Skocz do zawartości

Wyszukaj

Wyświetlanie wyników dla tagów 'windows 10' .



Więcej opcji wyszukiwania

  • Wyszukaj za pomocą tagów

    Wpisz tagi, oddzielając je przecinkami.
  • Wyszukaj za pomocą nazwy autora

Typ zawartości


Forum

  • Najważniejsze
    • Podstawowe Zagadnienia
    • FAQ
    • Nowości
  • Sprzęt i Podkręcanie
    • Co kupić?
    • Procesory i płyty główne
    • Karty Graficzne
    • Pamięci RAM
    • Inne Komponenty
    • Elektronika
    • Alternatywne Platformy
    • Ekstremalne Podkręcanie
  • Urządzenia mobilne
    • Laptopy (notebooki) i urządzenia przenośne
    • Co kupić? - Notebooki, Laptopy i inne
    • Telefony komórkowe
    • Co kupić? - Telefony / smartfony / phablety / tablety
    • Android - urządzenia i software
    • Apple iOS - urządzenia i software
    • Windows Phone - urządzenia i software
    • Tablety - sprzęt
  • Chłodzenie i Modyfikacje
    • Chłodzenie Konwencjonalne
    • Chłodzenie Wodą i Inne Metody
    • Modyfikacje
  • Oprogramowanie
    • Microsoft Windows
    • Oprogramowanie
    • Sterowniki & Biosy
    • Unix & Linux & inne
    • Programowanie
    • Centrum Bezpieczeństwa
  • Sieci Komputerowe i Internet
    • Sprzęt Sieciowy & Wi-fi
    • Oprogramowanie Sieciowe
    • Providerzy
  • Inne
    • Gry
    • Ośla łączka
    • Prezentacje
    • Fotografia cyfrowa i grafika
  • Archiwum - Tylko do odczytu
    • ARCHIWUM: Sprzęt, podkręcanie, modyfikacje
    • 2003: Sprzęt
    • 2003: Podkręcanie
    • Seti@Home & UD & inne
    • Sprzedam
    • Kupię
    • Inne

Znaleziono 39 wyników

  1. Witam, Kupiłem dysk 4TB WD - utworzyłem partycję GTP ~3,7TB zgrałem na nią dane z laptopa. Po podpięciu dysku pod nowy system Windows 10 UEFI system widzi tylko partycję 2TB i 2TB pustego miejsca. Jak podepnę dysk pod laptopa to wszystko jest ładnie widoczne. System nowy zaktualizowany wszystkie sterowniki aktualne. Co jest nie tak? :(
  2. Witam wszystkich serdecznie. Przychodzę w poszukiwaniu pomocy. Nie włączałem laptopa od czwartku i dziś mam problem z połączeniem się z Wi Fi. Lapek taki jak w tytule, a karta sieciowa to Intel Dual Band Wireless-AC 3160. Wyświetlają mi się sieci wifi, ale po połączeniu jest tylko "Brak Internetu. Zabezpieczone" Sterowniki aktualizowałem, różne rzeczy w cmd też, a po ipconfig/all wyswietla mi się tylko: Host name: Dell Primary Dns Suffix: - Node type: Hybrid IP routing enabled: No Wins Proxy Enabled: No To tyle. Dodam, że inne urządzenia łączą się normalnie, a lapek nawet z telefonem się nie łączy. Można coś temu zaradzić, czy pozostaje stawianie systemu od nowa?
  3. Witajcie drodzy forumowicze :) Otóż jestem nabywcą niniejszego zestawu: CPU: AMD Ryzen 3 1200 (stock) GPU: Gigabyte GTX 1050Ti G1 Gaming (stock) MOBO: MSI B350 TOMAHAWK RAM: Crucial Ballistix Sport LT 2x4GB 2400mhz (LS2C4G4D240FSB) OS: Windows 10 Education Natknąłem się na dziwne zjawisko dokładnie w dwóch grach, a chodzi mi o BF3 na multi i CS GO (bo tylko takie posiadam na multi), zresztą podobne problemy mogą występować na BF1 i innych grach sieciowych, nie tylko na tych co podałem. Bazując na tym filmiku z Youtube, oraz filmikach z gier, gdzie widać spadki fps w grach multi. Gdzie są nawet do 20FPS!!! Postanowiłem zainteresować się niniejszym problemem i zebrałem najważniejsze informacje, aby poprawić tą wydajność na tym procesorze z serii Ryzen w którą jestem wyposażony :) Tak więc do dzieła!! 1. Najważniejszą sprawą na początku jest to, aby wyłączyć tryb gry i DVR oraz inne funkcje z zakładki Prywatność(nie wszystkie). Dla przypomnienia jak tam się dostać to: Flaga->Ustawienia (środkowa ikonka z trybem)->Granie oraz Prywatność. W zakładce "Granie" wszystko co możliwe wyłączamy :) A wygląda to u mnie tak: Zdjęcie 1, Zdjęcie 2, Zdjęcie 3, Zdjęcie 4 (Zdjęcia dodane jakby ktoś miał wątpliwości. Na zdjęciu 4 podałem ustawienia tylko z "Ogólne", ale można wyłączyć z innych zakładek po prawej stronie, też powinno odciążyć użycie zasobów naszego komputera). 2. Wpisujemy komendę w Wierszu poleceń. Instrukcja krok po kroku jak to zrobić: Lupa (na pasku zadań, bądź "wyszukajka" przy fladze) -> (wpisujemy) Wiersz polecenia (klikamy prawym na ikonkę i "Uruchom jako administrator" oraz zezwalamy klikając "Tak") -> (wpisujemy) bcdedit /deletevalue useplatformclock (klikamy enter i wyskoczy komunikat z powodzeniem). 3. Zmieniamy ustawienia w "Edytor lokalnych zasad grupy". Instrukcja krok po kroku: (Wybieramy na klawiaturze) WIN+R (lub wpisujemy w "wyszukajce" Uruchom) -> (wpisujemy) gpedit.msc -> Konfiguracja komputera -> szablony administracyjne - > Windows Defender (lub Windows Defender Application Guard) -> (Opcja) Włącz/wyłącz funkcję Windows Defender (klikamy na to dwa razy myszką) - > (Zaznaczamy) Włączone -> (Klikamy) Zastosuj i Ok. Dla łatwiejszego nawigowania po opcjach załączam zdjęcie: Zdjęcie 5. Kolejna opcja do wyłączenia (jeśli nie potrzebujemy powiadomień na prawym dolnym rogu, która też poprawia osiągi): Konfiguracja użytkownika -> Szablony administracyjne ->(klikamy dwukrotnie na zakładkę) Menu Start i pasek zadań -> (W zawartości wybieramy) Usuń Centrum powiadomień i akcji (klikamy na to dwa razy myszką) -> (Zaznaczamy) Włączone -> (Klikamy) Zastosuj i Ok. Zdjęcie do podglądu: Zdjęcie 6. Po tych czynnościach oczywiście restartujemy komputer :). Dodatkowo można zmienić plan zarządzania energii ustawiając na: Wysoka wydajność. Testowałem ten sposób, ale u mnie pogorszył wydajność więc nie zamieszczam instrukcji aczkolwiek u innych może przynosić lepsze rezultaty niż u mnie ;). Dla zobrazowania podaje różnice fps w grze Battlefield 3 (mierzone MSI Afterburner) przy rozdzielczości full HD ustawienia grafiki to LOW, przed i po zastosowaniu powyższych czynności. Przed: 07-02-2018, 18:27:56 bf3.exe benchmark completed, 38382 frames rendered in 361.453 s Average framerate : 106.1 FPS Minimum framerate : 44.7 FPS Maximum framerate : 141.6 FPS Po: 07-02-2018, 19:12:38 bf3.exe benchmark completed, 67704 frames rendered in 524.812 s Average framerate : 129.0 FPS Minimum framerate : 82.4 FPS Maximum framerate : 171.4 FPS Mam nadzieję, że komuś przyda się mój poradnik :) Jeśli temat jest w złym wątku to proszę administratora o jego przeniesienie. Dajcie znać czy u was po tych czynnościach jest poprawa wydajności, bo u mnie nie widzę już szarpania obrazu i fps jest o wiele stabilniejszy gdzie nie ma zjawiska wielkich spadków oraz zacinek. Pozdrawiam ;)
  4. Cześć, wczoraj jak zawsze odpalam kompa... i nagle mam problem z 960GTX pod Windows 10 (najnowsza wersja). Ekran zaczął wyświetlać wszystko w low-res (nie wiem czy nie mniej niż 640x480), w menadżerze urządzeń pojawia się błąd przy grafice Kod 43 i wykrzyknik. Co ciekawe nie ma żadnego problemu z grafiką pod Ubuntu, działają nawet gry i furmark. Co już próbowałem: podmiana mobo z AsRock na MSI czysty format Windows (zawsze najnowszy) x 3, czasem podpięte dwa ekrany, czasem jeden wersja sterownika nie ma znaczenia, problem zawsze występuje po czystej instalacji DO PIERWSZEGO restartu wszystko działa, tj. dwa ekrany @ 120Hz, furmark, gry, po restarcie problem wraca kartę i sprzęt oczywiście przeczyściłem, patrzyłem kilka razy czy "dobrze siedzi" wyłączałem kartę kompletnie z prądu na dłużej niż 8 godzin Pozostaje ASUS i gwarancja czy ma ktoś jakiś pomysł? Znalazłem podobne tematy na forum nvidia, jednak część osób twierdzi, że wbicie na kilka minut na linuxa naprawia problem (wtf). Grafika STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5
  5. Witam wszystkich! Mam nietypowy problem, otóż po wybraniu opcji ,,Uruchom Ponownie’’ z menu start komputer wyłącza się po czym wstaje na kilka sekund do momentu testów POST i znowu się wyłącza. Po tym wyłączeniu uruchamia się sam po raz kolejny już normalnie i dalej działa bez żadnych problemów. Problem nie występuje, kiedy wybiorę opcję „zamknij’’ i ręcznie uruchomię komputer. Również przy włączaniu komputera działa on normalnie. Moja konfiguracja: Proc: Intel Core i3 8100 @3,6 ghz Płyta: Asrock z370 Killer SLI Pamięć: Corsair 8GB 3000MHz Vengeance LPX Red CL15 (2x4GB) CMK8GX4M2B3000C15R Dysk SSD (systemowy): Crucial MX300 275GB SATA3 (CT275MX300SSD1) HDD: Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache (ST1000DM003) Karta Graficzna: Palit GeForce 1050Ti 4Gb Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W System: Windows 10 Enterprise trial (zostało jeszcze jakieś 50 dni) Podejrzewam kilku winowajców: 1) System- wydaje mi się, że problem powstał w momencie zainstalowania którejś z aktualizacji WIN 10. Tutaj w celu ustalenia tego na 100% pomógłby format, ale z tym zamierzam się wstrzymać do czasu kupna WIN 10 Home/Pro. Początkowo zamierzałem kupić Home Box z uwagi, że za jakiś czas planuję upgrade, a nie chce mi się wydzwaniać na infolinię, za każdym razem, kiedy wstawię do kompa coś nowego. Po namyśle stwierdzam jednak, że sumie to mógłbym teraz kupić jakiegoś OEMa z allegro i sprawdzić jak będzie na świeżym systemie. Do niedouczonych w temacie powiem tylko, że zgodnie z prawem unijnym nabywca licencji, czy to OEM czy BOX może nią dowolnie obracać, więc darujcie sobie opowiadanie bzdur o policji. Odsprzedaż licencji OEM nie jest w świetle prawa polskiego i prawa unijnego (które ma charakter norm ius cogens, tj. jest nadrzędne wobec śmiesznych licencji M$) kradzieżą programu komputerowego. Więc proszę nie wciskać mi bullshitu Microsoftu. 2) Pamięci- niestety drugi z bardzo prawdopodobnych winowajców. Wydaje mi się, że problem może powodować ich działanie w trybie profilu XMP 3000 Mhz. Zauważyłem też, że ustawienie tego profilu powoduje m.in. obniżenie taktowania procesora do 3580 Mhz. Na defaultowych ustawieniach procesor pracuje, z tego co pamiętam, z częstotliwością ok. 3604 Mhz. Problem z pamięciami jest tym bardziej prawdopodobny, że w internecie jest pełno tematów z nimi związanych. Gdybym je wcześniej przeczytał, to więcej bym tego dziadostwa od Corsaira nie kupił. 3) Wyłączanie komputera z gniazdka- powód prozaiczny, ale jak czytałem może powodować takie problemy. Otóż, kiedy wychodzę z domu odłączam listwę z gniazdka, bo nie chcę, żeby bezsensownie świeciły się podłączone do niej lampki na choinkę :D. Podobno powoduje to rozładowanie kondensatorów, czy coś ale nie za bardzo się na tym znam :D. Wykluczam kartę graficzną, bo problem występował już w momencie, kiedy siedziałem na integrze. Wieczorem dorzucę jakieś screeny z biosu i CpuZ. Pobawię się też z ustawieniami pamięci i bootowania i zobaczę czy to coś pomoże. Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły co z tym zrobić to chętnie posłucham.
  6. Witam, mam pewien problem z kontrolerem bezprzewodowym Xbox One. Wszystkie inne urządzenia pod bt działają poprawnie, zamieszczam filmik. Wersja systemu to 1709 Home (czyli ma Anniversary update). Kontrolerowi sprawdzałem aktualizacje, dla systemu również. Skonfigurowałem pada poprzez Akcesoria Xbox i pod kablem działa normalnie, jednak przez bluetooth nie. Wcześniej próbowałem grać na Windows 7 używając bypassów i przez ten adapter bluetooth pad działał. Jak sprawić, żebym mógł sparować Windows 10 z padem? https://youtu.be/qy_MmARfepU
  7. Cześć, Od wczoraj borykam się z problemem, który objawia się w następujący sposób - po włączeniu komputera i rozpoczęciu ładowania systemu, pojawia się czarny ekran z kursorem, obciążenie dysku systemowego skacze do 100% i tak mieli przez ok 1-2 minuty, po tym wchodzi do ekranu logowania i zaczyna już normalnie funkcjonować. Normalnie rozruch nie powinien trwać dłużej niż 10 sekund - wszystko postawione jest na dyskach SSD. Zaktualizowałem sterowniki karty graficznej, wyłączyłem część usług które wg. windowsa mają duży wpływ na czas uruchomienia. Bez rezultatu, problem występuje nadal. Jakieś pomysły na rozwiązanie?
  8. Witam serdecznie. Złożyłem komputer w lutym 2017 pod koniec miesiąca. Komputer mnie kosztował 3700 około ale wyszło mi trochę taniej ponieważ czasami się mi udało coś wylicytować, okazje itp. Podaję mój sprzęt, możecie się dziwić bo gtx 970 ale jest 1060 itp, ale zaznaczam, że gtxa udało mi się parę stów itp taniej kupić od 1060. Wszystko nowe, niektóre rzeczy z morele zamówione a tak to olx,allegro. Mój problem polega na tym, że od jakiegoś dłuższego czasu ( paru miesięcy ) mam ścinki w grach, udało mi się dzięki znajomemu jedną rzecz naprawić. Mianowicie miałem spadki fps tzw zamiast ze 250-300fps w CS:GO miałem 80 non stop. Zrobił mi format, powiedział jak, dawałem mu screeny z telefonu, powiedział że wszystko okej. Zainstalował mi przez team vievera na moim kompie sterowniki itp. Odpalam csa, fpsy się naprawiły, uszczęśliwiło mnie to ponieważ wtedy się " PRAKTYCZNIE " nie dało grać przez te ścinki jak napisałem powyżej. Odpalam mapę, fpsy okej, 250-300. Niestety, pozostały ścinki, ale już nie takie wielkie jak wcześniej wtedy się grać nie dało. A teraz przynajmniej coś daję radę ale i tak jest to nieprzyjemne dla mnie. To jest tak, że gram sobie i nagle co 5-10 sekund ścinka mocniejsza bądź lżejsza, i to tak jakbym miał 1fpsa przez pół sekundy co mnie denerwuje. Na przykład: - Celuję w kolesia, nagle ścinka i ginę bo laga dostałem w grze. Itp Co do neta, nie narzekam, mam LTE od play ale to nie jego wina. Bo bez neta to samo jest w innych grach. Podaję sprzęt poniżej: Gtx 970 Intel core i7 6700 ( wiatrak mam do niego ten boxowy ) Ram 8GB ( to nie wina tego że niby mało uwierzcie mi ) ja tam tylko w csa gram praktycznie. 1000GB HDD oraz 200GB SSD Zasilacz corsair cx 450m ( niby z czarnej listy ) ale wydaje mi się, że to nie jest jego wina. Płyta główna MSI H110M PRO-VD To chyba wszystko ze sprzętu. Sądzę, że to nie wina czegoś z tych rzeczy, zgaduję że sterownika czy czegoś mi brakuje a co do procesora, to wiem że boxowy ale temperatury w normie są. Znajomy ze steama utworzył mi folder, w którym mi podał sterowniki jakbym chciał formatować czy coś Nie wgrał mi wirusa, pomagał mi długo itp widziałem co robi. Zabrakło mu już trochę pomysłów, także chodzi do pracy itp. Powiedział że może kable od monitora na odwrót z kompa do monitora z monitora do kompa ale to nie pomogło. Testował LatencyMon HwInfo itp ale nic nie wykryto z tego co widział. Pozdrawiam. ( mam nadzieję że dobry dział wybrałem. Nowy na forum jestem )
  9. Od pół roku jestem w posiadaniu SSD Patriot Flare 120GB: https://patriotmemory.com/product/flare-solid-state-drives/ Od około dwóch miesięcy zauważyłem, że system potrafi złapać freeze w czasie pracy najczęściej przy większym wykorzystaniu SSD lub HDD (Samsung HD502HJ). Czy możliwe jest, by było to spowodowane uszkodzeniem któregoś z dysków lub kontrolera w nich lub też kontrolera SATA na płycie Gigabyte GA-990FXA-UD3 (rev. 1.0)?
  10. Zepsuł mi się notebook Asus F200MA (umarła sekcja zasilania po raz drugi) na którym oryginalnie był zainstalowany Windows 10 Home niestety bez żadnego klucza, zwyczajne przypisanie do płyty głównej. Chciałbym przenieść tę licencję na Asus X71Sr którego posiadam. Czy jest to w ogóle możliwe i jeśli tak to w jaki sposób to wykonać?
  11. Witam, mam problem z urządzeniem wielofunkcyjnym HP LaserJet Pro MFP M26a. Drukowanie i kserowanie działa, jednak skanowanie już nie. Urządzenie podłączone jest kablem Hi Speed USB 2.0 do laptopa Dell Inspiron 7567 (posiada on 3 porty USB 3.0). Kiedy włączam program ''HP Scan'' po chwili dostaję informację, że nie można nawiązać komunikacji ze skanerem, gdy próbuję skanować za pomocą ''Skanowanie Windows'', otrzymuję informację, aby podłączyć skaner. Wszystkie trzy funkcje opierają się na połączeniu usb, jednak dwie działają (druk i ksero), a jedna nie (skanowanie). Próbowałem już korzystać z '' HP Print and Scan Doctor'', jednak nic to nie dało. Posiadam system Windows 10 Home 64 bit oraz najnowsze sterowniki. Proszę o pomoc !
  12. Witam. Mam problem w sumie nie jestem do końca pewien co to jest ale chodzi o to, że pliki które "tworzę" na komputerze nie mogą być odtwarzana na innym urządzeniu. Jakiś czas temu dostałem umowę elektroniczną zabezpieczoną hasłem, próbowałem na wszelakie sposoby wpisać hasło bez konieczności pobierania oprogramowania do edycji tekstów, więc grzebałem we właściwościach plików. Coś musiałem namieszać nie wiem nawet gdzie, że teraz każdy plik ma żółta kłódkę na ikonie i nie potrafię się tego pozbyć, musi to być jakieś ustawienie globalne, bo pojawia się to w każdej lokalizacji. Jakieś pomysły jak to naprawić? Tu link jak wygląda ikona oraz właściwości pliku: https://snag.gy/bCc9da.jpg
  13. Cześć, od jakiegoś czasu zmagam się z BSODami i nie wiem, z jakiego powodu się pojawiają (ale podejrzewam, że dotyczą jednej i tej samej rzeczy), bo nie zapisują mi się dla nich pliki DMP. Co ciekawe, mogę sobie wywołać BSOD (tak to sobie w regedicie skonfigurowałem: prawy ctrl+scroll lock naciśnięty dwa razy; np. TU znajdziecie informacje, jak to zrobić) i wtedy plik DMP się zapisuje normalnie, mogę go odczytać w np. bluescreenview czy Windbg. Ale "normalne" BSODY się nie zapisują. Stąd pytanie do Was - jak sprawić, żeby pliki DMP się jednak zapisywały? Albo w jaki inny sposób wyśledzić ich przyczynę? Podam teraz więcej szczegółów. Np. przed chwilą BSOD pojawił mi się, kiedy przeglądałem strony w Vivaldi (nic poza tym nie było uruchomione). Najpierw zawiesił się Vivaldi, potem cały system. Do ostatniego momentu mogłem ruszać myszką, ale folderu już się otworzyć nie dało. Co zauważyłem przed chwilą: po wywołaniu BSODa na życzenie komputer się po prostu restartuje (pokazuje się wcześniej oczywiście BSOD, wisi na tyle długo, że można wszystko przeczytać i skopiować kod), system się uruchamia. Natomiast ten BSOD, którego problem dotyczy, powoduje, że system się nie włącza (wcześniej BSOD przez ułamek sekundy, więc nawet nie mam czasu nic przeczytać/skopiować), zamiast tego pojawia się w DOSie informacja (nie pamiętam dokładnie) "Boot system from Cd-rom..." i na tym komputer wisi. Muszę wyłączyć i włączyć ponownie komputer, żeby system się uruchomił (restart wtedy chyba nie pomaga, ale nie jestem pewien). Mój system to Windows 10 ze wszystkimi najnowszymi updatami (wraz z Creator Update). Nie jest to pewnie ważna informacja, bo problem BSODów sięga dawnych czasów. Komputer: Procesor: Intel Core i5 4460 LGA1150 BOX Karta graficzna: MSI ATI Radeon R9 270 Gaming 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (karta graficzna raz była wymieniana, bo dostałem uszkodzoną) Zasilacz: Thermaltake Smart SE Modular 530W RAM: Crucial DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz Ballistix Sport CL9 Płyta główna: Asrock H97M PRO4 Intel H97 LGA1150 BOX Dysk: Crucial SSD MX100 256GB SATA3 (CT256MX100SSD1) Obudowa: SilentiumPC Brutus M25 Pure Black Tak, podaję jaką mam obudowę, bo mam dziwne przeczucia wobec niej - od nowości (grudzień 2014, komputer składany w techplanet) nie działa mi w niej wbudowany czytnik kart SD - to jeszcze nie powód do strachu, powiecie, może po prostu jej nie podłączyli, bo nie było miejsca/trzeba było podłączyć coś innego. Ale po prostu mam wrażenie, że coś tam w środku jest źle podłączone. Kiedyś przy starym komputerze sam dłubałem, ale potem miałem długą przerwę z desktopami, używałem laptopa, i jak teraz mam ten nowy komputer, to się boję w nim grzebać, widząc ten gąszcz kabli ciasno upakowany. :P nagrywarka DVD... Miałem coś jeszcze napisać, ale nie pamiętam co takiego... edit: ach, wiem już. Tylko tyle: w menadżerze urządzeń nie mam żadnych nierozpoznanych rzeczy.
  14. Witam, Jak przenieść obecnie zainstalowany na twardzielu windows 10 na nowy dysk ssd? Pytam gdyż niedługo w rączki wpadnie mi ssd a nie chce mi się 2 dni dostrajać i ściągać łatek do nowego systemu. Pozdrawiam :)
  15. Hey Mam drobny problem z dźwiękiem i nie mam szczerze pojęcia w dziedzinie audio i liczę na pomoc :) Posiadam kartę dźwiękową Creative Soundblaster Audigy 2 ZS i stwierdziłem, że zainwestuje w słuchawki 5.1 - Roccat Kave XTD 5.1 Analog, by móc wynieść dźwięk w grach na nieco wyższy poziom. Pierwotnie podłączyłem słuchawki wszystkimi czterema wejściami do karty dźwiękowej SB, jednak dźwięk nie był idealny, nie było słychać soundround-u. Więc przełożyłem wtyki na zintegrowana kartę na płycie - i tu już pięknie słychać technologię 5.1, jednak dźwięk jest tak pusty i płytki że aż mi zęby skrzeczą. Szczególnie, że przyzwyczaiłem się dotychczas do typowo audiofilowych słuchawek oddających świetnie dźwięk. Okazało się, że karta zintegrowana tak chrzani dźwięk - również na moich poprzednich słuchawkach. Niestety sterowniki dla mojej karty są dawno przestarzałe i nie ma wersji na Windows 10, teoretycznie coś pokombinowałem i dźwięk jest, również tak soczysty, jednak to 5.1 nie jest takie jak miałem na zintegrowanej - niby działa, ale nie do końca. Problem jest z pokrętłem "Center" jeżeli je włączę i podgłoszę słychać przeraźliwy szum, tak jakby nie obsługiwało centralnego źródła dźwięku. Na pewno nie wina słuchawek, lecz sterowników, bo na zintegrowanej wszystko jest ok (Ten model do słuchawek ma dołączony pilot z czterema pokrętłami - "Center", "Sub", "Rear" oraz "Front" - problem jest z tym pierwszym). I tu pytanie do znawców - OCB? Co mogę w tej sytuacji poradzić, skąd wziąć sterowniki (nawet i fanowskie), ew. jaką kartę dźwiękowa polecacie za małe pieniądze, ale by obsługiwała i miała sterowniki pod Windows 10. Pozdrawiam.
  16. Witam, Od niedawan jestem posiadaczeem Lumii 640 XL LTE, która działa pod obsługą systemu WP 8.1. Poszperałem w internecie i znalazłem, że telefon ten dostał WP 10. Niestety gdy wchodze w ustawienia telefonu i sprawdzam dostępne aktualizacje, to ukazuje mi się, że najnowsze aktualizacje zostały zainstalowane. Czy wiece może jak zaktualizować moj telefon?
  17. Witam. Posiadam laptopa Lenovo y700-15 kupionego około 2 miesiące temu. Do tej pory nie sprawiał problemów i wczoraj wszystko działało dobrze, jednak wczoraj wieczorem zamykając go włączył się update windows 10. Dzisiaj po uruchomieniu z laptopa nie da się już korzystać. Przy pierwszym uruchomieniu wystartował, ale żaden program nie chciał działać więc próbowałem go zrestartować. Tutaj pojawił się problem, ponieważ laptop w ogóle nie chciał się włączyć, cały czas widziałem tylko czarny ekran , kursor myszki, a jedyne co działało to podświetlenie klawiatury. Po kilku próbach wystartował, ale działa strasznie opornie. Nie jestem w stanie odpalić przeglądarki chrome, wyskakuje tylko białe okno, a mozilla nawet nie startuje. Spotify odpala, wyskakują tylko ramki a reszata pola ma kolor ramek i nic w nim nie widać. Problem mam nawet z wejściem w menu "start", nie pojawia się gdy na nie klikam. Potrzebuję pomocy, czy to może mieć coś wspólnego z wczorajszą aktualizacją systemu, czy to raczej wina samego laptopa?
  18. Dysk: GOODRAM Iridium PRO 240 GB* *Dysk ma około tygodnia, więc jest zupełnie nowy System: Windows 10 z rocznicową aktualizacją** **System instalowany na czysto Interfejs: SATA III Tryb: AHCI Sterowniki: według Windowsa 10 najnowsze Chipset płyty głównej: Intel HM76 BIOS: najnowszy Czemu wyniki są aż tak słabe? Czy dysk jest uszkodzony? SMART twierdzi, że dysk jest w doskonałej kondycji. Żywotność dysku: 100%.
  19. Witam, Chrome przy każdym uruchomieniu zaczął pytać czy ustawić go jako przeglądarkę domyślną. Klikam na tak, wchodzę do paneu Ustawień w Windows10 i mam tam tylko do wyboru Edge oraz BrowserAir, które pojawiło się nie wiadomo skąd, Chrome brak. Po wyborze BrowserAir nic się nie dzieje. Odinstalowanie i ponowne zainstalowanie Chrome nic nie daje. AdwCleaner nic nie wykrył. W systemie nie ma nic o nazwie BrowserAir co można by odinstalować. FRST - http://wklej.org/hash/ddfd3e5f678/ Addition - http://wklej.org/hash/bd8a7a4c8b6/
  20. Witam, Gdy wgrałem Windowsa 7 na laptopa Samsung NP355E7C-SO3PL z dedykowaną kartą NP355E7C-SO3PL wszystkie sterowniki wgrywałem ze strony producenta a później np sterowniki do karty aktualizowałem ze strony AMD. Wszystko działało ok. Niestety po wgraniu Windowsa 10 na czysto i przejściu przez taki sam jak w przypadku Windowsa 7 proces instalacji sterowników i na sterownikach Samsunga i na sterownikach AMD dedykowana karta graficzna HD7670M widnieje w menadżerze urządzeń z wykrzyknikiem i informacją że nie można uruchomić sterownika (Error 43). Dodam że przy instalacji sterowników ekran robi się czarny i nic się nie dzieje póki laptop nie zostanie uruchomiony "z guzika" od nowa. Wybranie sterowników w menadzerze urzadzen z folderu AMD konczy się też czarnym ekranem i koniecznoscia restartu z przycisku. Próbowałem na wiele sposobów rozwiązać ten problem ale niestety nic nie pomaga.. Próbowałem Wyłączania instalacji automatycznej sterowników przez Windows Update, wgrywanie Catalyst w Trybie Awaryjnym oraz wersji Leshcat sterowników. Proszę o pomoc
  21. Cześć! Piszę tutaj, ponieważ nie mam już pomysłu na mój problem, a społeczności znanego forum z USA również się nie udało mi pomóc. Może ktoś z Was spotkał się z podobnym przypadkiem i podpowie co należy zrobić. Zatem do rzeczy. Kilka dni temu zmieniłem obudowę do mojego starego PC-ta. Nie podłączałem żadnego nowego sprzętu poza panelem nowej obudowy, który posiada standardowe przewody do przycisku zasilania, resetowania, USB i w odróżnieniu od starej obudowy - zasilanie do kontroli prędkości wiatraków. Po przełożeniu wszystkich komponentów w bezpiecznych warunkach używając odpowiednich środków ostrożności (pracowałem swego czasu w serwisie), uruchomiłem system. Wszystko działało jak należy. System włączył się, popracowałem chwilę, a następnie chcąc sprawdzić czy przycisk "Reset" na obudowie działa prawidłowo, wcisnąłem go. System zaczął uruchamiać się ponownie, ale otrzymałem Blue Screena z informacją o braku lub nieprawidłowym urządzeniu bootującym. Do tego był jakiś QR code i standardowy link do supportu Microsoftu. W związku z powyższym uruchomiłem kompa raz jeszcze używając przycisku "Reset". Tym razem nie było już nawet Blue Screena. Windows zwyczajnie nie chciał się uruchomić bo przestał widzieć system na SSD. Podpiąłem USB z instalką Windowsa, aby uruchomić naprawianie lub wiersz poleceń i sprawdzić co się dzieje. Najpierw przyszło mi na myśl, że zwyczajnie trzeba utworzyć nowy MBR. Niemniej jednak instalka się wysypała. Jedyne miejsce gdzie jest widoczny dysk i jego nazwa to BIOS, w sekcji pamięci masowej. Pod każdym z portów SATA3 oraz SATA2 oraz na różnych kablach SATA dysk jest wykrywalny. Nie ma go natomiast na liście urządzeń bootujących w BIOSie. Dysk mimo, że jest "niewykrywalny" przez instalkę Windowsa, wydaje się blokować uruchamianie oraz zamykanie systemu. Nie ma możliwości uruchomienia Instalacji, ani systemu na innym dysku twardym, gdy do płyty głównej podpięty jest ten konkretny SSD. Jedyna opcja to uruchomić system, podpiąć SSD i wtedy widzę, że jest wykrywalny w Menadżerze urządzeń. Nie ma go natomiast w Zarządzaniu pamięcią masową, a gdy klikam "Skanuj ponownie", aby wykrył dysk to myśli w nieskończoność. Miałem tylko jedną rzecz, na tym dysku, której niestety nigdzie nie skopiowałem, ale już mniejsza o to. Czy jest jakaś szansa na to, aby zobaczyć ten dysk i chociażby go sformatować? Czy lepiej oddać go na gwarancji? Ten SSD mam od 11 miesięcy, a gwarancja jest na 5 lat. Dla informacji: - próbowałem podpinać dysk do różnych portów na różnych przewodach, - próbowalem zmieniać AHCI na IDE i odwrotnie, - próbowałem Instalki Windowsa 10 z USB oraz DVD - próbowałem odszukać dysk z Ubuntu live (USB) CD Z góry dziękuję za próby pomocy. Pozdro, Jarek
  22. Witam mam problem a mianowicie mam częste restarty systemu Windows 10 które są systematyczne. Włączam komputer i po ok 5 minutach czasami dłużej jest hard reset nie ma nawet blue screna i potym wszystko gra, nic się nie dzieje.Komputer włączam na nowo i wykasuje mi tylko informacja czy che przywrócić ustawienia fabryczne przed oc klikam ze nie i wszystko działa. Restarty pojawiają się zawsze kiedy następuje pierwsze uruchomienie kompa. p.s dodam ze na win 7 nigdy tak nie miałem, sterowniki wszystkie mam, co to za jajo? system świeży bez wirusów Procek podkręcany ale na win 7 nie było problemu! Tu na win 10 są, v core mam 1.200 a vccin 1.950 temp w stresie max 65C płyta z87-g41 wiec pola manewru nie mam za dużego. Zmniejszyłem nawet taktowanie do 3.8, 3.7 ghz i tez reset, tylko jak ustawienia fabryczne dam to wtedy nie ma tego hard resetu.
  23. Problem ma się następująco. Kilka dni temu wysypał się sterownik od karty graficznej (Intel Iris Pro 6200 - nie posiadam dedykowanej) i sam wstał bez problemu, nawet ekran przez moment nie był czarny. Przedwczoraj zauważyłem, że po uruchomieniu komputera, na samym pulpicie zużycie RAM wynosi około 70% (ponad 5GB przy puli niestronicowanej 4,1GB). Korzystając z narzędzia Poolmon odkryłem, że to plik igdkmd64.sys ( Intel Graphics Kernel Mode Driver) jest prowodyrem. Chcąc to naprawić pobrałem najnowszy stabilny sterownik ze strony Intela (wersja 15.40.25.4463) i zresetowałem komputer do trybu awaryjnego. Już w nim pula niestronicowana wynosiła około 110MB. Sterownik usunąłem przy pomocy narzędzia Display Driver Uninstaller i program ten sam zrestartował komputer. Po uruchomieniu systemu pula niestronicowana wciąż wynosiła około 110MB. W trakcie instalacji pobranego wcześniej sterownika ekran mignął na moment na czarno i pula wróciła znowu do 4,1GB. Próbowałem instalować różne wersje sterowników i wciąż ten sam efekt (sterownik z programu Snappy Driver Installer, ze strony Intela - Beta 15.40.26.4474, 15.40.25.4463, 15.40.22.4424 i 15.40.10.4300). Po usunięciu sterownika pula się zmniejsza, w trakcie instalacji po chwilowym przygaszeniu ekranu pula wraca do 4,1GB. Jeśli to może pomóc, to dzień przed wysypaniem się sterownika zmniejszyłem partycję systemową do 250GB, a drugą powiększyłem przy czym druga partycja zmieniła też literę z E na D bez mojej interwencji (zrobił to za mnie program EaseUS Partition Master). Po tej zmianie zaktualizowałem sterowniki przez Snappy Driver Installer, w tym też sterownik od karty graficznej, ale nie pamiętam czy sterownik się wykruszył przed aktualizacją przez ten program czy po. Dodatkowo dziś wykryłem po użyciu sfc /scannow, że jest problem z plikiem opencl.dll, ale już udało mi się uporać jednak nie miało to wpływu na wyciek. tldr: Na standardowym sterowniku od Microsoftu nie ma wycieku pamięci, już w trakcie instalacji sterownika od Intela (jakakolwiek wersja, jakiekolwiek źródło) pula niestronicowana skacze do 4,1GB. Konfiguracja: CPU - Intel I5 5675C iGPU (brak dedykowanego) - Intel Iris Pro 6200 RAM - Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL9 HDD - WD Blue 1TB (WD10EZEX) MOBO - Gigabyte Z97-HD3 Zasilacz - XFX TS550W (P1-550S-XXB9) System - Windows 10 Pro
  24. Witam, od 2 miesięcy borykam się z problemem dotyczącym nagłego black screena. Jest on spowodowany krytycznym błędem Kernel-power. Naprawdę nie wiem już co robić, próbowałem wielu sposobów z różnorakich forów, również zagranicznych i nic. Testowałem ramy memtestem, wszystko dobrze, procesor primem95 pod obciążeniem nic, z kartą graficzną również. Temperatura procesora i karty graficznej w idle to ok. 30C, load ~60. Podejrzewam że może to być dysk, dlatego że w większości przypadków gdy resetuje kompa, pisze komunikat że nie wykryto dysku. Poniżej zamieszczam specyfikacje komputera i tego błędu. Bardzo proszę o pomoc. EDIT// Chciałem jeszcze dodać że dzieje się to zazwyczaj podczas siedzenie na google chromie, podczas gry np. w gta, wiedźmina itd. ani razu się tak nie stało, ale podczas gry w lola, hearthstone'a już tak. CPU: i5-6600K@4.4GHz GPU: R9 390 Nitro MoBo: MSI Z170A Krait Gaming SSD: Transcend SSD370 128GB HDD: WD Caviar Blue 1TB Cooler: BQ! Dark Rock 3 Ram: Corsair Vengeance LPX DDR4 8GB(2x4) 3000MHz, CL15 PSU: CM G650M 80+Bronze Case: Fractal Design Define S - System - Provider [ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power [ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4} EventID 41 Version 3 Level 1 Task 63 Opcode 0 Keywords 0x8000400000000002 - TimeCreated [ SystemTime] 2016-07-26T05:10:17.926504400Z EventRecordID 24318 Correlation - Execution [ ProcessID] 4 [ ThreadID] 8 Channel System Computer PCI3 - Security [ UserID] S-1-5-18 - EventData BugcheckCode 234 BugcheckParameter1 0xffffe001bd4a9840 BugcheckParameter2 0x0 BugcheckParameter3 0x0 BugcheckParameter4 0x0 SleepInProgress 0 PowerButtonTimestamp 0 BootAppStatus 0
  25. Witam, przedstawię konfigurację swojego komputera : MB: EVGA 780i SLI CPU: Intel Core 2 Duo E8400 2x3GHz RAM : Adata Vitesta Extreme 800+ GPU: Zotac GeForce GT220 PSU: Corsair VS650 650W HDD1 : WD 320GB (system) HDD2 : WD 500GB (pliki) Od dłuższego czasu borykam się z jednym problemem, mianowicie BSODy :( Z minidumpa udało mi się odczytać że chodzi o 2 pliki: tcpip.sys classpnp.sys Od czego to jest ? Da się to jakoś naprawić? Proszę o pomoc :(
×

Powiadomienie o plikach cookie

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.