Jump to content

maddock

Użytkownik
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

maddock's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Witam! Mam maly problem z urzadzonkiem ktore nosi dumna nazwa taka jak w temacie. Otoz, przez okres paru ladnych miesiecy dzialalo sobie to cudo bez zarzutu, az pewnego pieknego dnia cos sie z nim stalo :/ Odbiornik jest podpiety do portu USB, ale niestety nie swieci znajdujaca sie na nim zielona dioda, co rownoznaczne jest dla mnie z tym, iz chyba sie popsulo. Moje pytanie sprowadza sie do tego, coz to moze byc za awaria lub czy czesto spotykany jest ten problem i ewentualnie co mozna w takiej sytuacji uczynic, aby ponownie nadawalo sie do uzytku. Nadmienie, ze dzieje sie tak na kazdym porcie USB i na wielu komputerach. Prosze o jakies rady i wskazowki.
  2. Jak wspomnieli poprzednicy nie podlacza sie nic z zewnatrz. Mimo wszystko we wlasciwosciach dzwieki i urzadzenia audio pojawila sie "nowa karta dzwiekowa" ATI HD Audio rear output. Ale ustawienie jej jako domyslej nie zmienia faktu ze dalej nie ma dzwieku. Juz kompletnie nie wiem co to za przyczyna. A moze kabel HDMI ma jakies znaczenie bo z tego co wyczytalem przejsciowka DVI-HDMI od ATI pozwala na przekazywanie dzwieku. Naprawde porazka z tym jest :/
  3. witam, ja troche z innej beczki mianowicie posiadam radeona 4870 i podlaczylem komputer do TV przez HDMI. Oczywiscie za pomoca przejsciowki DVI>HDMI ktora dostarczyl producent karty. Problem polega na tym ze w ogole nie ma dzwieku. Instalowalem sterowniki 9.6 hdmi audio i w menedzerze urzadzen pojawil sie ATI Function driver for high definition audio - ati aa01. Dzieki temu we wlasciwosciach audio moglem wybrac jako domyslnie ATI HD Audio rear output. Niestety dalej nie ma dzwieku. Nastepnie zainstalowalem sterowniki Realtek ATI HDMI Audio Driver 2.25 i wtedy w menedzerze pojawil sie zamiast ATI Function driver for high definition audio - ati aa01 -> ATI HDMI Audio Driver. Po tej czynnosci we wlasciwosci audio nie bylo juz nic do wyboru poza moim domyslnym SoundMaxem hd audio. Jak mam ugryzc ten problem bo juz brakuje mi pomyslow. Prosze o jakies wskazowki.
  4. Witam! Mam nastepujacy problem, mianowice nie mam juz pomyslu na ustawienia lan na p5qdeluxe. W BIOS(1406) wlaczony mam tylko marvell lan1, po czym wpinam kabel, a express gate nie wykrywa go. Pisze ciagle disconnected. Wypiecie i ponowne wpieci powoduje ze tylko na moment pojawia sie napis connected i za chwile znika. W zaden sposob nie moge polaczyc sie z internetem. Podobnie sytuacja wyglada na viscie, gdzie nie moze uzyskac polaczenia. Wypiecie kabla powoduje ze system sygnalizuje iz nie jest on wpiety. Po wpieciu nie moze pobrac adresu sieciowego. Dodam ze wszystko odbywa sie za pomoca dhcp. Sterownikow do karty sieciowej nie instalowalem zadnych, vista sama ja wykryla. Podpiecie kabla do innego komputera - wszystko dziala. Prosze o jakies wskazowki co z tym fantem zrobic :/
  5. Witam! Bardzo prosze o rady i wskazowki dotyczace kupna nowego zestawu komputerowego Jedyne moja uwaga to aby karta graficzna posiadala displayport. Oczywiscie zestaw bez myszki, klawiatury i monitora. Z gory dziekuje za pomoc.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.