Jump to content

Zabuza

Stały użytkownik
  • Content Count

    86
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Zabuza last won the day on December 9 2019

Zabuza had the most liked content!

Community Reputation

11 Pozytywna

About Zabuza

  • Rank
    Uczestnik

Profile Information

  • Skąd
    Kraków
  • Zainteresowania
    wsio z kompami

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Po kablu kazdy z portami 1 G da rade z "rutowaniem 500 Mbiat". Gorzej z WiFi 500 Mbita min. AC i do tego musisz mieć kartę zgodną... Możesz wypróbowaćRouter Asus AC1300 Dual-Band (RT-AC58U) albo Router TP-LINK Archer C6
  2. Menadżer urządzeń -> Właściwości i później zakładka zasoby. Suwakiem na sam dół i tam masz IRQ. Jak nie dasz rady zmienić to musisz w biosie zmienić przydzielanie przerwań.
  3. Kolego, kup antenę dookólną tylko jest problem bo ten modem ma tylko 1 wyjście antenowe... ( wszystkie dualne odpadają + musisz wybrać taką do jakiego zakresu chcesz) Staraj się kupic antenę o jak największym zysku i pod odpowiednie złącze (sry ale nie wiem jakie tam jest)
  4. Ok. Zostaje jeszcze zmiana IRQ zobacz może współdzieli z jakimś to przerwanie i może jak masz wolne inne to zmień. Miałem podobny problem z SB X-Fi. W biosie zmień przerwania z przydziela os na przydziela bios.
  5. Zjedz na stocka z prockiem i pamieciami i sprawdz. Problemy są na z87. Jak to nie pomoże to wylącz zarzadzanie energią dodatkowo szyny i jak i karty. Zainstaluj stery z roku 2018 bo one tak de facto byly najbardziej stabilne.
  6. Dla świętego spokoju kup do zakucia ze 4 wtyczki z pancerzem metalowym i zobacz ale nie ma to wplywu na te predkości (do 1 Gb) U siebie zrobiłem na żelowanym to samo na 120 m i działa na 1 Gb. Miernik nie pokazuje zwarcia nigdzie. Kolego a gdzie mieszkasz jeśli można się spytać aż chciałbym się przejechać i zobaczyć ten kabel, jak gdzieś koło Krakowa daj znać na priva :D Edit. Miernik na bank źle Ci pokazuje bo jakbys na 3 parach miał zwarcie to by szło 10Mbita. A dasz rade zrobić 2 x po 4 żyły na obu końcach i sprawdzić czy te wtyczki spinają sie na 100 Mbita? Bo jak się obie spinają na tym samym kablu to kabel dobry :D Piny z którymi masz problem to 4,5,7 i 8 tylko.
  7. Podaj dostawce i parametry łącza. Zrób eksperyment i QOS ustaw powiedzmy po 1/3 wartosci DL i UP. jeśli po ustawieniu takich parametrów dalej masz pingi takie bedziemy grzebac dalej.
  8. Uziemienie dla 1 Gb mozna pominąć. Jeśli miernik na zwarcie nic nie wykazał to nie ma zwarcia. Problem raczej lezy po stronie kabla lub kabla od kamer może interferuje? Czy możesz sprawdzić ten kabel od kamer ew. zamienić?
  9. 1. Wez sam kabel i zarób koncówki. I sprawdz testerem. Jak wszystkie pary swieca to podłącz do switch i routera. Jak masz 1 G to wina na patchpanelech (kable sie stykają, przetarty kabel, zwarcie na samym patchpanelu)
  10. Juz pisałem nie zainstaluje karty bo nie ma sterów do chipsetu. Zainstaluj to https://www.techspot.com/drivers/downloadnow/15455/?evp=a5785221bcf53b41293d91c8045e756c&file=1 a póżniej to:https://dl.dell.com/video/R268991.exe w takiej kolejnosci.
  11. Sciągnij drivery do kart bezprzewodowej sieciowej bo nie masz zainstalowane z tego co piszesz. Jaka to jest seria laptopa? Najpierw zainstaluj stery do chepsetu , a pózniej do karty bezprzewodowej. Taka jest kolejnosc.
  12. Panel sterowania\Sprzęt i dźwięk\Opcje zasilania pozniej klikasz na swoj plan zasilania. (zdj. 1) A przerwania to w menadżerze urządzeń (zdj. 2) Jak przerwań nie dasz rady zmienic to w biosie trzeba wylaczyć przydzielanie adresow przez system a dac przez bios.
  13. Różnica jest tylko w sposobie montazu. Ta wersja bez racka ma wykonczenie fortepianowe (inny wygląd) Ja u siebie mam wersje bez racka z racji tego, że nabyłem o jedną tackę do montazu w racku wiecej. Jeśli ma to ci lezec nie na tacce lepiej weż wersje z rack.
  14. Z tym adapterem to same problemy są... :D flasha nie wykrywa. Zamien rx z tx czasem oznaczenia na adapterze uwzgledniają a czasem nie zamiane.
  15. Zmień przerwanie dla karty i prawdopodobnie rozwiąże to problem. No i zobacz zarządzenie enerigią (karta sieciowa - maksymalna wydajność to samo z portami PCI-e) Miałem to samo z SB XFI
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.