Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'beep codes'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Najważniejsze
    • Podstawowe Zagadnienia
    • FAQ
    • Nowości
    • O forum
    • O serwisie
  • Sprzęt i Podkręcanie
    • Co kupić?
    • Procesory i płyty główne
    • Karty Graficzne
    • Pamięci RAM
    • Inne Komponenty
    • Elektronika
    • Alternatywne Platformy
    • Ekstremalne Podkręcanie
  • Urządzenia mobilne
    • Laptopy (notebooki) i urządzenia przenośne
    • Co kupić? - Notebooki, Laptopy i inne
    • Telefony komórkowe
    • Co kupić? - Telefony / smartfony / phablety / tablety
    • Android - urządzenia i software
    • Apple iOS - urządzenia i software
    • Tablety - sprzęt
  • Chłodzenie i Modyfikacje
    • Chłodzenie Konwencjonalne
    • Chłodzenie Wodą i Inne Metody
    • Modyfikacje
  • Oprogramowanie
    • Microsoft Windows
    • Oprogramowanie
    • Sterowniki & Biosy
    • Unix & Linux & inne
    • Programowanie
    • Centrum Bezpieczeństwa
  • Sieci Komputerowe i Internet
    • Sprzęt Sieciowy & Wi-fi
    • Oprogramowanie Sieciowe
    • Providerzy
  • Inne
    • Gry
    • Ośla łączka
    • Prezentacje
    • Fotografia cyfrowa i grafika
  • Archiwum - Tylko do odczytu
    • ARCHIWUM: Sprzęt, podkręcanie, modyfikacje
    • 2003: Sprzęt
    • 2003: Podkręcanie
    • Socket 462(A)/Slot A
    • Seti@Home & UD & inne
    • Socket 370/Slot 1
    • Pentium, K5, K6, 486, Cyrix, VIA (Epia) i inne
    • Windows Phone - urządzenia i software

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Strona WWW


GG


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania

Found 1 result

  1. Witam, Kupiłem do drugiego zestawu zasilacz SPC Deus500 + gtx760. Po złożeniu PC odpalił, poinstalowałem stery, potestowałem grafę i wyłaczyłem kompa. Wieczorem odpalam i pc wydaje z siebie piski (BIOS beep codes) - 8 szybkich pisków. Podłączyłem gtx770 ten sam objaw. Podłączyłem HD3450 (która nie wymaga zasilania dodatkowego) obraz jest. Obie karty tj. gtx760 oraz 770 działają na drugim zestawie. Więc wykluczam awarię karty oraz płyty głównej. Komputer wydaje z siebie identyczne dźwięki w przypadku braku podłączonej karty graficznej. Co tu jest nie tak? Zasilacz nie podaje napięcia na liniach zasilających kartę graficzną? Próbowałem wszystkie możliwe kombinacje podłączenia 6+8pin i nic, robiłem CLEAR CMOS, odpalałem z 1 modułem ram, odpalałem na pająka aby wykluczyć spięcie. Nie mam możliwości przełożenia zasilacza z PC1, nie posiadam miernika. Any idea? Reklamować/Zwrócić zasilacz? edit1. Zasilacz sprawdzony u znajomego. Jego zasilacz z moim PC odpala, mój zasilacz z jego PC nie odpala (nie ma dźwięków ponieważ nie posiada speakera). Na 99,9% zasilacz ma uwaloną linie zasilania PCIe. Czytając różne zagraniczne portale wszystko wskazywało na to, że uwalone jest GPU (a dokładnie VRAM) - 8 piknięć (Display memory error).
×
×
  • Create New...