andrek Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) Otóż w żaden sposób nie mogę zsynchronizować czasu z tym z internetu. Windows wyrzuca błąd, że 'Wystąpił błąd podczas synchronizowania danych...', a debian, próbując go zainstalować, zatrzymuje się na momencie aktualizacji czasu. W windowsie, po wpisaniu w32tm /resync w wierszu poleceń, dostaję komunikat : Komputer nie dokonał ponownej synchronizacji, ponieważ nie było dostępnych danych czasowych. Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez andrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Miałem podobną sytuację windzie, gdy zegar był przestawiony o kilka dni. Próbowałem zmieniac serwery i nic. Jak ręcznie przestawiłem i różnica wynosiła kilka minut, bez problemu się zsynchronizował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) U mnie zegarek chodzi dobrze, po prostu chcąc ponownie zainstalować debiana, instalator wywalił się na synchronizowaniu czasu BIOSa.. Sprawdziłem w windowsie, tu również nie chce się zsynchronizować, choć do poprawności czasu nie mam zastrzeżeń. Przestawiłem o parę minut, nawet godzinę czy inną datę - nic to nie dało, dalej nie chce się zsynchronizować. Tak więc podejrzewam o jakiś problem z BIOSem, co w takim razie jest nie tak? Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez andrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) Raczej nie jest to kwestia BIOSu. Też mam taki sam zonk. Radzę sobie programem Neutron. EDIT: Próbowałem odblokować port 123 (UDP) na routerze ale nic to nie dało. Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Powiem jeszcze raz, że nie interesuje mnie zgodność czasu w Windowsie. Zadziwia mnie fakt, że nie można zsynchronizować zegarka ani w Windowsie, ani podczas instalacji Debiana.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 W okienku "czas z internetu" w polu serwer wpisz: ntp.task.gda.pl powinno zadziałać. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...