sector Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 jak w temacie. chce smaxymalnie podkrecic moj rdzen w moim gf3 i chce zmienic chlodzenie w zwiazku z tym. nie wiem co zapoda. zalozyl bym blueorb'a ale nie mam :-) i nie wiem skad wziosc. w sumie moze mi wejdzne tam zalman 32 ale nie mam pojecia bede musial obadac :-) btw. co wy mi polecacie a co sami macie ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eVs Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 zalman ZM80C-HP :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 zalman ZM80C-HP :twisted:hihi po co , radiator od proca ( moze byc box od intela lub fr 2 ) i looz , pusci wiatrak na 5 v , ma cisze i wydajnosc :D aaaa i ta cena :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Ja mam Pasywnego niebieskiego zalmana na grafie. Ten co na chipset. grafa z epoki kamienia łupanego kiedy to tranzystory były w czipach ręcznie wkładnae ;) znaczy się gForce 2 MX 400. Człe 1280 w 3DMark2001 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Tym: :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Tym: http://fuqmen.w.interia.pl/R9500/ati8.jpg http://fuqmen.w.interia.pl/R9500/ati7.jpg :twisted: :twisted: :twisted: Dokladnie , i powtorze to jeszcze raz : CENA[/] , moze masz cos takiego w domu , to placisz 0 zl :> , a jak nie to koszt ok 15 zl , a wydajnoscia zjada wszystko co jest robione niby specjalnie pod grafy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Ja na swojej Rivie TNT2 32MB (wiem, że to LOL, ale nie gram w gry i całkowicie wystarcza) wywaliłem standardowy pseudo-radiator + wentylator i założyłem standardowy radiator z NB z płyty Gigabyte`a. Nie mam żadnego wentylatora na nim - odpadło źródło hałasu, a karta dobrze chłodzi się :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimu Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Tym: :twisted: :twisted: :twisted: Mam dokładnie ten sam radiator na swoim radeonie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 hm............ jakie to ma wymiary ? 60x60 ? : d mechik i z ilu na ile podkreciles ? :-o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Tak, cooler ma 60x60 - firmy Mahattan (czy jakuś tak :wink: ) A wyniki OC? Z 277mhz/540mhz na 420mhz/650mhz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 niezły wynik też mam podobny wentyl na GPU ale nie puszczałem wiecej niż 300/600 z nominalnych 250/513 spróbuje 320/620 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Witam. klimu na tym radiatorze masz też wiatrak jakiś czy sam radiator wystarcza, bo ja mam R9000 i czytając ten topic wpadł mi do głowy pomysł żeby też zapodać sobie taki radiator z proca, leżą u mnie dwa bezużyteczniem, tylko sie zastanawiam czy bez wiatraka pociągnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Witam. klimu na tym radiatorze masz też wiatrak jakiś czy sam radiator wystarcza, bo ja mam R9000 i czytając ten topic wpadł mi do głowy pomysł żeby też zapodać sobie taki radiator z proca, leżą u mnie dwa bezużyteczniem, tylko sie zastanawiam czy bez wiatraka pociągnie. Zależy jaki duży jest to radiator... Ale powinnien wystarczyć... Zamontuj i sprzawdz... :D Jak bardzo będzie gorący... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 co do takiego cacka to poszukam na allegro moze cos bedzie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Tym: :twisted: :twisted: :twisted: Wlasnie planuje cos takiego z Athlona BOXa zalozyc na moja karte. Przykrecales to jakos ( jak tak, to jakimi srubami ) czy moze przykleiles czyms? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=mis= Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Też myślałem na przeżuceniu volacano7 na grafę a na procka dać volcano12 ale niestety volcano7 jest trochę za duże + ma wyprofilowany spód na prcka i niestety niewejdzie. Zastanawiam się nad tym: http://www.thermaltake.com/coolers/chipset/a1919.htm Całkiem fajnie wygląda i może mieć całkiem fajną wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Odkurzacz. A wydajność średnia. http://www.pctweaks.de/show.php?p=http://w...pipes/tidle.png Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Karta Gib :arrow: 5900XT Karta Qqrydza :arrow: 5900XT Karta Tracerx :arrow: 5900XT :arrow: 4Ti 4200 Karta topiQ :arrow: GF 2MX Karta Luks__pl :arrow: 5900XT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 karta giba :-o omg hahah ciekawe ile to wazy :-P miazga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Dajcie znac czy przyklejacie te coolery czy przykrecacie. Jezeli tak to jakich srub uzywacie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Więcej zdjęć możecie znależć na tym TOPIQU.... A co przymocowania: nagwintowany + śrubki 3mm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 TYMmm :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Dzieki, chodzilo mi o te srubki glownie. Teraz juz wszystko wiem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Dajcie znac czy przyklejacie te coolery czy przykrecacie. Jezeli tak to jakich srub uzywacie.. Ja tam używam nylonowych opasek zaciskowych (dostępne w sklepie z częściami elektrycznymi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 w sumie mozna normalna srubke ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> i kilka takich podkladeczek z jakiegos tworzywa dac imo :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Ja tez polecam zapinki. Sa niesamowicie mocne i moga udzwignac spokojnie boxa z p4 lub athlona. Jednak tam trzeba wiercic dziurki, bo radiator znacznie wystaje poza otwory i je zaslania. Ja u siebie (sapphire radeon 9550 samsung 4ns) colera TITAN TTC-K635T z P3. Kupilem na allegro nowke za 7zl :) jego zaleta jest umiarkowany rozmiar 5x5cm. Wydajnosc jak na grzanie sie karty ma bardzo dobra, spokojnie obsluzy vmoda gpu. Narazie karta z 250/400 leci max stabilnie 450/560, ale mam tez radiatorki alu. Ogolnie polecam ta metode (zapinki) jest banalnie latwa w montarzu i skuteczna. Ogolnie warto tez zachowac pewne umiarkowanie we wstawianiu coolera na gpu, bo imo ludzie czasem daja przesadnie duze te coolery... inna sprawa ze to i tak 10x lepsze niz kupno za gruby szmal jakiegos firmowego cudenka na gpu ktore tylko ladnie wyglada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simplex Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Ja chcialem tylko cichutko przypomniec, ze na GF3 wchodzi bez problemu Arctic Cooling VGA Silencer :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Ja chcialem tylko cichutko przypomniec, ze na GF3 wchodzi bez problemu Arctic Cooling VGA Silencer :roll:a ja odpowiem tak : po co wydawac kupe kasy , gdy za cene pary zlotych mozna miec chlodzenie ktore zje ten cooler na sniadanko ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simplex Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Ciekawe czy zje na sniadnanko fakt, ze Vga Silencer wyrzuca cieple powietrze poza obudowe, dzieki czemu obniza sie temperatura wewnatrz budy. Pozatym jaka kupe kasy? Cena Silencera jest bardzo umiarkowna - ok 50zł, to dwa albo trzy razy mniej od pasywnego zalmana (+ wentyl zalmanowski). Nie wspominajac juz o tym ze Silencer jest bardzo cichy i jednoczesnie wydajny, a nie kazde takie chalupnicze chlodzenie bedzie ciche i wydajne. Kolejna kwestia jest to, ze nie kazdemu chce sie bawic w majstra klepke i wygodniej jest mu kupic VGA Silencera i miec z glowy. Tacy ludzie tez maja prawo do zycia :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietmaN Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Kolejna kwestia jest to, ze nie kazdemu chce sie bawic w majstra klepke i wygodniej jest mu kupic VGA Silencera i miec z glowy. Tacy ludzie tez maja prawo do zycia :P Popieram, aczkolwiek podziwiam wszystkich, którym się chce bawić w majstra-klepkę. Co do wydajności przedstawionych tutaj rozwiązań nie mam żadnych wątpliwości, natomiast ciekawi mnie, jak jest z hałasem, na który jestem wyczulony. :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...