2007 przez PUNISHER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 z takimi to nie ma problemu, idzie się do dużego sklepu i tam można porównać monitorki - choć żeby wszystkie były w jednym sklepie to już trudniej - ale z tego przedziału zawsze coś wystawiają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_gracz Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) 19" tylko ten BenQ FP93GP na matrycy MVA dużo lepszej niż TN do tysiąca najlepszy wybór. Edytowane 22 Lipca 2007 przez krystian_gracz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeloD Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 A co myslicie o monitorze LG L1970HR-BF??? z tego co slyszalem dobry z niego monitorek. Moze go wziac?? Samsung opanowal supermarkety a to juz zle swiadczy:) co do LG to dodatkowo jest 30 dni gwarancji na bad pixele. Co sadzicie o ww modelu? a moze samsunga 19' 940N ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 (edytowane) Witam, Zastanawiam się nad zakupem przyzwoitego i dość atrakcyjnego cenowo monitora LCD 19". Mam "na oku" te modele: BENQ FP93G X+ SAMSUNG 940BF SAMSUNG 931BF IIYAMA ProLite E1900S-B2 Który z powyższych byłby najwłaściwszy biorąc pod uwagę przedział cenowy 800-900zł. Będę wdzięczny za info. Pozdrawiam Najlepiej 19" BenQ FP93GP na MVA a z tych co podałes SAMSUNG 940BF na bardzo szybkiej matrycy(2ms) TN Edytowane 29 Lipca 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...