Ja robię spaghetti zawsze wg jednego przepisu:
0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
2 marchewki
0,25 selera
1 mała pietruszka
2 puszki pomidorów
ser żółty
0,3 dkg pieczarek
przecier pomidorowy
1 cebula
1 mniejsza główka czosnku
sól, pieprz, oregano, bazylia
olej
Cebulkę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy to razem na patelni. Potem dorzucamy do tego mięsko i smażymy dalej. W tym samym momencie wyciągamy większy garnek, na dno wlewamy odrobinkę oleju i dodajemy: startą marchewkę, pietruszkę i seler (na najdrobniejszych oczkach). Chwilę mieszamy, aby zmiękło. Potem dorzucamy pomidory pokrojone z puszki. Ten sos również warto dodać, dzięki temu powstanie nam ładny sosik. Po około 5 minutach wrzucamy mięsko z patelni i dalej z sobą gotujemy. Teraz możemy doprawiać do smaku solą, pieprzem oraz bazylią. W celu uzyskania ładniejszego koloru polecam położyć max pół koncentratu pomidorowego. Trzeba uważać, by zbytnio nie zakwasić dania. Następnie należy chwilę poczekać, by składniki się połączyły. W tym czasie polecam pokroić drobno pieczarki. Gdy sos zacznie bulgotać, dorzucamy pieczarki, chwilę gotujemy i gotowe! Ja zawsze sos posypuje żółtym serem i jest pyyyyycha.