Jump to content

adrianadik

Stały użytkownik
  • Content Count

    188
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralna

About adrianadik

  • Rank
    Uczestnik

Contact Methods

  • Strona WWW
    http://
  • GG
    4446143

Profile Information

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Skąd
    Sosnowiec
  1. Według instrukcji serwisowej zamieszczonej na stronie HP soczewka jest przyklejona do płytki drukowanej z kamerą. Temat do zamknięcia.
  2. Witam Posiadam HP z serii G6. Wczoraj niestety upadł mi na podłogę wyłożoną płytkami ceramicznymi :/. Pomijam fakt ułamanej obudowy, problem jest z przemieszczoną soczewką kamery internetowej. Ów soczewka to kawałeczek plastiku, którego za Chiny Ludowe nie mogę włożyć na miejsce, tak aby kamera łapała odpowiednią ostrość (kamera działa, podobnie jak cała reszta komputera). Czy ktoś z Was posiada instrukcję serwisową do tych laptopów albo może sam kiedyś rozbierał taki sprzęt i może podzielić się doświadczeniami? Pozdrawiam
  3. Sprzedane Proszę o usunięcie posta.
  4. Witam Mam do sprzedania zasilacz do laptopa firmy LITEON. Nie jest to zamiennik, to orginalny zasilacz jaki jest dołączany do nowych laptopów. Sprzęt jest nowy, nigdy nie był używany. Zasilacz jest na pisemnej gwarancji na okres 12 miesięcy! Sprzedaję go z powodu poważnej awarii lapka z podpisu. (zasilacz został kupiony niepotrzebnie...) Numer Seryjny: P/N:PA-1900-04 INPUT: 100-240V OUTPUT: 19V 4,74A 90W Wtyczka: długość 12mm, zewnętrzna 5,5mm, wewnętrzna 1,7mm W zestawie kabel "koniczynka" o długości 1,8 metra. Cena: 90 zł + koszt ewentualnej przesyłki Mogę wystawic wukcję na allegro, istnieje możliwość odbioru w Sosnowcu - Kazimierzu Górniczym. Do jakich laptopów ACER'a pasuje? ACER ASPIRE : seria 4920 seria 5102, 5110, 5520, 5560, 5610, 5620, 5630, 5650, 5670, 5680, 5710, 5920 5611AWLMi, 5611ZWLMi, 5612WLMi, 5613AWLMi, 5633WLMi, 5683WLMi, 5684WLMi_TV, 5685WLMi seria 7000, 7110, 7220, 7520, 7720 7003WSMi seria 9300, 9302, 9305, 9410, 9420, 9520 9303WSMi, 9413AWSMi, 9413ZWSMi, 9423WSMi, 9525WSMi ACER TRAVELMATE: seria 4230, 4280 4233WLMi, 4283WLMi_UMTS, 4283WLMi seria 5610, 5620, 5720 5623WSMi, 5624WSMi, 5625WSMi - VISTA, 5623WSMi - VISTA, 5625WSMi seria 6410, 6460, 6592 6413LMi, 6465WLMi, 6464WLMi, 6463WLMi seria 7320, 7510, 7720 7514WSMi seria 8200, 8210 8210WLHi, 8210WLMi, 8215WLHi, 8215WLMi ACER FERRARI: seria 1000, 5000 1005WTMi, 5005WLMi, 5005WLHi oraz do innych modeli, o takich samych parametrach napięcia oraz wtyczce. Zdjęcia:
  5. Sprawdzali napięcie na płycie (przynajmniej tak mi powiedziano). Czekam na odpowiedź z serwisu z Bielska Białej, mają się zająć biosem.
  6. Po wizycie w serwisie okazuje się, że płyta główna jest w porządku. Serwisant widzi problem w kości biosu. Fakt, zmieniałem bios na nowszy, ale było to kilka miesięcy temu - wszystko działało tak jak należy. Stwierdził, że nie jest w stanie wylutować kości bo nie ma odpowiedniego narzędzia. Czy nie zna ktoś jakiejś firmy, która by sobie z tym poradziła?(woj. śląskie)
  7. Niestety nic z tego... Co ciekawe, kiedy wyjmę baterię i chcę odpalić go na samym zasilaczu to żadna dioda nie sygnalizuje, że "jest" napięcie...
  8. Witam Zacznę od tego, że jakiś miesiąc temu padł mi zasilacz do lapka. Udało mi się kupić uniwersalną chinszczyznę z różnymi wtyczkami, wszystko chodziło poprawnie (bateria się ładowała, laptopa działał bez żadnych problemów) do dzisiejszego dnia. Naciskam przycisk aby włączyć komputer a tu...nic. Zielona dioda (w kształcie baterii) na lapku się świeci, co znaczy, że zasilanie jest. Kiedy odłączę go od prądu i próbuję wystartować na samej baterii, chwilowo mrugają lampki przy naciskaniu przycisku, dalej nie dzieje się nic. Sprawdzałem napięcie na zasilaczu i jest wszystko OK. Wygląda mi to na rozładowaną baterię, ale czemu nie startuje na zasilaczu? (dioda daje znak, że zasilanie jest). Proszę o jakieś rady,. może ktoś spotkał się już z czymś takim? PS. Rok od zakupu już oczywiście za mną...
  9. Miałem podobny problem u siebie. Wcześniej "bawiłem się" partycjami i to była przyczyna. U mnie skończyło się to na usuwaniu wszystkich partycji, stracie danych i robieniu tych partycji na nowo. Po ty zabiegu instalacja poszła bezproblemowo.
  10. Z tego co widzę po screenie to jest to Vista, ja mam na każdym z tych komputerów XP SP3 więc nie ma tam takiego ustawienia.
  11. Nadal nic nie pomaga... Dodam tylko, że jak przesyłam z laptopa ( czyli tej stacji której plików nie widać w sieci ) pliki na inne komputery przez protokół gg to na pewno idzie to po sieci - widać po transferze. Co najmniej dziwne...
  12. Wyłączenie firewall'a w systemach nie pomogło. Tak samo wyłączenie go w routerze. Program Netlook też nie zdał egzaminu...Już brakuje mi pomysłów :huh:
  13. To powinno wszystko wyjaśnić: http://www.azureus-polska.pl/pytanie237.html
  14. Witam Postanowiłem poprosić o poradę bo brakuje mi już pomysłów. W domu mam sieć LAN złożoną z dwóch stacjonarnych kompów i laptopa. Laptop ( z którego piszę) i jeden z komputerów jest podłączony za pomocą WLAN, trzeci komputer połączony jest kablem z routerem. Wszystkie trzy stacje mają przydzielone kolejne adresy IP w sieci. Problem polega na wymianie udostępnionymi plikami, z komputera z którego piszę (nazwa: Adrian) widzę w sieci wszystkie pliki udostępnione na pozostałych komputerach, mogę je też oczywiście kopiować na swój twardy dysk. Natomiast pozostałe komputery stacjonarne nie mogą "wejść" na laptopa, jest widoczny w otoczeniu sieciowym, ale pod dwukrotnym kliknięciu pokazuje się error ze screen'a. Jak temu zaradzić? W firewall'u dodany jest wyjątek na udostępnianie plików. Proszę o radę. Zapomniałem dodać, że na wszystkich komputerach w sieci jest zainstalowany WIN XP SP3
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.