Skocz do zawartości
Gość zakinho

Abit Ip35-e Vs Foxconn P35

Rekomendowane odpowiedzi

Kosztuje trochę drożej od IP35-E, ale ma porównywalne o/c, lepsze chłodzenie, NB to ICH9R (RAID i obsługa NCQ), wszystkie kondensatory typu Solid-State (większa żywotność mobo) i wystarczające 4-fazowe zasilanie.

W topicu o tym mobo właściciele tejże płyty sobie ją chwalą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Piatek Wam powiem czy Warto doplacac do MSI... wzgledem Abita ktorego mialem :) (testy subzero) - bo na WC/AC to polecam Abita :) bardzo ladna plytka :) praktycznie bezproblemowa.

ps. ten foxconn wyglada mi jakos takos sredniawo... mysle ze bedzie robil problemy przy subzero... tak jak abit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Piatek Wam powiem czy Warto doplacac do MSI... wzgledem Abita ktorego mialem :) (testy subzero) - bo na WC/AC to polecam Abita :) bardzo ladna plytka :) praktycznie bezproblemowa.

ps. ten foxconn wyglada mi jakos takos sredniawo... mysle ze bedzie robil problemy przy subzero... tak jak abit

A na czym krecilismy w Chorzowie? Na ECS?:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dla siebie kupiłbym MSI.

A co do Foxconn'a - fakt, na CyberManii w Chorzowie sprawowała się zacnie ekipie PurePC :)

Ogólnie na MSI też pokręcisz, a z tego co wiem to Foxconn trochę droższy.

A jeszcze inaczej:

Jak Ci zależy na fsb mocno powyżej 500MHz - bierz Foxconn'a.

Inaczej - MSI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na czym krecilismy w Chorzowie? Na ECS?:P

O Kufa serio....?? Juz nie pamietam... Pier*&^% nie pije wiecej...

Czyli jakby nie patrzec mam ladne porownanie 3 plyt :)... Abit IP35-E, Foxconik (nie wiem jaki), i MSI Neo2-FR(FRI) w Gdansku... ktora plyta najbardziej mi pasowala??? Chyba MSI.

Rybus wypowiedz sie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ta firma malo znana :(

Jestes w wielkim bledzie.

Foxconn to czolowy producent mobasow na swiecie , on ma bodajze pierwsze miejsce w sprzedazyu i obrotach , po nim firmy jak Asus , Gigabyte bodajze na 3 miejscu. Swoja droga , to wlasnie Foxconn dostarcza plastiki Asusowi czy Gigabyte'owi :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to przy wyjściach/wejściach audio jest na górze Foxconn

O tym tez miedzy innymi wlasnie pisalem :wink: Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

I ja dorzucę swoje 3 grosze do zadanego pytania w 1 poście. Otóż mam płytę Abita (kupiłem wtedy gdy Intel35 dopiero wchodził na rynek) taką jak w podpisie do tego 4gb ram'u i jak każdy wie na intelu 965 przy takiej konfiguracji O/C drastycznie spada :mur: Moja sytuacja jest na tyle dziwna, że chcąc wycisnąć coś więcej niż 2,4ghz muszę na procka dużo V dokładać, przykładem może być to, że chcąc puścić go na 2,7ghz muszę zapodać 1,425v a o 3ghz nie wspomnę bo wtedy V wynosi coś koło 1,650V :angry: Zastanawiałem się nad zmianą płyty na coś bardziej przyjaznego O/C. Czytając różne wypowiedzi tutaj na tym forum można zauważyć, że polecacie następujące płyty:

- Abit Ip35-e

- Foxconn p35a

- MSI P35 Neo2-FR2

Moje pytanie jest następujące. Czy płyta główna(Abit IB9) może mieć wpływ na takie kiepskie O/C, czy może procek jest takim szajsem?? Zaglądam też często na stronę Abita w nadziei, że pojawi się jakiś nowy bios a tu <_< chyba się na to nie zanosi, więc z nowymi procesorami Intela może być problem. Czy może sprzedać to wszystko i kupić procka AMD x2 3800 z nowej rewizji F3(dodam, że leży u mnie płytka DFI infinity z sempronem 2800)

Trochę to pokręcone, ale już nie wiem co mam robić. Dobija mnie takie kiepskie O/C na tym Abicie - wiadomo, że chciało by się wiecej (apetyt rośnie w miarę jedzenia :lol2: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Kufa serio....?? Juz nie pamietam... Pier*&^% nie pije wiecej...

Czyli jakby nie patrzec mam ladne porownanie 3 plyt :)... Abit IP35-E, Foxconik (nie wiem jaki), i MSI Neo2-FR(FRI) w Gdansku... ktora plyta najbardziej mi pasowala??? Chyba MSI.

Rybus wypowiedz sie :)

Po zmodowaniu Asusa, MSI zostalo w tyle, a Foxconna nie mialem na kaskadzie ze swoim prockiem to sie nie moge wypowiedziec.... narazie :P

BTW. W Chorzowie byl Foxconn P35 z tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Abit Ip35-e

- Foxconn p35a

- MSI P35 Neo2-FR2

Każda z tych trzech jest dobra, ja polece MSI, za chwile ktoś Abita potem Foxconaa i tak w kółko :wink: Bierz która Ci bardziej pasuje...cenowo, wyglądem czy co tam chcesz ;] Tyle że np na MSI masz już ICH9R a na pozostałych dwóch tego niema :wink:

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każda z tych trzech jest dobra, ja polece MSI, za chwile ktoś Abita potem Foxconaa i tak w kółko :wink: Bierz która Ci bardziej pasuje...cenowo, wyglądem czy co tam chcesz ;] Tyle że np na MSI masz już ICH9R a na pozostałych dwóch tego niema :wink:

no wlasnie, wiec dla przecietnego oc kazda z nich wypadnie podobnie? jesli oczekujemy fsb na poziomie 400-450? chcialem dzis wlasnie zamowic plyte i mam mega problem:/ jak nigdy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie, wiec dla przecietnego oc kazda z nich wypadnie podobnie? jesli oczekujemy fsb na poziomie 400-450? chcialem dzis wlasnie zamowic plyte i mam mega problem:/ jak nigdy...

450 jest idealnie stabilne, wiecej sie nie bawilem przez pamieci :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FSB teraz bardziej zalezy od procesora, niz od plyty na P35, bo te lataja bardzo wysoko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, zamówiłem już Foxconaa. Zobaczę co jest wart :rolleyes:

Czekam na relację, szczególnie dot. prowadzenia 4x1GB.

Sam muszę coś zakupić (pod e4300 i 2x1GB xms2 675 + 2x1GB A-data 800, w przyszłości jakiś quad, ale 45nm), to AB9 w końcu pójdzie na serwis (2 z 4 banków pamięci poszły).

Biorę pod uwagę:

Fox P35A

MSI P35 neo2-FR

GA P35 (D)S3(R.)

Ewentualnie Asus P5K-E, jeśli dopłata byłaby coś warta.

GB i Asus mają tą zaletę, że można dawać Vcore poniżej def.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi