Skocz do zawartości

Quest

Stały użytkownik
  • Zawartość

    23
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralna

O Quest

  • Ranga
    Uczestnik
  1. No niestety u mnie to nie pomoglo mierzona opornosc sprawdzane uziemienie w gniazdku wszystko jest ok pomimo to buczy nadal :( BTW zestaw Creative P580 gra idealnie wiec to chyba nie wina ukladu MCP-T w innym wypadku stawial bym na to ze sam uklad moze byc walniety hmm... sam juz nie wiem :?:
  2. Witam dziekuje bardzo za rady postaram sie wszystkim odpowiedziec po kolei wiec zaczne od kolegi: @ANalfabeta wiec wyjecie zasilacza nic nie zmienilo niestety :( @IchBinLaden tez tak mysle poniewaz na notbooku gra czysto nie ma tego buczenia pytanie skad ono pochodzi (przebicie) i jak je usunac ??? @Winter mam Chiefteca 420W Dual Fan (no to niezle kwiatki jesli to jego wina :( ) @przeciwnik komputer jest uziemiony ale niestety bolec uziemiajacy jest polaczony z zerem w gniazdku sa tylko dwa przewody :( @Pietia(lania) postaram sie dzisiaj jeszcze zrobic jedna zecz podlaczyc komputer w innym pokoju do innego gniazdka sprubuje tez polaczyc ich masy ciekawe dlaczego na starym dobrym rev.1.1 byko wszystko OK :roll: BTW wlasnie rozpakowuje Creative Inspire P580 i wieza pojdzie w odstawke ale z problemem i tak musze sobie poradzic bo tak przeciez nie moze byc musze znalezc przyczyne tego problemu :!: :!: :!: Wszelkie dalsze sugestie bardzo mile widziane Pozdrawiam Quest
  3. Witam !!! Problem polega na tym że na starej plycie rev.1.1 wszystko bylo OK niestety plyta padla, dostalem nowa rev.2.2 i przy zastosowaniu zwyklych glosnikow komputerowych wszystko jest ok lecz gdy zamiast nich podlacze wieze slychac nie znosne buczenie w glosnikach, na 100% nie jest to wina kabla sprawdzilem na 3 roznych (to samo) dziwne jest tez to ze po wylaczeniu komputera nawet listwy zasilajacej buczenie nie ustaje. Wykluczam tez wieze poniewaz na tym samym kablu glos z notebooka jest czysty i nic nie buczy. Czy ktos ma jakis pomysl gdzie szukac przyczyny ???
  4. @CoDiZan Nie wiem dlaczego czujesz sie urazony tym co napisal @esem chyba dla tego ze mial racje a prawda boli ciesz sie ze nikt nie skomentowal tego "wyjscia comowego" i "wyjscie komowe" @esem widze ze testujesz nowy sprzet napisz o swoich spostrzezeniach odnosnie plyty i pamieci Pozd...Quest
  5. Moje pamięci i MoBo poszły ponownie do serwisu... Dzisiaj dostałem odpowedź: mam nowe pamięci i nową MoBo. Zamieniam 8rda3 na 8rda+ Chyba słuszna decyzja? @esem Dzisiaj po blisko trzech tygodniach dostalem nowa plyte okazalo sie ze Pronox nie poradzil sobie z usterka i odeslal plyte do Epoxa a ten przyslal mi dokladnie taka sama czyli rev 1.1 ale zalatwilem z kolega u ktorege kupilem i wymienil mi na rev 2.2 wkladam te swoje King(szajs)max i dokladnie taka sama sytuacja jak przed tem pamieci byly nowe wymienione tusz przed padem plyty zwisy resety i zrzuty pamieci dzisiaj sprawdzalismy pamiec na MSI i dzialaja nie wiem ale ten KingMax ma chyba alergie na Epoxa mam tej sytuacji juz dosyc czekam teraz na nowe TwinMosy jak to nie pomoze to Epox Good-Bay zmieniam marke mobo Quest
  6. Nie ma ich jeszcze w cenniku na stronie Action @Antiloop podaj cene !!!
  7. No niestety, epox, barton i kingmaxy do serwisu: już nawet ledwo na 166 się zestaw ciągnie. Szybki serwis nic nie znalazł: u niego rzekomo jest O.K. Ja mam stabilność na fsb=190 chociaż proc spokojnie idzie na 2200. Co mam robić? U mnie wyszlo szydlo z worka jednak to nie pamieci - odebralem nowe wkladam wlaczam kompa a tu black screen reset kolejny i dalej to samo wlaczylem mem-test , gold-memory bledy po minucie zabralem pamiec i pojechalem do kumpla wkladamy u niego i wszystko okey. Po wyjeciu plyty z obudowy okazalo sie ze w miejscu mosfetow laminat na odwrocie brazowy wiec chyba dalej nie trzeba szukac. Plyta pojechala do serwisu zeby sie nie okazalo ze wroci strzelilem z piezo kilka razy tu i uwdzie tak na wszelki wypadek.
  8. @Mario2k To moze byc bardzo prawdopodobne ze z jakiegos powodu plyta (czytaj czysta teoria) "uszkada pamiec" nie mnie jednak dzisiaj sprawdzalem kostki na dwoch innch komputerach i wszystko jest ok na 266MHz powyrzej sypia bledami wiec pamiec na 100% jest uzkodzona jutro bede mial nowa wezme teraz na testy KingMax TinyBga dobrze ze jest wieczysta gwarancja jak tak dalej pojdzie to bede mial co 3 mies. nowa pamiec :D
  9. ja tez mam KingMax-y 433MHz ale raczej w moim przypadku to nie to sprawdzalem je Gold Memory i Mem-test i wszystko jest OK tak jak pisalem na ustawieniach Default jest to samo :( Ja mam KingMaxy 400. Memtest i Goldmemmory nie pokazują żadnych błędów przy 220MHz, dopiero prime95 zaczął sypać. Nie podejrzewam aby to była wina Bartka a więc: Kingmaxy! @esem miales racje jednak to pamieci nieszczesne KingMax dzisiaj przeszly do histori sypia bledami po 1 minucie :evil: najgorsze jest to ze wczesniej mialem 2x256 TwinMos na m-tec i po miesiacu mialem taki sam obiaw wymienilem na KingMax i znowu porazka - zaczynam podejrzewac ze to moze byc wina plyty :(
  10. @esem ja tez mam KingMax-y 433MHz ale raczej w moim przypadku to nie to sprawdzalem je Gold Memory i Mem-test i wszystko jest OK tak jak pisalem na ustawieniach Default jest to samo :(
  11. Od pewnego czasu mam maly problem na plycie Epox 8rda+ rev 1.1 system uruchamia sie normalnie ale po okolo minucie nastepuje restart ale system nie uruchamia sie tylko pozostaje black screen i w tym momencie komunikat na plycie 89 (reserved) i trzeba resetowac z palca po takim zabiegu wszystko jest niby OK komputer dziala caly dzien w ostatnim okresie wymienialem procesor i zasilacz na razie nie moge ustalic co powoduje taka anomalie dzisiaj podczas uruchamiania wydobywaly sie okrutne dzwieki z HDD (60BG Baracuda) ustaly po 40 sek. moze to wina dysku hmm sam juz nie wiem :?: jesli potrzeba wiecej danych na temat reszty podzespolow lub konfigoracji to oczywiscie wszystko podam - sprawdzalem tez na ustawieniach Default i taki sam obiaw
  12. Quest

    BARTON zielony czy brazowy

    @beno21 Tak tak idac dalej Twoim tropem mozna by pomyslec ze informatyk ktory wczoraj zarejstrowal sie na Tweak bedzie cwokiem bo napisal 1 post chyba twoje rozumowanie jest bledne nie sadzisz :?: @zavader nigdzie nie widzialem podczas rejstracji "For ever" wiec wybacz stary ale nic na sile zawsze mozesz zmienic forum :!: I tu przechodze do sedna sprawy Panowie nie zapominajcie co jest celem FORUM pomagac sobie wzajemnie ja sam jestem poczatkujacym userem i szukam tu czasem odpowiedzi na swoje pytania ale wertujac tematy nie moge usiedziec spokojnie czytajac takie posty: @zavader pisalem juz raz nie masz nic sensownego do napisania to nie pisz :!: nudzisz sie idz na strone Lego :lol: pozostalych userow przepraszam za zasmiecanie tego watku nie wytrzymalem :evil: :evil: :evil:
  13. Quest

    BARTON zielony czy brazowy

    @zavader A ja pozwole sobie zwrocic Tobie uwage na fakt iz rzadko kiedy ktorykolwiek z moderatorow gani userow za rozpoczynanie nowego tematu - za to TY starannie ich w tym wyreczasz widze ze masz zakusy na modera :lol: a klepanie niepotrzebnych postow wlasnie zarzucil bym Tobie jesli nie masz nic ciekawego do powiedzenia w danym watku to nie zabieraj glosu :evil:
  14. do momentu kiedy nie podasz oznaczen modelu to nic nie sadzimy :P jak Sirtec HPC-300/310-xxx lub cos od Enhance (TU masz oznaczenia modeli ) to OK jak cos innego to podaj symbol (lub inne oznaczenie modelu) Ok wiec jutro do goscia zadzwonie ustale model i zadam to pytanie raz jeszcze :?:
×

Ważne informacje

Umieściliśmy pliki cookie na Twoim urządzeniu, aby pomóc Ci ulepszyć tę witrynę. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym razie zakładamy, że możesz kontynuować.