Jelen Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Czesc Nie tak dawno opisywałem moje zmagania z P4 1.8 :D ,no i skończyło sie na tym że mój IS7 padł i wszystko ucichło. Tak więc mam dobre wieści :D mój IS7 wrócił z serwisu z nowymi mosfetami i ma sie zdrów. Do tej pory miałem max 3.6ghz. No ale założyłem moje FC i po paru problemach (przeciekach ,grzaniach układu itp... wkurzających drobnostkach) wykalibrowałem jako tako układ i zaczołem kręcić :D. Doszedłem do 3876mhz ale to nie koniec po instalacji programu clockgen i hardcorowych duszeniach temperatury przy 1.85V :) udało mi sie dobić clockgenem do wymażonych 4014mhz :D taa jest to procesor podkręcony o 2214mhz :D. Z tego co do tej pory wiem jest to rekord świata z tego procesora :D. Zamieszczam screen : Niestety zegar nie jest stabilny no ale windows jako tako chodził ;). Stabilne w 3dmarku mam 3.75Ghz http://service.futuremark.com/compare?2k1=7485248 . Ale to jest wynik jeszcze do poprawienia i myśle że spokojnie więcej pociągne ,rekalibrując jeszcze układ FC ,no ale jeszcze nie z tą kartą :) (nie pytajcie czemu takisłaby wynik wsyztsko jest na stock ustawieniach ,chodziło mi tylko o to czy proc na tej czestoltliowsci zaliczy 3dmarka). Teraz mam pytanie czy któryś z szanownych forumowiczów ma/miał 4Ghz?? lub widział? ,z tego co wiem do tej pory największe zegary miał Lancer no ale 4ghz od niego nie widziałem. Czy jest to piersze polskie 4Ghz? i najszybszy w mhz procesor w polsce?? Mi sie wydaje że tak :D .Jak coś to tu macie link do dyskusji na xs : http://www.xtremesystems.org/forums/showth...&threadid=27352 Tak statystycznie (ale tylko statystycznie) pokonałem panów z THG których tak żeście bronili ,gdy ja i berkut (i jeszcze baru innych) traktowaliśmy ich z przymróżeniem oka. oni mają ~5250-3400=1850mhz a ja mam ~4000-1800=2200mhz. No ale to tylko wyniki statystyczne niestety ogólnie są cały czas przedemną . Ale ja jestem overclockerem niefarbycznym bez sponosra :D (tylko 16lat) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 heheh niezły wynik - gratulacje jescze troche i będzie 4500 :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Łaaaaaadnie O_o A ja Celerona 3.06 czekam ROTFL :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 RE5P3CT :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 :arrow: no, no... Jelen, bardzo ladny wynik. mam nadzieje, ze jestes jednym z pierwszych w polsce (ujawnionych napewno). czekam na wiecej :D gratuluje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 nie mow, ze pokonales panow od THG, bo oni gdyby dali procka 1.8, to by dociagneli wiecej niz ty :] ani twoj ani ich system nie jest stabilny. All in all respect. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 jakby to bylo stabilnie to jeszcze tylko radek 9800XT herculesa ostro podkrecony i przebijasz 30K :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 grzesiu - raczej by nie dobił do 30k z jego szyną proca/pamięci :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Nic tylko pogratulować. A jaki następny próg do przekroczenia :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 5G i predkosc worpowa :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 1. Jelen - gratulacje 2. Proszę o niezbaczanie z tematu. Kilka wypowiedzi z nim nie związanych usuwam, czy raczej usunę, jak forum przestanie się ślimaczyć. BTW Jelen, nie wolałbyś, żeby ten post był w dziale "ekstremalne podkręcanie"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 1. Jelen - gratulacje 2. Proszę o niezbaczanie z tematu. Kilka wypowiedzi z nim nie związanych usuwam, czy raczej usunę, jak forum przestanie się ślimaczyć. BTW Jelen, nie wolałbyś, żeby ten post był w dziale "ekstremalne podkręcanie"? ok możesz wrzucić to extremale podkręcanie! nie ma sprawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Co do mofsetów to moje tez padły na Abicie IC7-G, więc to "normalne". Tak czy inaczej gratuluje Jeleniowi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 gratulacje Jelen. Oby tak dalej. Zrob tylko sobie zapas takich P4, bo kto wie co sie moze przytrasic (puk puk puk w niemalowane). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 RESPEKT!!!! jak szybko Ci sie winows wlacza na 4ghz? :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 gratulacje Jelen. Oby tak dalej. Zrob tylko sobie zapas takich P4, bo kto wie co sie moze przytrasic (puk puk puk w niemalowane).wiesz na codzien sobie pracuje na 3600mhz na 1.65V w idle przy ~ -11C a w load ~5C więc raczej nie powinno być źle ;). a SNDS chyba minoł z steepingami C1 w góre! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 SNDS?? w WTF bo jakos w intelach od pojawienia sie duronow nei siedze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 SNDS - SuddeN Death Syndrom - nagła śmierć procka - nagle nie startuje na swoich domyślnych ustawieniach, spowodowane najczęściej przez wysoki oc i duże vcore - tak umarł mój AXP1700+@2466M/1.88V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Przepiękne osiągnięcie, byle jeszcze stabilność udało się utrzymać. Jak mi się zdaje to jesteś jedyny w Polsce z 4 GHz. Choć gdybys osiągnął większe FSB.... :D Co na to Berkut? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Przylaczam sie do gratulacji - wyniku pewnie Ci zazdrosci 99% forumowiczow (w tym i ja ;-) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Gratuluje, mi na marnym WC do 4GHz jeszcze brakuje, ale juz niedlugo z FC :).... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Gratuluje, mi na marnym WC do 4GHz jeszcze brakuje, ale juz niedlugo z FC :)....Dobrze ze sie odezwales :D. Jakie szykujesz FC? Prommy? .Vapo? czy cos custom made? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Sprowadzanie cudakow zza granicy jest dla mnie za drogie i nieoplacalne. Sam nie mam zbytnich mozliwosci wiec skonczy zapewne sie na FC by Berkut ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 powaga, wynik zaje... sprobuj to jakos "ustabilizowac" :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 powaga, wynik zaje... sprobuj to jakos "ustabilizowac" :Dbrakuje mi zasilacza lepszego ten proc wydziela 222W :o i proc musiał by mieć w load jakieś -40C. Na moim układzie prawie nie możliwe. W wakacje bede robił Fc rev.2 może bedzie 4Ghz stable :P. NA tym co mam myśle ze 3.8Ghz spoko bede miał stable Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 powaga, wynik zaje... sprobuj to jakos "ustabilizowac" :D Dokąłdnie, popracuj troche nad stabilnością a szok bedzie jescze wiekszy, ale i tak wielkie gratulacjie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4X3L Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 wynik piekny ale jak głosno chodzi ci komp ? :D pewnie jak traktor. czym go chłodzisz? woda :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 wynik piekny ale jak głosno chodzi ci komp ? :D pewnie jak traktor. czym go chłodzisz? woda :?: kolega chyba nie czytał dokłądnie rekalibrując jeszcze układ FC brakuje mi zasilacza lepszego ten proc wydziela 222W :o i proc musiał by mieć w load jakieś -40C. Na moim układzie prawie nie możliwe. W wakacje bede robił Fc rev.2 może bedzie 4Ghz stable Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 Sprowadzanie cudakow zza granicy jest dla mnie za drogie i nieoplacalne. Sam nie mam zbytnich mozliwosci wiec skonczy zapewne sie na FC by Berkut ;) W Bialymstoku sa inne osoby zajmujace sie fc (niestety nie moj rejon :lol: ) Wiec po co z Warszawy fc, lepiej sobie popatrzec jak powstaje :P. OT takie male zauwazenie Jelen, gratulacje, przy takim obciazeniu ze ci uklad spox dziala, to musi byc jednak dobrze zrobiony :D Zycze dalszych sukcesow :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 27 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2004 wiem, ale wole to co sprawdzone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...