Jump to content

SanDiego

Stały użytkownik
  • Content Count

    200
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralna

About SanDiego

  • Rank
    MOBO
  • Birthday 01/06/1989

Contact Methods

  • Tlen
    0
  • Strona WWW
    http://mobo.pl
  • GG
    9065326

Profile Information

  • Płeć
    Mężczyzna
  1. Wyłączyłem Wifi i kartę wifi, pozostawiłem Ethernet. Zmieniłem wartości bramy domyślnej i nie pomogło. Internet mi działa, przeglądarka też, ale Outlook krzyczy, że nie mam połączenia.
  2. Ktokolwiek ma pomysł? Zainstalowałem W10 Insider Preview i dalej kula ziemska ...
  3. Bez May Update działało bez zarzutu. Sterownik mam taki (zaktualizowany przez Driver Booster), poniżej copy paste z cmd i ipconfig Host Name . . . . . . . . . . . . : Primary Dns Suffix . . . . . . . : Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid IP Routing Enabled. . . . . . . . : No WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No DNS Suffix Search List. . . . . . : lan Ethernet adapter Ethernet: Connection-specific DNS Suffix . : lan Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GbE Family Controller Physical Address. . . . . . . . . : 1C-...... DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::......(Preferred) IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.X.XXX(Preferred) Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Lease Obtained. . . . . . . . . . : poniedziałek, 10 czerwca 2019 16:11:00 Lease Expires . . . . . . . . . . : poniedziałek, 10 czerwca 2019 18:10:59 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.X.X DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.X.X DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : XXXX DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.X.X NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled Wireless LAN adapter Połączenie lokalne* 1: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter #2 Physical Address. . . . . . . . . : 12-..... DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Wireless LAN adapter Połączenie lokalne* 12: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter #4 Physical Address. . . . . . . . . : 22-...... DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Wireless LAN adapter Wi-Fi: Connection-specific DNS Suffix . : lan Description . . . . . . . . . . . : Qualcomm Atheros AR956x Wireless Network Adapter Physical Address. . . . . . . . . : DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::...........(Preferred) IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.X.XXX(Preferred) Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Lease Obtained. . . . . . . . . . : poniedziałek, 10 czerwca 2019 16:10:56 Lease Expires . . . . . . . . . . : poniedziałek, 10 czerwca 2019 18:10:57 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.X.X DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.X.X DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 238047947 DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : ciąg znaków xD DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.X.X NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
  4. Przeinstalowane. Pojawiła się właściwa ikona z napisem Dostęp do internetu. Po restarcie z powrotem kula ziemska i komunikat Brak dostępu do Internetu. Zabawa w kotka i myszkę. Uruchamiam lapa, kula i przekreślone kółko. Po pewnym czasie jest telewizorek i widełki (ale MS Store dalej twierdzi, że połączenia nie ma). Uruchamiam ponownie i znów ta sama śpiewka.
  5. Witam, zainstalowałem na świeżo utworzoną wersję przez Media Creation Win 10 już z poprawką May Update. Po instalacji pobrały się wymagane aktualizacje z win update. Po restarcie zauważyłem taki problem, że na pasku pokazuje mi kulę ziemską z przekreślonym kółkiem i komunikat Brak dostępu do internetu. Internet działa, ALE za to mam problem np. z połączeniem się z mailem via Outlook 2016, który twierdzi, że nie mam połączenia z internetem lub w Microsoft Store (twierdzi to samo). Uruchamiałem "Rozwiąż problemy" - zaproponował zresetowanie sieci - nie pomogło. Sterowniki zaktualizowane do najnowszych. Druga sprawa, to bluetooth, wcześniej gdy chciałem przesłać zdjęcia z tel do lapa, to włączałem BT w ustawieniach, klikałem odbierz plik i szło. Nie teraz:
  6. Witam, Będę miał podłączane UPC - sieć albo 120 albo 250 MB/s w mieszkaniu 2 pokojowym. Użytkownicy będą korzystać z 2 laptopów poprzez wifi lub 1 kabel + 1 wifi. Do podłączenia obok dziadostwa z UPC mam do wyboru 3 routery własne: TP LINK WDR1043 TP LINK Archer C9 ASUS DSL-N66U co bardziej/lepiej opłaca się podłączyć?
  7. A model R7 250X jest mocno słabszy od HD 7770?
  8. Witam, padł mi ostatnio mój Radeon HD 7770 od Sapphire, dostanę zwrot ze sklepu i chciałbym kupić jakąś nową kartę graf do 400 zł. Fajnie, jakby było coś od GeForce i lepsze od 7770 :) Posiadam proc phenom x4, mobo Asrock AGH 785, zasilacz fortron 500
  9. Na 9800GT wszystkie działały i pod tym samym windowsem co mam teraz. Uruchamiałem w trybie zgodności. Ją wymieniłem, bo chciałem coś nowszego. Włożyłem tą nową i najpierw zrobiłem tylko usunięcie starych sterowników i instalację nowych od Radka. Paski dalej się pojawiały, więć pomyślałem, że coś się gryzie i zrobiłem format. Po instalacji i tak musiałem ręcznie zainstalować Catalyst, bo Win w ogóle sam nie wykrył tej karty (9800GT wykrywał zawsze od razu i jeszcze przy instalacji windy instalował swoje drivery). I po formacie też zdarzają się czasem paski. Albo np otwieram przeglądarkę i wiesza się i nagle czarny ekran i jakieś minusiki latają i BSOD. Czasem bywa łagodniej i czarny ekran a potem komunikat Win, że sterownik ekranu przestał działać, ale znów działa (coś w tym stylu). Gry instaluję zawsze na innej partycji niż systemowa. A może ma znaczenie to, że karta jest na pci-e 3.0, a mobo obsluguje tylko pcie - 2.0? mobo to asrock a785gxh
  10. Tylko format i potem sterowniki od radeona. Inne gry działają.
  11. Witam, zmieniłem starą 9800GT na HD 7770 i od tego momentu nie uruchamiają mi się pewne gry np. Max Payne 2 czy GTA Vice City.. A jak uruchamiam Hearts Of Iron III, to się uruchamia, ale zawisa na etapie wczytywania gry. Używam Win 7 x64. Ma ktoś pomysł co możebyć tego powodem? Nic nie zmieniałem oprócz karty (w sensie hardware'owym :)):/
  12. Witajcie, podłączyłem ten dysk do kompa i niestety nie można wejść na żadną z 3 partycji, jak klikam,żeby wejść, to mi pokazuje, że należy najpierw sformatować, a tego nie chcę robić, bo mam tam osobiste pliki. Pytanie co zrobić, żeby móc wejść w dysk i te pliki odzyskać?
  13. Witam, padła mi ostatnio moja 9800GT i w zamian kupiłem Sapphire HD7770. Zrobiłem format dysku, poinstalowałem wszystkie sterowniki, poprawki itp i mam problem - zawsze przy uruchamianiu komputera, gdy pojawia się napis Zapraszamy i po wejściu już na pulpit na ekranie mam poziome szare paski. Muszę wtedy zamykać kompa, bo i tak za chwilę pojawia się blue screen (o ile dobrze pamiętam, to było 0x ileś zer i 24 na końcu lub IRQ DRIVER LESS NOT EQUAL - coś w tym stylu). Jak potem ponownie włączę komputer, to wszystko ładuje się normalnie i pasów nie mam. Ma ktoś pomysł w czym tkwi przyczyna? Sprzęt AMD Phenom X3@X4 mobo asrock 785gmh, 4gb ramu patriot viper, zasilacz fortron 500W
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.