Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'ddr1'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Najważniejsze
    • Podstawowe Zagadnienia
    • FAQ
    • Nowości
  • Sprzęt i Podkręcanie
    • Co kupić?
    • Procesory i płyty główne
    • Karty Graficzne
    • Pamięci RAM
    • Inne Komponenty
    • Elektronika
    • Alternatywne Platformy
    • Ekstremalne Podkręcanie
  • Urządzenia mobilne
    • Laptopy (notebooki) i urządzenia przenośne
    • Co kupić? - Notebooki, Laptopy i inne
    • Telefony komórkowe
    • Co kupić? - Telefony / smartfony / phablety / tablety
    • Android - urządzenia i software
    • Apple iOS - urządzenia i software
    • Windows Phone - urządzenia i software
    • Tablety - sprzęt
  • Chłodzenie i Modyfikacje
    • Chłodzenie Konwencjonalne
    • Chłodzenie Wodą i Inne Metody
    • Modyfikacje
  • Oprogramowanie
    • Microsoft Windows
    • Oprogramowanie
    • Sterowniki & Biosy
    • Unix & Linux & inne
    • Programowanie
    • Centrum Bezpieczeństwa
  • Sieci Komputerowe i Internet
    • Sprzęt Sieciowy & Wi-fi
    • Oprogramowanie Sieciowe
    • Providerzy
  • Inne
    • Gry
    • Ośla łączka
    • Prezentacje
    • Fotografia cyfrowa i grafika
  • Archiwum - Tylko do odczytu
    • ARCHIWUM: Sprzęt, podkręcanie, modyfikacje
    • 2003: Sprzęt
    • 2003: Podkręcanie
    • Seti@Home & UD & inne
    • Sprzedam
    • Kupię
    • Inne

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Strona WWW


GG


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania

Found 1 result

  1. Witam Mam następujący problem. Wymieniłem 2GB ramu na 4GB. Wszystkie kości takie same (kingston) po 1GB ddr1, oczywiście nie nowe, tylko kupione na Allegro. W biosie widzi 4GB, a Windows widzi 2,89GB. Podczas startu kompa, gdzie pokazują się np. pamięć karty graficznej, dyski itp. pokazuje, że mam 2,89GB ramu. Gdy wchodzę do biosu, pokazuje, że mam 4GB 200MHz. Jeśli chodzi o ustawienia pamięci w biosie wszystko mam na auto. Program CPUZ pokazuje, że mam zajęte 4 banki pamięci po 1GB. Aida64 pokazuje, że mam 2,89GB. Co już zrobiłem: 1. Sprawdziłem Windowsowym programem "Diagnostyka pamięci systemu Windows" - 0 problemów. 2. Zresetowałem Bios (wyjąłem baterię na kilka minut), co spowodowało całkowitym padnięciem Windowsa. Format dysku i i ponowna instalacja Windows. 3. Zamieniałem miejscami pamięć. 4. Wkładałem tylko jedną i odpalałem kompa. Zawsze pokazywał 1GB. 5. Po kolei dokładałem pamięć, najpierw jedną kość, potem kolejną. Do 3GB było dobrze. Włożyłem 4 i dalej pokazuje 2,89GB. 6. Teraz co jakiś czas widzę niebieski ekran i dwukrotnie pokazał mi się komunikat błędu "Memory management". Mój komp to: płyta główna Asrock 939dual-sata2 (w instrukcji napisali, że obsługuje do 4GB Ramu) procesor Athlon 64 x2 3800+ karta graficzna Geforce 9600gt wersja biosu 2.30, czyli wg producenta najnowsza Windows 8 pro x64 Jeżeli macie jakieś pomysły, to chętnie wysłucham, bo moje się już wyczerpały
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.