Jump to content

bartomiszcz

Stały użytkownik
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

About bartomiszcz

  • Birthday 09/12/1990

Profile Information

  • Płeć
    Mężczyzna

bartomiszcz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

-1

Reputation

  1. Nie wiem o co chodzi ale tez mam na początku komunikat "Stratum extrances answer id was not correct!" ale wszystko niby lata. Byłbym wdzięczny jesli ktoś mógłby zerknąć na screena - bo nie wiem czy jest ok czy coś muszę zmienić. PS. Jest wg Was sens działania z kryptowalutą na gtx 1060 (msi gaming x)?
  2. Zasilacz Corsair VS550 nie mam pojęcia co to za temperatury te 4 5 i 6. W biosie nic takiego nie widzę. Na 4.5 spoko - przy napięciu 1.4V ale temperatury w Prime95 są chore - 93-100 stopni więc pierwszy rdzeń throttluje. Niby przy codziennym użytkowaniu nie powinny przekroczyć 75-80 stopni przy wymagających zadaniach (renderowanie) ale nie wiem. Jak uważacie? W sumie zostawiłbym te 4.5 tylko nie wiem na ile to ryzykowne :D Po zmianie ustawień ramu (wyłaczyłem XMP) nie zrobiło to różnicy. Niestety :( Tak na marginecie - Kaby Lake będzie latało także na chipsecie Z170? PS. 4.6 nie próbowałem - na bank nie ogarnie mi tego procesor ani tym bardziej budżetowe MOBO.
  3. Na początku chciałem wszystkim bardzo serdecznie podziękować za odpowiedzi :) Dzisiaj będę jeszcze próbował metody którą opisałeś @adashi. 4.4 GHz jest stabilne (2 rdzeń wysiadł po 2godzinach 20 minutach testu) :) Poniżej przesyłam link z albumem do zrzutów ekranu: http://pl.tinypic.com/a/a9lk09/4 Niestety na płycie 4.4 GHz z "automatu: to max dla 6600k. @tesel - czy zechciałbyś zerknąć na screenshoty - nie wiem jak odczytać temperaturę płyty ... Swoją drogą to racja że ludzie mają poustawiane 4.5GHz które jest niekoniecznie stabilne - ja też miałem i do czasu renderowania - był stabilny. Nagrywanie OBSem nie stanowiło problemu jedynie wykrzaczał mi się przy renderowaniu video (no i oczywiście w prime95). Jeszcze raz bardzo dziękuję za okazaną pomoc i zainteresowanie moim tematem. :banana:
  4. 90 stopni przy testach w prime95 przy renderingu na 4.4 wszystko na auto (tak jak ustawił automatycznie bios po zmianie opcji cpu upgrade na 4.4) temperatura przy renderowaniu to nie więcej niż 70 stopni. Załamuję ręce bo na prawdę przypadek beznadziejny... z tego co czytam to praktycznie każdy skylake 6600k jest w stanie wykręcić 4.5 tylko nie mój? Beznadzieja, załamka jak cholera... :| PS. in-place large FFTs - ten test robiłem w prime95. http://pl.tinypic.com/a/a9ljwy/4 <- zrzuty z hwinfo przy renderowaniu na auto 4.4 ghz
  5. Bieda jak cholera... Zmiana płyty głównej (powiedzmy na Asrock Pro Gaming lub MSI Pro Gaming Carbon) może pomóc? Czy po prostu to kwestia lewego procesora? Czy delidding może poprawić moje parametry? Ustawiłem 4.4 GHz wszystko na auto (opcja z biosu) i nie mam problemu ze stabilnością - jedynie temperatury są wysokie bo procesor osiąga 90-95 stopni... :|
  6. Cześć. Mam problem ze stabilnością procesora przy renderowaniu video. 6600k umieszczony na Gigabyte HD3P kręcony do 4.5 ghz. Chłodzenie Fortis 3. Temperatury max 75 Cel. Szczegółowe ustawienia znajdują się na zrzutach ekranu poniżej. http://pl.tinypic.com/a/a9ljsh/4 System zaktualizowany W10, bios także zaktualizowany do najnowszej wersji. RAM Corsair Vengeance 2400 8gb (jedna kość) (XMP 2 profil na 2666). OCCT nie wypluł żadnych błędów ale przy teście prime95 po kilku sekundach wywala error na 4 rdzeniu. Co mogę zmienić aby ustabilizować moje 4.5Ghz? Problem pojawia się jedynie przy renderowaniu plików, po przywróceniu ustawień fabrycznych w bios - wszystko działa jak należy. Przy renderowaniu albo wyłącza aplikację, albo wyrzuca BSOD i komputer uruchamiany jest ponownie (error_watchodog_timedout). PS. Jeśli potrzeba więcej zrzutów ekranu - proszę napiszcie jakie i jak najszybciej postaram się je zamieścić. Bardzo proszę o pomoc bo nie daje mi to spokoju a moje możliwości co do rozwiązania tego tematu zostały wyczerpane...
  7. Tak komputer jest mój, osobisty. Wyłaczyłem wszystko firewall uac i avasta. Jakimś cudem udało mi się zainstalować H.264 przez Revo uninstaller ale to był przebyłsk życzliwości systemu. W10 do istotnie szajs- non stop coś się dzieje z tym systemem...
  8. Cześć. Jadę na W10 i mam problem z instalacją programów takich jak Format Facotry i DeamonTools. Nie wiem czemu ale po właczeniu instalatora nie mogę przejść dalej: poniżej zrzut ekranu: To samo przy próbie instalacji kodeku H.264.... Błagam pomocy....
  9. Cześć. Przy próbie wyeksportowania ścieżki audio z pliku mp4 wyskakuje mi błąd ffmpeg dll error reading frame = unknown error. W pliku są dwie ścieżki i chciałbym je (pojedynczo) eksportować jako "raw audio". Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu...? PS. Windows 10 64bit zainstalowany plugin mp4 i najnowsza wersja VD. Kodeki K-lite full.
  10. Na domyślnych ustawieniach (jak się okazuje) nie mam problemu. Ramu nie podkręcałem- czy używam XMP czy nie to bez znaczenia bo problem i tak się pojawia. Internet po kablu. Czy procesor okazuje się niestabilny, a RAM jest ok? Po właczeniu Prime95 (najnowsza wersja) wywala "fatal error rounding was 0.4925753715, expected less than 0,4". Bład dotyczy 2 lub 4 rdzenia (różnie). Jak temu zaradzić? Podniosłem napięcie do (cholernie wysokiego 1.35v i jest ok w prime- niestety kosztem temperatur). Temat do zamknięcia napiszę w innym dziale z prośbą o pomoc z celu optymalizacji oc.
  11. Cześć. Mam problem z komputerem. Podkręciłem procesor i niby wszystko jest ok (całą noc chodził OCCT). Problem pojawia się przy próbie nagrania gameplaya przez OBS. Wywala BSOD z komunikatem Watchdog Timedout. Wszedłem na stronę producenta MOBO i nie widzę aby był wspierany mój ram - model CMK8GX4M1A2400C14. Czy to może być problemem? Temperatury procesora max 71 stopni. Komputer: 1. CPU- Intel i5 Skylake 6600k 4.5GHz 2. RAM- 1x8 GB Corsair Vengeance 2400 mhz 3. GPU- MSI Gtx 1060 Gaming X 4. MOBO- Gigabyte HD3P 5. Dyski: SSD- Goodram 240GB Iridium Pro oraz WD Blue 1T 6. PSU- Corsair VS550. Z góry dzięki za pomoc. PS. Problem pojawia się tylko przy próbie nagrywania filmu przez OBS. W trakcie gry bez właczonego programu wszystko jest ok. System i sterowniki aktualne.
  12. Mi pomogło przeinstalowanie sterowników - w idle 202 mhz. Niestety w dalszym ciągu walczę ze spadkami FPS w RUST, a w przypadku CS GO muszę zmienić ustawienia MSAA w grze aby uzyskać więcej niż 30 FPS w menu...
  13. Ja mam problem tego rodzaju że po wejściu do CS GO muszę zmienić opcje MSAA i dopiero uzyskam więcej niż 30 fps w menu. Na domiar złego mam dropy fps w rust, cs go i wiedźminie. Kolejna kwestia - karta non stop ma taktowanie 1569 mhz (będąc na pulpicie W10- nie wiem jak w grach). Czy ktoś zna rozwiązanie na te bolączki? PS. Karta GTX 1060 MSI gaming X
  14. Ja mam gtx 1060 pod w10 i niestety ale mam problem ze spadkiem FPS w Rust, wiedzminie, cs go. W innych grach nie miałem okazji sprawdzić. Jest jakieś rozwiązanie? Wydaje mi się że po aktualizacji problem z wydajnością się pogorszył... Najmocniej widać to w cs go gdzie mam stabilne 200-220 FPS przed updatem było 300-250.
  15. Rozumiem. Czy mógłbyś podać mi takie rozwiązanie o jakim wspomniałeś? Chyba że na prawdę najlepsza alternatywą w tej cenie jest zalman dopinany do kabla.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.