Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Lenovo T400'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Najważniejsze
    • Podstawowe Zagadnienia
    • FAQ
    • Nowości
  • Sprzęt i Podkręcanie
    • Co kupić?
    • Procesory i płyty główne
    • Karty Graficzne
    • Pamięci RAM
    • Inne Komponenty
    • Elektronika
    • Alternatywne Platformy
    • Ekstremalne Podkręcanie
  • Urządzenia mobilne
    • Laptopy (notebooki) i urządzenia przenośne
    • Co kupić? - Notebooki, Laptopy i inne
    • Telefony komórkowe
    • Co kupić? - Telefony / smartfony / phablety / tablety
    • Android - urządzenia i software
    • Apple iOS - urządzenia i software
    • Windows Phone - urządzenia i software
    • Tablety - sprzęt
  • Chłodzenie i Modyfikacje
    • Chłodzenie Konwencjonalne
    • Chłodzenie Wodą i Inne Metody
    • Modyfikacje
  • Oprogramowanie
    • Microsoft Windows
    • Oprogramowanie
    • Sterowniki & Biosy
    • Unix & Linux & inne
    • Programowanie
    • Centrum Bezpieczeństwa
  • Sieci Komputerowe i Internet
    • Sprzęt Sieciowy & Wi-fi
    • Oprogramowanie Sieciowe
    • Providerzy
  • Inne
    • Gry
    • Ośla łączka
    • Prezentacje
    • Fotografia cyfrowa i grafika
  • Archiwum - Tylko do odczytu
    • ARCHIWUM: Sprzęt, podkręcanie, modyfikacje
    • 2003: Sprzęt
    • 2003: Podkręcanie
    • Seti@Home & UD & inne
    • Sprzedam
    • Kupię
    • Inne

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Strona WWW


GG


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania

Found 1 result

  1. Cześć wszystkim Posiadam od dawna laptopa Lenovo T400, który ma problemy z latencją DPC. Program LatencyMon pokazuje wielkiego laga. W praktyce lag objawia się zniszczonym dźwiękiem (drop-outy) w karcie dźwiękowej E-MU 1616m, przy czym jestem absolutnie pewien że nie jest to wina ustawienia latencji ASIO - jest tak samo na 2ms i 20ms. Czasem komputer zamraża się na 3 sekundy, zacinając dźwięk. Dodam że kiedyś takiego problemu nie było, więc moje pytanie: czy możliwe że w jakiś sposób procesor lub chipset uległ zużyciu? Co próbowałem zrobić: - odinstalowanie AVG Free - duża zmiana, ale lagi DPC ciągle występują - wyłączanie urządzeń w Menedżerze Urządzeń; WI-FI, LAN, Bluetooth, bateria ACPI, nawet grafika - zmiany były ale nadal problem występował - ustawienie trybu maximum performance w Opcjach Zasilania - zero zmian - odinstalowanie ThinkVantager Power Manager - trochę pomogło - postawienie systemu od nowa, łącznie z aktualizacjami - wyłączanie urządzeń w BIOSie; praktycznie wszystko co się dało - bez większych zmian - wyłączanie usług w BIOSie, takich jak SpeedStep, switchable graphics, ustawienia maximum performance na CPU, grafice etc. - bez zmian - zmiana pamięci - bez zmian LatencyMon wskazuje najbardziej lagujące aplikacje, procesy i sterowniki, jednak jestem przekonany że to nie software jest przyczyną problemu: - ACPI.sys - odpowiada za sterowanie zasilaniem np. jasność matrycy - rspLLL46.sys - to monitor latencji, ale nie powinien mieć aż tyle DPC - i8042prt.sys - ntoskrnl.exe - ndis.sys Co można wykluczyć: - grzanie się procka/chipsetu - niskie temperatury, dobra pasta - wirusy, robaki, aplikacje w tle - za słaby procek - wszystko było kilka lat temu jak należy, komputer miał wtedy 4GB ram - kartę dźwiękową, bo to E-MU :] Sprzęt: Lenovo T400 C2D T9400 2.53GHz 8GB DDR3 1066MHz SSD Kingson HyperX 128GB E-MU 1616m PCMCIA Windows 7 64bit Mam nadzieję że chociaż kilku z Was wie o czym jest ten temat i mi pomoże. Jeśli będzie trzeba to wrzucę screena z LatencyMon, ale chyba nie ma potrzeby, jako że wszystko opisałem.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.