Jump to content

munio1000

Użytkownik
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

munio1000 last won the day on January 15 2021

munio1000 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

538 profile views

munio1000's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

2

Reputation

  1. spokojnie, instalator wykryje nawet wersje windowsa home czy pro, nie bedziesz musial wybierac
  2. a tera odpowiedź innego typu: zjedź z taktami gpu i ram, i zobacz czy jest jakakolwiek poprawa, i to jedyne co ci pozostaje chyba ... Naprawa karty nieopłacalna, choć wątpię żeby z samymi pamięciami coś się stało, bo w takim zaawansowanym układzie to by raczej padło na amen... byc może coś z zasilaniem, ale skoro jest mocno skomplikowane, to nie namierzy się co.
  3. daj w msi afterburnerze temp limit na 70, i karta do tylu max dobije, tracąc trochę wydajności. ale w wiedźmunie 3 i rtx 3080 czy masz 200fps czy 180 to aż tak nie zaboli :E
  4. do youtube wystarczy gt210 jako najstarsza karta wspierająca akcelerację wideo z YT obecnie najnowszą nową kartą zapewniającą to samo jest gt710
  5. możesz, licencja dla x64 czy x86 jest ta sama
  6. forum tworzą ludzie, jak przyjdzie tutaj chociaż część osób z pclola to i tu się rozkręci ?
  7. Czołem, Jako że PCLAB umar [*], a forum które tam było też pewnie umrze niebawem, może ludzie którzy przechodzą na purepc niechaj się przywitają z nową ekipą. A ja będę pierwszy. Może temat się utrzyma i wszystkim zobrazuje skalę ile osób się przeniosło. Sam się zaliczam do tej grupy, na pclab miałem ok 10 lat stażu. Ale przyszło nowe, zachodnie, czas się pożegnać ale i zarazem przywitać w nowym miejscu. Zatem - witajcie ?
  8. dzięki za pomoc, pomogło ale może pomogło też to że wyjąłem grafę z agp'ka , przejechałem paluchami po stykach na grafie i po złączu Echhh te kaprysy komputra :blink:
  9. Witam, Mój problem przedstawia się następująco: Po dołożeniu 512 ramu hynixa (pc3200) komputer zaczął się restartować lub wracać do windowsa w aplikacjach 3d, w windowsie działa normalnie... mój sprzet to Athlon xp1700+ (t-bred b) @ 2200+ (166x11) Epox 8K9A7I ram - 256 a1(pc2700), 256 hynix(pc3200) Geforce 4200ti agp 8x @ 280/550 przed tym dołożeniem ramu ustawienia wyglądały tak fsb - 166 ram - 166 timingi - by SPD Po dołożeniu Niestabilnie - fsb -166, mnożnik proca - 11, pamięci -200, timingi - by SPD (chyba z CAS 2,5) Komp staruje, nie ładuje się windows stabilnie w windowsie - fsb - 133, mnoznik 11 lub 11,5, pamięci - 166, timingi jak wyżej Co do temperatur i zasilacza - 41 to max do którego udało mi się tego proca nagrzać przy fsb 166 i mnożniku 12, zasilacz to jakiś amacrox 350w Teraz kilka pytań 1. Czy może być to winą przekręcenia któregoś z komponentów? 2. Czy winą mogą być timingi pamięci?? Hynixy mają mieć standardowo CAS 3 3. Po wyjęciu tej 512 hynixa komp działa z ust fsb 166 i mem 166 Może wydać się to wszystko zagmatwane, ale to dlatego że większość piszę z pamięci i na szybko, ale będę z góry wdzięczny za pomoc B-)
  10. Witam, Mam zamiar zmienić procka na MD Athlon XP 1700 Thoroughbred (AXDA1700DUT3C JIUHB)i mam związane z tym pytanie Czy moje chłodzenie (Thermaltake Mini Super Orb) wytrzyma i wychłodzi odpowiednio ten procesor?? Z tego co wiem procesor jest taktowany 1466mhz bez o/c, a chłodzenie ma napisane na opakowaniu "Upto 1,5ghz" Mam teraz durona 1,2 Morgana który w stresie łapie 52 stopnie, w idle'u ma 45-46 przy temperaturze pokojowej około 25 stopni i zdjętych obu połówkach obudowy (żeby też się wydmuchiwało) Będę wdzięczny za każde informacje Mój MB to kobian kob kt266 fdsx z biosem od ECS K7VTA2 (bios 2.2) [Te płytki są identyczne, kobian jest kopią ecs'a :blink: ] reszta chyba nie robi większej różnicy EDIT: Link pokazujący możliwości mojego kulerka: http://www.hardcoreware.net/reviews/review-59-1.htm
×
×
  • Create New...