Jump to content

FilippoEnigma

Użytkownik
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralna

About FilippoEnigma

  • Rank
    Newbie

Recent Profile Visitors

4006 profile views
  1. Dzień dobry. Odnalazłem starego gtx 460 se, podejrzewam zepsutą kostkę pamięci. W furymarku na xtreme burnie działa normalnie, ale jak chcę sprawdzić 3d markiem najnowszym to wyrzuca błąd, czasami od razu po wczytaniu benchmarka, a czasami po 1-2 sekundach. Chciałbym prosić o jakiś sposób wyłączenia tej uszkodzonej pamieci, pewnie najlepiej przez modyfikację biosu. Patrzyłem w poradniki do Fermi Tweakera, ale nigdzie tego nie widziałem, pozdrawiam. Jeżeli ktoś byłby tak miły, żeby samemu mi w tym pomóc, to to jest ten bios: https://www.techpowerup.com/vgabios/154449/154449 Pozdrawiam.
  2. Przy instalacji windows 7 wyskauje mi tak błąd: https://zapodaj.net/515589044915c.jpg.html Mam windows 10 i KDE Neon Procesor i5 4460 GTX 970 H97 HD3 SSD 240 SSD 60 HDD 250 HDD 1TB RAM 8GB Wcześniej jeszcze na dysku SSD 60 GB miałem OSXa
  3. Chciałbym słuchać na Linuxie muzyki w jakości master na Ubuntu 16.04 lts, ale nie mogę zainstalować aplikacji, mam zainstalowanego wina.
  4. Okazało się, że to kwestia karty graficznej faktycznie, tyle, że system instaluje się i włącza tylko na grafice zintegrowanej, na dedykowanej nie działa w ogóle.
  5. Dzień dobry. Mam kartę graficzną gtx 970, po instalacji sterowników ze strony producenta system bardzo długo się włącza proszę o pomoc ( instaluję najnowsze sterowniki). Moja wersja ubuntu to 16.04, sterowniki to 384.59 Tak to wygląda: Tak po 4 sekundach po pokazaniu się tego różowego ekranu komputer cichnie, a po pojawieniu się czarnego ekranu znowu wraca do normalnego poziomu hałasu.
  6. Możliwe. Na sterach otwarto źródłowych idzie szybciej.
  7. 1. Nie ma różnicy. 2.Zapis 500 odczyt 550 3. Wydaje mi sie, że windows 10 też jest dość wymagającym systemem, a jednak włącza się bardzo szybko.
  8. Dzień dobry. Jestem dość nowym użytkownikiem linuxa.System włącza mi się 45s od gruba do pulpitu. Jest to długi czas, ponieważ znajduje się na dysku ssd sandisk ultra II 240gb. Proszę o pomoc.
  9. Całkowicie normalnie. Dodam jeszcze, że problem nie występuje przy mincie, własnie sprawdzałem wszystkie linuxy po kolei.
  10. Nie rozumiem troszkę o co chodzi z tą kartą graficzną więc wrzucam zdjęcia biosu. https://zapodaj.net/bb0ece00f43ff.jpg.html https://zapodaj.net/8fe724c7c40e1.jpg.html Już ściągam ubuntu serwer Włączyłem instalkę ubuntu serwer. Wszystko działało. Wychodzi na to, że to karta graficzna. Teraz proszę o pomoc z naprawą tego problemu.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.