Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'błąd'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Najważniejsze
    • Podstawowe Zagadnienia
    • FAQ
    • Nowości
  • Sprzęt i Podkręcanie
    • Co kupić?
    • Procesory i płyty główne
    • Karty Graficzne
    • Pamięci RAM
    • Inne Komponenty
    • Elektronika
    • Alternatywne Platformy
    • Ekstremalne Podkręcanie
  • Urządzenia mobilne
    • Laptopy (notebooki) i urządzenia przenośne
    • Co kupić? - Notebooki, Laptopy i inne
    • Telefony komórkowe
    • Co kupić? - Telefony / smartfony / phablety / tablety
    • Android - urządzenia i software
    • Apple iOS - urządzenia i software
    • Windows Phone - urządzenia i software
    • Tablety - sprzęt
  • Chłodzenie i Modyfikacje
    • Chłodzenie Konwencjonalne
    • Chłodzenie Wodą i Inne Metody
    • Modyfikacje
  • Oprogramowanie
    • Microsoft Windows
    • Oprogramowanie
    • Sterowniki & Biosy
    • Unix & Linux & inne
    • Programowanie
    • Centrum Bezpieczeństwa
  • Sieci Komputerowe i Internet
    • Sprzęt Sieciowy & Wi-fi
    • Oprogramowanie Sieciowe
    • Providerzy
  • Inne
    • Gry
    • Ośla łączka
    • Prezentacje
    • Fotografia cyfrowa i grafika
  • Archiwum - Tylko do odczytu
    • ARCHIWUM: Sprzęt, podkręcanie, modyfikacje
    • 2003: Sprzęt
    • 2003: Podkręcanie
    • Seti@Home & UD & inne
    • Sprzedam
    • Kupię
    • Inne

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Tlen


Strona WWW


GG


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania

Found 13 results

  1. Start pxe over ipv4 - NoteBook Lenovo - problem. Witam mam pewien problem otóż dziś napotkałem niecodzienny problem włączając Notebooka Lenovo wyświetlił mi się napis ''' Start pxe over ipv4'' nie mam pojęcia dlaczego. Odpowiem na wszystkie pytania tylko aby rozwiązać ten problem.
  2. Komputer włącza sie i wyłącza oraz na płycie głównej miga pomarańczowa dioda led a komputer wydaje charakterystyczne dźwięki pikania specyfikacja: i5 8400 gtx 1060 6gb palit Ballistix Sport LT DDR4 2x4GB 2666MHz Dysk Toshiba 1tb SilentiumPC Supremo L2 V2 550W Gigabyte B360M D3H SilentiumPC Regnum RG4T Pure Black
  3. Witam, posiadam płytę główną MSI Z87 G43 i chcąc zaktualizować BIOS napotkałem pewien problem. Na pustego, sformatowanego pendriva zgrałem najnowszy sterownik jaki jest do tej płyty ze strony producenta MSI. Gdy już jestem w BIOSIE i klikam ikonkę "M-FLASH", a następnie "Update" BIOS i "Select one file to update BIOS and ME" i wybieram nośnik jakim jest pendrive, BIOS nagle się zacina i stoi w miejscu. Nic nie mogę zrobić, żaden komunikat się nie wyświetla, myszka nie reaguje. Jedynie co mogę zrobić to wyłączyć/zresetować komputer. Po wyciągnięciu pendrivea komputer normalnie się włącza i pracuję. Tutaj moje pytanie, co może być tego przyczyną ? Wszystko robię tak jak na załączonym filmiku. Brak odpowiedzi BIOSU występuję u mnie w 1:05 na filmiku kiedy to wybiorę urządzenie z wgranym nowym BIOSEM. Nie wyświetla mi się nawet "Warning !! Don't remove USB... itd". Z góry dziękuję za odpowiedź i pomoc.
  4. Witam Dziś dokonałem dość dużo ważących aktualizacji systemu windows 10 ( jesiennych) po uruchomieniu PC zorientowałem się że GeForce Experience nie wyświetla zawartości oprogramowania w zamian ukazuje ciemne tło.. kursor myszki jednak wyczuwa w tym oknie opcje do wybrania, ale ich nie widać. wina nie leży chyba jednak po stronie oprogramowania bo celowo odinstalowałem je i ponownie pobralem ze strony oficjalnej nvidia i nadal to samo , ma ktoś jakieś pomysły na rozwiazanie problemu ? a tak swoją drogą to ta aktualizacja dość dziwna że stworzyła folder jako stary system gotowy do usuniecia ktora zajmuje 8 GB
  5. Witajcie. Ostatnim czasem otrzymałem od ojca dziewczyny dysk SATA do konsoli Playstation 3, który był tam wykrywany, jednakże konsola ma problemy z GPU przez co jej praca była niemożliwa. Postanowiłem wykorzystać ten dysk przy moim komputerze - niedawno postawiłem Windowsa 8.1 zamiast Ubuntu, którego używam od ładnych paru lat, jednak okazało się, że płyta główna nie czyta dysku - lecz ten wiruje. Próbowałem podłączać dysk jako jedyny, próbowałem kombinowania w Biosie - nadal dysku nie czyta - choć czytnik dysków pod USB go wykrywa. Pytanie brzmi - co zrobić, aby to ruszyć?
  6. Witam. Nie wiem czy w dobrym dziale piszę jak nie to proszę o przeniesienie. Ale do rzeczy długo szukam tego i nie moge znalezc mam problem z Garrys mod'em 11 Gram na kolegi serwie budujemy se cus i normalnie w grze zrobione rzeczy cofa sie "Z" czyli undo a jak ja to klikne to kasuje mojego kolegi rzeczy a jak on to moje kasuje! Jak to można naprawic zeby nie kasowac Innym rzeczy?! Dziekuje.
  7. Hej. Kupiłem płytę i popełniłem błąd. Zamiast normalnie, to zaktualizowałem BIOS ( przynajmniej próbowałem ) przez Live Update 6, co oczywiście skończyło się tym, że komputer uruchomił się jakoś świecąca cegła bez IO. Dałem na reklamację, rękojmie odrzucono, ale dano do serwisu MSI. Jak sądzicie, zważywszy, że to ich program, to zwrócą mi nową, albo naprawią mi płytę? Czy odrzucą reklamację? Ktoś miał taki sam problem?
  8. Witam serdecznie. Na wstępie przyznam, że nie jestem pewien, czy jest to dobry dział, więc z góry proszę o litość. Mam spory problem ze swoim nowo złożonym komputerem. Jest to Phenom II X4 965 BE (niepodkręcony) na ASUSie M4N68T i pamięcią Kingston HyperX 2x4GB CL9. Do tego leciwa już EVGA GTX 280 1GB, Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio, dysk WD Green 1TB. Wszystko to zasilane jest Cooler Masterem RS-600-ACAB-M2 600W, a na procesorze założony jest SilentiumPC Spartan LT. Poza kartą graficzną, dźwiękową, chłodzeniem i dyskiem wszystko to było kupione jako używane na Allegro. Na dysku zainstalowane mam dwa systemy na dwóch różnych partycjach. Na jednej jest Windows 7, na drugiej Windows 10. Oba w wersji 64 bitowej. Ale do rzeczy. Komputer bezbłędnie śmiga po pulpicie, przy przeglądaniu internetu czy innych słabo obciążających czynnościach, lecz kiedy odpalę jakąś grę (Life Is Strange lub World of Tanks, obie co najwyżej na średnich detalach), komputer wyłącza się bądź zacina, a ze słuchawek wydobywa się ciągły dźwięk przypominający młot pneumatyczny (jakkolwiek dziwne jest to porównanie). Zdarza się, że komputer nie wyświetla żadnego obrazu, gdy włączę go zaraz po tym błędzie. Wcale nie wysyła żadnego sygnału do monitora. Muszę wtedy wyłączyć komputer, odczekać kilka minut i dopiero wtedy włączyć. Wtedy już wszystko jest w porządku do czasu kolejnego błędu. Raz nawet głośnik płyty głównej wydobył z siebie krótkie, szybkie sygnały. Nie zdążyłem ich policzyć i to zdarzyło się tylko raz. Udało mi się za to zrobić zdjęcie blue screena, które dodam w załączniku. Na dłużej pokazał mi się tylko raz i możliwe, że występował częściej. Na Windowsie 10 zaś niebieskie ekrany są zdecydowanie bardziej różnorodne. Kody błędów, które udało mi się zarejestrować w pamięci: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED, SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED oraz PAGE_FAULT_IN_NONPAGEED_AREA. Najczęściej dzieje się to kilka minut po uruchomieniu gry, choć kilka razy zdarzyło mi się na dłużej wcielić się w główną bohaterkę w Life Is Strange czy rozegrać kilka bitew w World of Tanks. Postanowiłem przetestować procesor za pomocą OCCT. Pierwszy test wyłączył się po 28 minutach z powodu błędu na rdzeniu. Drugi test spowodował zawieszenie się komputera już po czterech minutach i musiałem swoją maszynę zrestartować, bo na nic nie reagował. Trzeci test zrobiłem za pomocą CPU-Z. Ten test trwał ponad godzinę i nie spowodował żadnych błędów. Temperatura procesora nie przekraczała 50 stopni. Sprawdzałem także pamięć RAM za pomocą Windows Memory Diagnostics. Wykonałem trzy testy - po jednym dla każdej kości oraz jeden, kiedy obie siedzą razem. Program nie wykrył żadnych błędów. Dodam jeszcze, że często po takim błędzie przy ponownym uruchamianiu komputera BIOS wyświetla informację, że został wsadzony nowy procesor. Może zasilacz daje za duże/za małe napięcie na procesor przy dużym obciążeniu?
  9. Witam, Od jakiegoś czasu mam dziwny problem z przeglądarką Chrome, otóż nie działa Youtube. Wejście na stronę głóna Youtube lub jakikolwiek adres na tym serwisie powoduje błąd: 400. That’s an error. Your client has issued a malformed or illegal request. That’s all we know. W trybie incognito i w Edge działa poprawnie - tzn. Youtube się otwiera. Co to może być ? Problem rozwiązany przez: Ustawienia > Prywatność > wyczyść cookies i pamięć podręczną.
  10. witam, mam problem z instalacją windowsa 7 mianowicie za każdym razem instalacja systemu zatrzymuje się na błędzie informującym o brak wymaganego sterownika urządzenia stacji dysków cd dvd. dodam że system instaluje z pendrive. podzespoly: cpu amd athlon x2 7750 mobo asrock 960gc-gs fx hdd samsung 250gb gpu 9600gt
  11. Witam. Piszę na szybko, bo nie mam jak inaczej. Nie wiem czemu, ale windows 10 traci połączenie co kilka sekund na ułamek sekundy. Dzwoniłem do dostawcy(radiowy), ale tam mam 100% uptime. Po tym samym połączeniu telefon na wifi działa spotify już 3-4 piosenkę i nic, na kompie w połowie piosenki(to tak optymalnie patrząc) przyrywa i wyskakuje informacja, że nie ma połączenia. Trzeba odświeżyć stronę. Tak samo na serwisach z filmami. Tylko YT się jakoś broni i działa. Router ogarnia i dostawca też. Problem z komputerem, jakieś pomysły? Bo nie mam nawet jak sterowników innych pobrać, bo w trakcie zrywa połączenie...
  12. Witam! Borykam się z takim problemem. Problem ten pojawia się głównie podczas gry w S.T.A.L.K.E.R.-a Zew Prypeci, kilka razy wystąpił gdy grałem w WoT-a. Gram sobie i nagle komputer się zawiesza a na ekranie pojawiają się mniej i bardziej (przeplatane) paski (najczęściej szare). Myślałem, że jest to związane z OC procka, jednak dla testów przywróciłem fabryczne ustawienia i ku mojemu zdziwieniu chwilę temu w Stalkerze znowu mi się to przytrafiło... Co może wywoływać te paski? Spotkał się ktoś z czymś takim? Zdjęcia pasków http://zapodaj.net/e957dcbebc50e.jpg.html http://zapodaj.net/ec13f977239fd.jpg.html Dodam tylko, że w grach artefakty jako takie nie występują. Z góry dzięki.
  13. Witam, mam duży problem z przeglądaniem stron ponieważ na każdej stronie wyświetla mi się ''certfikat zabezpieczeń przedstawiony przez witrynę sieci web wygasł luz nie jest jeszcze wazny,, na niektórych stronach nie mogę nawet kontynuować dalszego przegłądania a jeśli chcę pobrać np. chrome to, przez ten certyfikat nie mogę pobrać :( proszę o pomoc, dziękuję z góry!!! win7
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.