bruce Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 cooper shim jest miedzianą płytka nakładaną na procesor, posiada ona wycięcia na rdzeń, gumowe podkładki, oraz sławne mostki (tak co by ich nie zewrzeć ;) podstawową funkcją csa jest zabezpieczenie rdzenia procka, przed ukruszeniem, jednak pomaga on równierz odprowadzic ciepło z układu (u mnie zastosowanie csa zbiło temp. o około 4-5 *C) powierzchnia csa(górna) powinna być na równi z powierzchnią jadra (w innym przypadku, albo nie uchroni przed ukruszeniem, lub spowoduje brak styku z radiatorem/blokiem wodnym) jest jednak jedno ale-przed zalozeniem csa nalezy zdjac z proca wshystkie stickery, gdyz w przeciwnym wypadq radiator/blok wodny nie bedzie stykal sie z prockiem, nie mushe chyba pisac, czym to grozi ;) btw, na antki xp mozna zakal;dac csa od zwyklego antka, gdyz i tak nam mostooff nie zewrze ;) przykładowy cs wyglada tak: na fotce dokładnie widać wszystkie wycięcia, o których wspomniałem wcześniej a tak wygląda przykładowy cs xp widac troche inną budowe, aczkolwiek funkcja ta sama ;) jest też wersja na intela 8O sorx mate, ale nigdzie nie znalazłem takiej foty, jak tylko znajdę, toiwymienie tą na inną csa, oraz csa xp firmy thermal take kupić mozna TUTAJ no mate-za to masz reklame ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 chcialbym dodac ze jezeli zamierzamy zalozyc cs'a na procesor musimy z niego zdjac uprzednio wszelkie naklejki (jest to bezdyskusyjne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 chcialbym dodac ze jezeli zamierzamy zalozyc cs'a na procesor musimy z niego zdjac uprzednio wszelkie naklejki (jest to bezdyskusyjne) to tesh napisalem, ale zzarlo mi postya i moosialem pisac 5 raz :( potem jush o tym zapomnialem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...