Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'głucho'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Najważniejsze
    • Podstawowe Zagadnienia
    • FAQ
    • Nowości
    • O forum
    • O serwisie
  • Sprzęt i Podkręcanie
    • Co kupić?
    • Procesory i płyty główne
    • Karty Graficzne
    • Pamięci RAM
    • Inne Komponenty
    • Elektronika
    • Alternatywne Platformy
    • Ekstremalne Podkręcanie
  • Urządzenia mobilne
    • Laptopy (notebooki) i urządzenia przenośne
    • Co kupić? - Notebooki, Laptopy i inne
    • Telefony komórkowe
    • Co kupić? - Telefony / smartfony / phablety / tablety
    • Android - urządzenia i software
    • Apple iOS - urządzenia i software
    • Tablety - sprzęt
  • Chłodzenie i Modyfikacje
    • Chłodzenie Konwencjonalne
    • Chłodzenie Wodą i Inne Metody
    • Modyfikacje
  • Oprogramowanie
    • Microsoft Windows
    • Oprogramowanie
    • Sterowniki & Biosy
    • Unix & Linux & inne
    • Programowanie
    • Centrum Bezpieczeństwa
  • Sieci Komputerowe i Internet
    • Sprzęt Sieciowy & Wi-fi
    • Oprogramowanie Sieciowe
    • Providerzy
  • Inne
    • Gry
    • Ośla łączka
    • Prezentacje
    • Fotografia cyfrowa i grafika
  • Archiwum - Tylko do odczytu
    • ARCHIWUM: Sprzęt, podkręcanie, modyfikacje
    • 2003: Sprzęt
    • 2003: Podkręcanie
    • Socket 462(A)/Slot A
    • Seti@Home & UD & inne
    • Socket 370/Slot 1
    • Pentium, K5, K6, 486, Cyrix, VIA (Epia) i inne
    • Windows Phone - urządzenia i software

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Strona WWW


GG


Jabber


Skype


Skąd


Zainteresowania

Found 1 result

  1. Mam kompa z tą płytą: SuperMicro P4DC6 http://forum.purepc.pl/forum/72-socket-423478775479/ Niestety... nie mogę go poprawnie uruchomić. Tzn: - po podłączeniu zasilania włącza komputer sam się włącza od razu bo wiatraki na 2x CPU się kręcą - wiatrak w obudowie podłączony do płyty głównej się kręci - następuje mignięcie 3x LED na klawiaturze, ale później diody się już nie świecą, po naciśnięciu NumLock/CapsLock również brak rekacji - 3x LED na obudowie również nie swiecą się w ogóle - na płycie znajdują się takie micro-LED'y kóre swiecą się na ułamek sekundy wszystkie jednocześnie po podłączeniu zasilania, później gasnął na stałe - brak reakcji LED w napędzie dyskietek - brak jakichkolwiek sygnałów dźwiękowych podczas uruchamiania komputera - przycisk wyłączanie / włącznia na obudowie nie reaguje na pojedyncze krótkie naciśnięcia oraz nie reaguje na długie przytrzymywanie (tj. 4 sekund lub więcej) Co z tym fantem można robić? Jak próbować dowiedzieć się czy "to" jeszcze będzie działać? Nie wiem jakie CPU są zainstalowane, ale z tegoc o wyczytałem pod linkiem który podałem to muszą to być procesory Xeon. Komp jest stary, nie używany od dłuższego czasu, kupiony jeszcze w Anglii. Dawniej działał - obecnie nie chce się poprawnie uruchomić. Próbowałem zamienić baterię na płycie z inną (również niestety starą), ale bez zmian. Próbował zamienić obsadzić inną karte graficzną (na AGP oraz na PCI) również bez zmian. Próbowałem resetować CMOS - bez zmian. Podejrzewam winę BIOS, uszkodzenie płyty głównej, uszkodzenie procesora/ów lub wadliwy zasilacz.
×
×
  • Create New...