Jump to content

tomciotom

Stały użytkownik
  • Content Count

    57
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralna

About tomciotom

  • Rank
    Uczestnik
  1. Podłączyłem dysk przez SATA i działał normalnie potem za poradą kolegi @Setnik zastosowałem takie coś https://support.microsoft.com/pl-pl/help/2820833/ntfs-disk-access-permissions-for-removable-or-external-media-could-be i wsadziłem do obudowy i USB też działa. Teraz nie wiem co pomogło wyjęcie z obudowy czy zmiana uprawnień. Dzięki.
  2. Witam. Mam problem z kopiowaniem plików na dysk zewnętrzny WD Elements Portable 2TB USB 2.0 w drugą stronę wszystko działa. Komunikat nie można odczytać z pliku lub dysku źródłowego. Dysk mam od kilku lat w programach diagnostycznych chyba wszystko OK. Wymieniłem kabel usb zrobiłem defragmentację i nic się nie poprawiło pada dysk czy może ostatnia aktualizacja W10 coś namieszała zauważyłem też w ostatnim tygodniu po skończonym filmie w KODI naciskając stop przez ok 5 sek. menu nie reaguje a dźwięk leci (oczywiście przy filmach z tego dysku).
  3. Prawie 60000 zdarzeń nie wiem czego szukać. 40000 jest takich komunikatów ale to chyba dysk systemowy. Podczas operacji stronicowania wykryto błąd urządzenia \Device\Harddisk1\DR1. Dane zdarzenia: 0000 04 00 80 00 01 00 00 00 00 00 00 00 33 00 04 80 ............3... 0010 2D 01 00 00 15 00 00 C0 00 00 00 00 00 00 00 00 -............... 0020 00 10 F3 C0 D1 01 00 00 0A 14 39 00 00 00 00 00 ..........9..... 0030 FF FF FF FF 01 00 00 00 58 00 00 84 02 00 00 00 ........X....... 0040 00 20 0A 12 80 03 20 40 00 00 00 00 3C 00 00 00 . .... @....<... 0050 00 90 06 00 00 00 00 00 48 CC 33 09 80 FA FF FF ........H.3..... 0060 00 00 00 00 00 00 00 00 60 1C B0 07 80 FA FF FF ........`....... 0070 B0 DA 9D 07 80 FA FF FF 88 79 E0 E8 00 00 00 00 .........y...... 0080 2A 00 E8 E0 79 88 00 00 80 00 00 00 00 00 00 00 *...y........... 0090 70 00 05 00 00 00 00 0A 00 00 00 00 21 00 00 00 p...........!... 00A0 00 00 00 00 00 00 00 00 ........ To jest dysk zewnętrzny kabel USB 2.0.
  4. Potestowałem troche i DPC ok smart ok procesor 9-14% odtwarzanie przy zacięciu 25-27% błędów CRC brak pliki kopiują się normalnie. A teraz najciekawsze pobieram film na dysk zewnętrzny usb (zawsze go używam do pobierania) sprawdzam film działa robię kopie na hdd restart i na hdd film działa a na dysku usb VLC daje komunikat o uszkodzonym indeksie lub odtworzy 3 min czasem 30 min filmu i zacinka. Zewnętrzny dysk uszkadza filmy ewidentnie po restarcie kompa jak to możliwe?
  5. Witam. Ostatnio nasila mi się taki problem że pobieram film w formacie mkv sprawdzam czy działa jest ok restart kompa i jest ok za kilka dni chcę obejrzeć film i zacina się. Problem nie występuje na innych plikach tzn obrazach czy plikach rar.
  6. Nikt nie pomoże? To troszke zapytam inaczej Athlon II x4 740 + Radeon R7 260X czy APU a10 6800k co będzie wydajniejsze?
  7. Witam mam takie starocie: Płyta ASrock FM2A75 Pro4-M Procesor Athlon II x4 740 Grafika Radeon HD 5450 512MB Pamięć RAM 2x4GB Wiem ze najlepiej sprzedać wszystko i dołożyć ileś tam i tak dalej. Komputer służy do oglądania filmów ale czasem bym w jakieś niewymagające gry chciał na nim uruchomić. Zakładając że płyta zostaje co najlepiej zrobić: 1. R7 260X 2. APU a10 6800k Lub najdroższa opcja x4 860k + grafika (pewnie jakiś radeon bo one mają funkcje TrueHD i DTSHD Master Audio)
  8. Witam. Szukam nowej grafiki jak najmocniejszej i pasującej do procka AMD Athlon II X4 740 FM2 cena bez znaczenia nie upieram się na konkretną marke jeśli można to zaproponujcie coś od ati i nVidii. Zasilacz będzie nowy. Pozdrawiam.
  9. Do radka hd 5450 nie ma żadnych dodatkowych kabli a dźwięk jest na kablu ale muszę go ręcznie aktywować może to wina amplitunera bo ikony mi grupuje po lewej stronie stronie. Jak miałem HDMI podłączone do tv to było ok a dźwięk oddzielnie do ampli.
  10. Miałem w podpisie ale znikło OK. Windows 7 32bit Gigabyte K8NF-9 Radeon HD 5450 sterowniki do grafy i dźwięku najnowsze. Też nie wiedziałem gdzie to umieścić prosze o przeniesienie jak nie ten dział.
  11. Podłączyłem kompa pod amplituner przez hdmi problem jest taki że nie ma po właczeniu kompa dźwięku przez hdmi automatycznie. W trayu przy głośniczku pisze brak głośników lub słuchawek jak nacisne opcje Urządzenia do odtwarzania to jest AMD HDMI Output nieaktywne i po sekundzie samo się aktywuje. Muszę to klikanie powtarzać za każdym razem po włączeniu kompa jes to strasznie upierdliwe. Oczywiście jest ustawione jako urządzenie domyślne wszystkie inne wyłączyłem.
  12. Niestety setpoint nie obsługuje tej klawiatury. Może jakieś pliki można edytować żeby zmienic funkcje albo inny program?
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.