Jump to content

szymonstrum

Użytkownik
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

szymonstrum's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Kartę zamontowałem na górnym slocie oraz udało mi się zamontować wentylatorek do nb ale problem nadal występuję :/ Wgrałem też Windowsa 8.1 ale nic to nie dało. Proszę o pomoc!
  2. Tylko jak dam kartę do górnego slotu to wtedy będzie nb się grzać :/
  3. Tylko, że jak przełożę kartę do góry to wentylatorek będę musiał odkręcić co równa się z wysokimi temperaturami tego radiatorka :/. Mógłbyś uzasadnić czemu zasilacz do wymiany? Wszystko było ok dopóki karty nie zamontowałem.
  4. Pisałem już że przy obciążeniu programem occt komputer się wyłącza. Karta znajduję się w dolnym slocie.
  5. Z prockiem na pewno wszystko ok, ponieważ ze starą kartą radeon hd6670 wszystko było ok. Takie rzeczy dzieją się od czasu kiedy nowa karta graficzna jest. Chodzi mi o ten radiator z napisem "Gigabyte" i tam jest wentylatorek.
  6. Niestety miernika nie posiadam :/. http://ifotos.pl/zobacz/Beztytulu_ahxepra.png Tak wyglądają napięcia przy kilku godzinnym monitorowaniu. Zasilacz troszkę jest zakurzony ale w miarę możliwości zawsze usuwam kurz.
  7. Witam, ostatnio zakupiłem kartę graficzną asus rx470 4gb i zrobił się problem... Gdy uruchomiłem wiedźmina 3 wszystko na ultra to po sekundzie się wyłączył jakby wyjąć kabel od zasilania. Komputer podłączony do listwy. Zauważyłem że radiator na płycie głównej (ten pod chłodzeniem) jest gorący, więc zamontowałem tam mały wentylatorek z boxowego chłodzenia procesora amd fx8320 i wiedźmin ładnie chodził. Kolejnego dnia wgrałem program occt i... znowu to samo. Włączyłem test karty z funkcją wykrywania błędów i boom... Ostatnio komputer zaczął się też wyłączać podczas grania w cs'go (podczas rozgrywki oraz w ekranie wczytywanie na samym początku). W grze Assassin"s Creed Syndicate pod 30 minutowej rozgrywce również komputer się wyłączył. Opcje w biosie zresetowałem... Formata też już robiłem... Sterowniki najnowsze. Procek i karta nie podkręcone. Temperatury karty i procka są dobre. Płyta główna: Gigabyte GA-970A-DS3P Procesor: AMD Fx8320 Chłodzenie: SilentiumPC Grandis Karta: Asus Rx470 4GB Zasilacz: Corsair VS550 Obudowa: Zalman Z3 Plus Bardzo proszę o pomoc!
  8. Monitor ma około rok, więc szansa na to że coś w monitorze poszło jest niska. Karta ma już z 5 lat więc może być różnie :/ Teraz podłączyłem monitor z kartą z pomocą kabla HDMI - HDMI i od 30 min jest wszystko ok ale czasami nawet przez 1h jest ok Nie wiem czy to może mieć znaczenie ale kabel zasilający dysk twardy sata jest uszkodzony tzn żółty kabel wyleciał z wtyczki. Jest to ostatnia wtyczka na kablu. Szukałem w internecie jak naprawić taki kabel ale nic nie znalazłem.
  9. Witam, od 2 dni mam problem z obrazem. Co jakiś czas ekran robi się czarny na około 2-4 sekundy. Często robi tak z 2-4 razy w ciągu kilku sekund, a czasami jeden raz na kilkadziesiąt minut. Często też na ekranie pojawiają się tak jakby zakłócenia czyli taka kreska pozioma, a czasami też ekran przeskakuje w lewo i wraca, dzieje się to przez około sekundę. Jest to bardzo irytujące więc bardzo proszę o pomoc. Mój sprzęt to: Zasilacz: Corsair VS550 Płyta: Gigabyte GA-970-DS3P Procesor: AMD FX8320 BEZ OC (kiedyś było OC) Karta graficzna: AMD Sapphire HD6670 Dysk twardy: 3 dyski w tym 2 WD i jeden SSD Kingston 120GB na którym jest system. Monitor: BenQ GL2460HM System: Windows 10N Home Co już zrobiłem: - Reset biosu - Format systemu - Odkurzyłem PC - Aktualizowałem sterowniki - Testowałem procesor i kartę pod obciążeniem przez program OCCT - Monitorowałem napięcia na HW monitor (wszystko wydaje się ok) - Kabel dałem do innego gniazdka w w karcie i to samo w monitorze (używam kabla HDMI - DVI) Z góry dziękuję za pomoc! Zauważyłem, że często dzieje się takie coś podczas oglądania filmu na yt.
×
×
  • Create New...