klimax Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 zastanawiam się nad zastosowaniem jako chłodziwa wody destylowanej lub oleju transformatorowego (izolator stosowany obecnie już rzadko w elektryczności). Jeśli chodzi o bezpieczeństwo myślę że lepszy jest olej. ale nie wiem czy nie będzie on powodował negatywnych skutków na stosowaną miedż w układzie WC. proszę o opinię na ten temat. klimaxpl :lol: :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Olej transformatorowy jest rakotwórczy, dlatego wycofuje się go z użytku. Na miedź nie powinien mieć negatywnych skutków. Ale jak przyjdzie ci do spuszczenia go z układu to ci współczuje, ponieważ olej transformatorowy jest za******* gęsty :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 Bylo niedawno o tym - http://forum.purepc.pl/search.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 25 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2004 link do info o oleju : http://www.elektroda.pl/download/dwpl.php?..._2003/oleje.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisciasty Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Olej trafo jest żrący :( i cholernie przenikliwy. Potrafi wyciec nawet wewnątrz przewodu czy przez mikroskopijną dziurkę. Mój zasilacz zatopiony chodził miesiąc, po czym padł. Było idealnie, bo był cichy, ale w końcu... Nie otwierałem puchy do tej pory, pewnie przeżarło izolację transformatorka albo co... diabli wiedzą pozdrówka liściasty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...