Jump to content

staff

Stały użytkownik
  • Content Count

    47
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralna

About staff

  • Rank
    Uczestnik

Contact Methods

  • Tlen
    0
  • Strona WWW
    http://www.crist.blog.pl
  • GG
    1851735

Profile Information

  • Skąd
    Pszczyna
  • Zainteresowania
    komputery, sieci lan, wlan
  1. do fortize "ja właśnie dziś kupiłam ten model w AVANSie za 1099 zł. jestem bardzo zadowolona, tylko jeden mały problem. mam zwykłą antenę, i wyszukał mi 3 programy: polsat, TVN, TV4, ani jedynki ani dwójki! nie wiem dlaczego, niby wyszukuje, ale gdy włącze ten program wyświetla się napis " nieobsługiwany tryb video" gdy podłączam tą samą antenę do starego telewizora, to te programy działają normalnie. nie wiem o co tu chodzi. " ten telewizor Nie posiada dvvb-t mpeg4, wyszukał tylko te nadawane testowo w mpeg2, info " nieobsługiwany tryb video" pojawia się po wyszukaniu programów w mpeg4, który będzie standardem... Już myślę żeby się pozbyć tego telewizora- jak mogli w polsce dopuścic do sprzedaży takich tv z mpeg2 jak wiedzieli ze standardem ma zostac mpeg4.... jestem ze śląska i u nas nadawali programy testowo ze Skrzycznego w mpeg2 a teraz przeszli na mpeg 4 i niestety programy wyszukałem ale czarny obraz...
  2. w a 510 to chyba standardowa usterka i Canon powinien ja bezpłatnie usuwać jesli jest szanujaca się firmą. Jak kupowałem kilka lat temu ten aparat to jak wyszedłem po zakupie ze sklepu i w samochodzie go właczyłem to właśnie też mi się tak stało, więc wróciłem do sklepu i pokazałem , nie otworzył się, ale za drugim razem już się otworzył, zażądałem wymiany, wymienili na inny egzemplaż. Problem pojawił się dopiero po kilku miesiącach. Póżniej kupiłem jeszcze 2 takie aparaty i w każdym się tak dzieje.
  3. płyta nie jest uwalona bo mam 2 sztuki takich kompów i dzieje sie to samo. znawcy biosu powinni wiedziec co przestawić w biosie. przyczyną może byc to że karta graficzna jest na pamięciach DDR
  4. jak nie bedzie widział całości to zawsze można zrobic partycje i problem rozwiązany. Dodatkowy plus partycji to rozdzielenie systemu z plikami i danymi mogącymi zawierać virusy.
  5. posiadam Compaq deskpro na intelu 815 PIII 933 ze zintegrowaną grafiką i roższerzeniem pamieci graficznej 4MB w porcie AGP i postanowiłem go rozbudować no i pojawił się problem z karta graficzną po wyjęciu z portu AGP rozszerzenia pamięci i włożeniu Radeona 9000 przy uruchamianiu wyskakuje "162-System Options Not Set Your system configuration has changed since your last boot (addition of a hard drive, etc) or a loss of power to the Real Time Clock will lose power if the onboard battery is not functioning correctly. Pressing F1 will record the new configuration. If this message pensists, you may need to replace the onboard battery." pod spodem polecenie aby wcisnąć F1. Problem pojawia się przy każdym uruchomieniu komputera - zatrzymuje się w tym miejscu i nie chce się dalej botować. Wymieniłem baterię na płycie i dalej to samo, zaktualizowałem również bios na nowszy i też nic nie pomogło. po wyciągnięciu karty graficznej i włożeniu rozszerzenia pamięci problem znika. Pytanie dla znawców- czy trzeba coś w biosie ustawić? dodam że mój angielski jest na poziomie początkującym więc może w powyższym tekscie czegoś niezrozumiałem.
  6. miałem 2,5 roku temu ten sam problem z APC 350 I NOWĄ ZASIŁKĄ Z ACTIVE pfc - http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=56906&hl=apc odpowiem krótko: nowy zasilacz potrzebuje pożadnego zasilania stabilnego 230V i dużego amperażu natomiast ups ma napięcie na poziomie 200v - wiem bo sam mierzyłem. jezeli zasiłka odczuwa niższe napiecie zaczyna ciągnąć ile się da aby wyrównać napięcia dostarczane do kompa i ups wywala po kilku sekundach.
  7. UPS-y EVER to totalna pomyłka- psują się, słabo trzymią, grzeją się dość poważnie - zastanawiałem się nawet jak takie badziewie może trafiać na rynek. A teraz przedstawię pokrótce moje spostrzeżenia bo miałem okazje je testować w pracy. a więc- Pierwszy ups jaki kupiłem to APC 350 BACKS UPS EI - podtrzymuje moją maszynkę z monitorem lampowym około 10minut maksymalnie. Niedawno pojawiła się idea w pracy aby zakupić UPS-y do kompów. Po przejżeniu ofert w sieci okazało się ze EVER-y są tanie z długą gwarancją no i za cenę apc350 mozna kupić EVER-a 500 a nawet 700. po zakupieniu tych upsów okazało się ze to kicha. Popodłączeniu ich do sieci zaczeły się niemiłośiernie grzać ze prawie pażyły ale zakładając ze to był nowy sprzęt to widocznie pierwsze ładowanie takie skutki wywołuje- a śmierdziało jakby się w nich instalacja paliła... po naładowaniu następnego dnia przyszła pora na test i niestety :( EVER500 trzymał 6 minut słabszy komputer od mojego a 700 trzymała 8 minut. tak se pomyslałem ze dobrze ze nie kupiłem tego badziewia tylko postawiłem na apc. podsumowujac APC350 jest o niebo lepszy od Everów 500 i 700...
  8. właśnie 2 dni temu przyszedł mi APC SMART 420, który kupiłem na allegro bez baterii za 60zeta i jestem zadowolony z zakupu. Myslę ze lepiej kupic używkę bez baterii i samemu ja sobie dokupic zeby miec pewność ze jest nowa. UPS-y APC to mercedesy wśród zasilaczy awaryjnych i raczej mało prawdopodobne zeby w kupionym bez baterii było coś zepsute poza baterią której i tak nie ma :))
  9. staff

    SB Live 5.1 a Abit ST6

    dodam jeszcze ze raz mi sie zdażyło ze dzwiek mi wywaliło z karty i pomimo jej ponownego instalowania dzwięku nie było a w ustawieniach pisało ze urządzenie działa poprawnie, pomogła dopiero ponowna instalacja windy... ale piszesz ze karta nie chodzi w PCI wiec po mojemu to wina karty SB5.1 Apropos to hercules 7.1 jest wiele lepszy od SB 5.1 jak kupowałem to cenowo stały podobnie a na wszystkich postach co czytałem to Herkules był górą... W końcy to Yamaha ma większe doświadczenie z dzwiękiem niż Sound Blaster :) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=399...ound+fortissimo
  10. staff

    SB Live 5.1 a Abit ST6

    nie napisałeś czy karta działa na innych płytach, mam na drugim kompie ST6 i działa na niej HERCULES Gamesurround Fortissimo 7.1 bez zadnych problemów, dziwi mnie troche ze SB nie chce działać bo ST6 to stabilna płyta. Upewnij sie czy to wina karty czy płyty
  11. magistrala na 196 x 11 co daje 3000+ napięcie tylko podniesione o te 5% wyzej już nie rusza konfig taki jak w opisie :)) temperatura 56 stopni na chłodzeniu http://glacialtech.pl/glacialtech/gt/Silen...20462%20III.pdf na starndartowym chłodzeniu ten bartek ruszał na 185 x 11 co dawało 2800+
  12. i w końcu kupiłem tą płyte z tą różnicą ze zamiast durona wziołem bartka2,5. płyta super chodzi i stabilnie z grafą ati 9000 i ddr 256 400Mhz w 3dmarku 2001 ten zestaw wyciąga 6900 pkt. Będę miał troche czasu to podjaram to troche, narazie udało mi sie osiągnąć stabilne 2,8 bez podnoszenia napięcia...
  13. wiec powiem ci ze sam sie zdziwiłem. Ja wyjąłem D-Link-a z kompa i włozyłem 3Com-a to XP jak wiadomo sam sobie wszystko zrobił najpierw znalazł nowy sprzet póżniej sam go sobie zainstalował i wyswietlił "nowy sprzet gotowy do uzycia" i pojawiły się aktywne ikonki z gg i WC czyli wszystko bez klikania a numerek sam sie przydzielił automatycznie z serwera DHCP. Z funkcji WOL kożystam bo mam 3 kompy w domu i wszystkie na tych kartach. Używam WOL do odpalania drugiego kompa gdzie mam drukarke (tak sie składa ze jedyną) aby np coś wydrukować albo zapisać na dysku innego kompa bądz też coś przekopiować miedzy nimi nie ruszając się z miejsca aby załaczać inny komp. Poza tym wszystkie dyski twarde są dostepne i nie musze na kazdym kompie niepotrzebnie trzymać tych samych rzeczy... Apropos gwarancji to wg.prawa na kazdy zakupiony towar przysługuje rok gwarancji (w sklepie) jak ci sie coś wyjara to idzie sie z tym do sklepu chyba ze w karcie gwarancyjnej sa podane adresy serwisów. Jezeli producent daje na towar dożywotnią gwarancje to w z tego co wiem to 3COM wymienia ją nawet po kilku latach. Powiem tylko ze kumplowi padła stara karta 3Com-a po 5 latach użytkowania i wysłał ją tak do picu do producenta (chyba do Anglii) i po miesiącu dostał nową.
  14. pewnie ze mamy, -ten post ma inny cel, znowu musze doprowadzać na właściwy tor kolejnego gościa. Łamiesz pierwsze punkty regulaminu tweak'a - proponuje sie zapoznać z nim i na przyszłość jak masz kogoś obrazać to lepiej nic nie pisz bo tylko zaśmiecasz to forum, najlepszą pomoca z Twojej strony to lepiej wogóle sie nie wypowiadać... dziwne, zmieniłem realteka na 3Com-a i od razu przy odpaleniu zauważyłem różnice począwszy od tego ze karta sie sama zainstalowała i necik sobie fungował. Używany 3com za 29zł a karta na realteku np Awacs w sklepach od 28-33zł to chyba jest mocny argument. (mercedes tańszy od malucha) a taką funkcje 3Coma jak WOL mozna porównać z klimą albo abs - czego maluchy nie mają nie mówiac juz o mocy silnika. "Maluchy" trzeba pchać i to kosztem procesora. Zwykłe karty maja rok gwarancji a z tego co wiem to 3COM daje ja dożywotnio. Pomijając juz osiągi tych kart nalezało by wspomnieć o awaryjności a dokładniej o wyładowaniach atmosferycznych. Miałem taki incydent z dwoma D-Link-ami jak mi sie wyjarały to musiałem sie niezle kłucić zeby mi je wymienili. 250 metrów od domu udeżyło i d-linki poszły se z dymem. 3Com wymienia sprzet i nawet sie nikt nie pyta co sie stało- poprostu przestało działać i bez dyskusji. co firma to firma. zanim coś odpiszesz głupiego najpierw zapraszam do regulaminu.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.