Skocz do zawartości

Endi1991

Użytkownik
  • Zawartość

    3
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralna

O Endi1991

  • Ranga
    Początkujący uczestnik
  1. system instalowałem i uaktualniałem sterowniki już kilka razy na tym kompie.. sprawdzę memtest. naklejki na puszce nie ma,, a czy to normalne że po jakichś 4 godz pracy dysk twardy jest mocno ciepły? coś kiedyś słyszałem o obniżaniu temp czy coś takiego odpaliłem memtest i wyskoczył komunikat: Your computer's RAM will now be tested. If any problems are found you will be notified. You can stop the test whenever you wish, but the longer you run it, the better. Read the manual for more details. This message can be turned off in the pro version. i teraz się coś tam robi chyba bo na dole okienka są procenty "Coverage, 0 Errors" rozumiem że mam czekać tak?? możliwe że było tak jak mówisz że to był jakiś wirus którego usunąłem razem z plikiem systemowym.. No ok ale miałem ogólny problem taki jak w temacie już wcześniej,, zainstalowałem nowy system i dalej jest ten problem.. tak więc na moje oko to nie wina plików systemowych.. to raczej może być ten zasilacz aha przypomniałem sobie jedną raczej bardzo ważną sprawę,, mianowicie chodzi o to iż często bywa tak że podczas przenoszenia komputera ugy próbuję go włączyć monitor nie działa, i muszę kombinować żeby zaskoczył.. a druga sprawa jest taka że gdy podłączam kabel do zasilania to tak dziwnie strzela (można powiedzieć że pryka) taka seria mini trzasków gdy poruszam kablem,, więc coś musi nie prawidłowo łączyć.. teraz nie wiem czy to wina kabla czy zasilacza jeszcze takie pytanie: znalazłem na allegro zasilacze i nie wiem czy taki się nada, proszę o radę. TRACER 4LIFE 400 400W
  2. System Information ------------------ Time of this report: 11/24/2012, 17:57:26 Machine name: MSHOME-837BB06E Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Dodatek Service Pack 3 (2600.xpsp.080413-2111) Language: Polish (Regional Setting: Polish) System Manufacturer: Compaq System Model: D300 BIOS: MR825 BIOS Ver: 1.08 Processor: Intel Pentium III, ~1.0GHz Memory: 384MB RAM Page File: 367MB used, 555MB available Windows Dir: C:\WINDOWS DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904) DX Setup Parameters: Not found DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode niestety nie wiem jak sprazdzić zasilacz :( nie wiem czy to o to chodzi ale znalazłem w menadżerze urządzeń coś takiego: Przycisk zasilania ACPI Dostawca sterownika: Microsoft Data sterownika: 2001-07-01 Wersja sterownika: 5.1.2600.2180 Podpis cyfrowy: Microsoft Windows Component Publisher mapowania stanu zasilania: S0 -> D0 S1 -> Nieokreślony S2 -> Nieokreślony S3 -> D3 S4 -> D3 S5 -> D3 możliwości zasilania: PDCAP_D0_SUPPORTED PDCAP_D3_SUPPORTED PDCAP_WAKE_FROM_D3_SUPPORTED bieżący stan zasilania: D0 nie wiem o co w tym chodzi, wgl nie mam pojęcia o tym,, ale próbowałem aktualizować i przywrócić sterownik dla tego zasilania i nawet z płyty z systemem nie można tego zrobić.. tak mi radzili na innym forum: 1. podaj logi OTL analiza-dezynfekcja-zestaw-narzedzi-nieingerencyjnych-t485632.html podałem: OTL http://www.wklej.org/id/871158/ EXTRAS http://www.wklej.org/id/871175/ 2. Odinstaluj PC Performer Manager i TUTO4PC. - odinstalowałem ale TUTU4PC nie odinstalowało się do końca i wyskoczył komunikat żebym ręcznie usunął resztę, nie wiem jak to zrobić.. 3.Do okna Własne opcje skanowania / skrypt wklej: ":OTL SRV - [2012-11-05 11:57:12 | 003,055,976 | ---- | M] () [Auto | Running] -- C:Documents and SettingsAdministratorUstawienia lokalneDane aplikacjituto4pc_pl_1supt4pc_pl_1.exe -- (supt4pc_pl_1) IE - HKUS-1-5-21-1123561945-113007714-1343024091-500SOFTWAREMicrosoftInternet ExplorerMain,Start Page = http://search.babylon.com/home?AF=18556 [3456-06-01 17:09:32 | 000,000,000 | ---D | M] (Babylon) -- C:Documents and SettingsAdministratorDane aplikacjiMozillaFirefoxProfilesv18g8c5u.defaultextensionsffxtlbr@babylon.com [3456-06-01 17:09:19 | 000,002,226 | ---- | M] () -- C:Program Filesmozilla firefoxsearchpluginsbabylon.xml O4 - HKUS-1-5-21-1123561945-113007714-1343024091-500..Run: [king_mg] C:WINDOWSsystem32mgking.exe () O4 - Startup: C:Documents and SettingsEndiMenu StartProgramyAutostartEmpty.pif () O20 - AppInit_DLLs: (i) - File not found O32 - AutoRun File - [3456-06-03 20:34:09 | 000,000,063 | RHS- | M] () - C:autorun.inf -- [ NTFS ] O32 - AutoRun File - [2092-09-04 22:32:48 | 000,000,063 | RHS- | M] () - G:autorun.inf -- [ FAT32 ] O33 - MountPoints2{c8e267f4-8c01-1834-98e4-00c0a8f474a8}Shell - "" = AutoRun O33 - MountPoints2EShell - "" = AutoRun [3456-06-02 17:04:12 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:Documents and SettingsAll Users.WINDOWSDane aplikacjiBabylon [3456-06-02 17:04:10 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:Documents and SettingsAdministratorDane aplikacjiBabylon [2012-10-31 20:19:33 | 000,000,000 | ---D | M] -- C:Documents and SettingsAll UsersDane aplikacji~Browser Manager :Files C:WINDOWSSystem32mgking0.dll C:WINDOWSSystem32mgking.exe yveqsh93.exe /alldrives :Commands [emptytemp]" Kliknij Wykonaj skrypt i zatwierdź restart. Wklej i kliknij Skanuj: C:*.* G:*.* Pokaż ten log. Zabezpiecz pendrive przed infekcją BitDefender USB Immunizer ZROBIŁEM WSZYSTKO, WYNIKI: http://www.wklej.org/id/871528/ http://www.wklej.org/id/871538/ http://www.wklej.org/id/871540/ Endi1991 Posty: 10 Dołączył(a): 14.11.2012 (Śr) 10:51 PÓŹNIEJ: Uruchom Bitdefender USB Immunizer i kliknij w czerwoną ikonę oznaczającą pendrive. Zielona ikona oznacza, że pendrive jest zabezpieczony. Wklej i kliknij Wykonaj skrypt: :OTL O4 - HKLM..Run: [Tutorials] File not found O20 - AppInit_DLLs: (c:docume~1alluse~1.wndaneap~1pcperf~123811~1.154{61d8b~1pcpmngr.dll) - File not found [3456-06-02 17:04:16 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:Documents and SettingsAll Users.WINDOWSMenu StartProgramyPC Performer [3456-06-02 17:04:10 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:Program FilesPC Performer [3456-06-02 17:04:01 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:Documents and SettingsAll Users.WINDOWSDane aplikacjiIBUpdaterService [3456-06-02 17:03:17 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:Documents and SettingsAdministratorUstawienia lokalneDane aplikacjituto4pc_pl_1 [2012-10-28 19:50:58 | 000,000,000 | ---D | M] -- C:Documents and SettingsAll UsersDane aplikacjiBabylon [2012-10-29 15:18:57 | 000,000,000 | ---D | M] -- C:Documents and SettingsAll UsersDane aplikacjiboost_interprocess [2012-10-29 12:55:58 | 000,000,000 | ---D | M] -- C:Documents and SettingsAll UsersDane aplikacjiSweetIM [2012-10-30 17:28:20 | 000,000,000 | ---D | M] -- C:Documents and SettingsEndiDane aplikacjiAVG Secure Search [2012-10-28 19:50:57 | 000,000,000 | ---D | M] -- C:Documents and SettingsEndiDane aplikacjiBabylon [2012-10-29 12:54:23 | 000,000,000 | ---D | M] -- C:Documents and SettingsEndiDane aplikacjisearchresultstb [3456-05-22 01:52:18 | 000,000,000 | ---D | M] -- C:Documents and SettingsAll Users.WINDOWSDane aplikacjiAVG2013 :Reg [HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession Manager] "BootExecute"=hex(7):61,00,75,00,74,00,6f,00,63,00,68,00,65,00,63,00,6b,00,20, 00,61,00,75,00,74,00,6f,00,63,00,68,00,6b,00,20,00,2a,00,00,00,00,00 Uruchom OTL i kliknij Sprzątanie. Wyłącz i ponownie włącz przywracanie systemu: http://support.microsoft.com/kb/310405/pl Uruchom SecurityCheck i aktualizuj programy oznaczone jako Out of date Dysk przeskanuj Malwarebytes-AntiMalware Podczas instalacji usuń zaznaczenie przy Uruchom okres testowy Malwarebytes Anti-Malware PRO. Zrobiłem wszystko, wyniki: http://www.wklej.org/id/871641/ log skryptu SecurityCheck włączyłem, wcisnąłem klawisz i wyskoczył błąd.. problem z aplikacją Objlist.exe komunikat mówi że zostanie ona zamknięta. cały czas wyskakuje ten komunikat, zamykam go, pojawia się znowu.. wysyłam raport i też się pojawia "aktualizuj programy oznaczone jako Out of date" nie wiem jak to zrobić w programie SecurityCheck pojawiał się komunikat ''preparing'' i trzeba coś wpisać, nie wiem co 2. Niewiele masz zainstalowanych programów, więc nie ma nic do aktualizacji oprócz systemu. Zainstaluj Service Pack 3 i Internet Explorer 8. Zrobiłem jak mówił... log ze skanowania dysku http://www.wklej.org/id/871703/ 3.Kliknij Usuń zaznaczone. usunąłem: log: http://www.wklej.org/id/871747/ 4.Nie zaznaczyłeś wszystkiego, bo przy kilku jest Nie wykonano akcji. Wyraź zgodę na restart w celu dokończenia usuwania. http://www.wklej.org/id/871867/ usunąłem resztę 5.W takim razie to wszystko. Nic to nie dało, błędy były wciąż te same Ktoś inny napisał: 1. Podkręcałeś grafikę? Gdy tak, to trzeba powrócić do ustawień początkowych, chociaż takie resetowanie, to po mojemu, podejrzenie pada na zasilacz. moja odp: kiedyś znajomy coś mi mieszał w ustawieniach karty graficznej ale to dawno było i nie pamiętam co dokładnie robił masz rację to chyba zasilacz,, bo znajomy podkręcił mi grafikę już dawno, a problem z tym że błędy wyskakują podczas otwierania progr. występuje od niedawna.. mianowicie od jakichś 2 mies 2.Sam zmieniłem zasilacz na fortrona, bo bezpieczny i trzyma napięcia. Na razie powinno Ci wystarczyć kliknięci PPM na Komputer w menu start, potem lewym na właściwości, zaawansowane, opcje wydajności i zaznacz < Niech system Windows dobierze optymalne ustawienia. Potem < zastosuj i daj OK. Ja bym ściągnął na dysk sterownik do grafiki, usunął obecny i zainstalował ze wskazanego pliku ten pobrany. Nawet dokładnie taki sam. Nowy sterownik powinien zresetować ustawienia graf. Nowy fortron 350W, to ok 130zet, a 400W, to ok 140 zet. Co do podkręcenia procesora, to pomaga wyjęcie baterii na parę minut. Gdy nie, to jest dużo w Googlach o ustawieniach w biosie. tego ostatniego kroku jeszcze nie zdążyłem zrobić ale teraz spróbuje tylko nie wiem czy baterię mam wyciągnąć na włączonym czy wyłączonym kompie?????? to wszystko, więcej rad już nie dostałem,, może rzeczywiście najlepiej kupić lepszy zasilacz?? chociaż moim zdaniem lepiej całkiem kompa zmienić na lepszy, bo to staruszek za grosze kupiony, nowy zasilacz będzie kosztował połowę ceny którą dałem za tego kompa.. niby słaby ten staruszek ale kiedyś chodził super tak więc musi być jakiś sposób żeby znów tak było..
  3. witam,, mam problem, po włączeniu kompa wyskakują błędy związane z programami zainstalowanymi na nim,, min. PLAY ONLINE, ouc.exe itp. pobieram jakąś grę albo progr. na kompa i podczas uruchamiania wyskakują błędy aplikacji.. radzili mi już na innych forach co robić i nic to nie pomogło.. może ktoś z was wie coś na ten temat? proszę o pomoc
×

Ważne informacje

Umieściliśmy pliki cookie na Twoim urządzeniu, aby pomóc Ci ulepszyć tę witrynę. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym razie zakładamy, że możesz kontynuować.