Skocz do zawartości
Doctor

Jaka płyta pod durona?

Rekomendowane odpowiedzi

Polećicie mi jakąś płytę pod durona/atlohna z obsługą sdram`ów i ddr`ów  

żeby nie była za droga 300 zł max.I czym się różni KT266A od KT266 ?

ja nie bedziesz O/C to ECS K7VTA3 v3 KT333 bedzie idealna ale zal nie puscic Durona na fsb133 a na niej mnoznika nie zmienisz. Jak na KT266A to po kolei :

Epox 8KHA+

Abit KR7A

MSI na kt266a (nie pamietam nazwy ale wstyd!).

KT266A od KT266 rozni sie tym ze w KT266A poprawiono wydajnosc pamieci DDR i przez to jest naprawde duuzo lepsza! na plytach z Kt266A tez montowali nowy southbridge 8233.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega chyba prosi o plyte do ktorej sie wlozy SDR lub DDR, ktora ma obydwa zlocza pamieci...

moze cos z ECSa na Sisie ?

No wlasnie pasowaloby koledze wytlumaczyc zeby tego nie robil i niech kupi cos pod DDry !!!!!!!!!!!!!!!!!!! A stare pamiatki sprzeda .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I drugie ile ten legendarny epox kosztuje ? Albo jakieś troche lepsze płyty niż epox msi czy coś innego mogli byscie polecić.

Lepsze niz Epox mowisz...? :)

....... no to ............ Enmic :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry ten epox wogule nie powinien się znależć w tym miejscu ;) ale msi robi dosyć dobre płytki ? moglibyście mi polecic płyty podobnej jakości i w podobnej cenie na ddr swoje sdramy sprzedam (szkoda tych 512 mb ) polecie jakieś stabilne na których można trochę proca podkręcić ale nie na maxa ;) I co myślicie o ecs`ach ? Komp mi treaz służy do grafiki 3d nie piszcie mi o dualach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry ten epox wogule nie powinien się znależć w tym miejscu ;) ale msi robi dosyć dobre płytki ? moglibyście mi polecic płyty podobnej jakości i w podobnej cenie na ddr swoje sdramy sprzedam (szkoda tych 512 mb ) polecie jakieś stabilne na których można trochę proca podkręcić ale nie na maxa ;) I co myślicie o ecs`ach ? Komp mi treaz służy do grafiki 3d nie piszcie mi o dualach :)

Olej szerokim strumieniem ECSa, tak na wszelki wypadek , kup sobie plyte normalnej firmy :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ECS i nie narzekam,ma napewno kilka wad ale i tak polecam ją tym którzy nie mają zamiaru kręcić procka.

No a teraz czekam na konstruktywną krytykę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ECS i nie narzekam,ma napewno kilka wad ale i tak polecam ją tym którzy nie mają zamiaru kręcić procka.

No a teraz czekam na konstruktywną krytykę  :)

Ja Cię nie będę krytykował tylko poprę w 100% :)

Polecić można np. K7VTA3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ECS może nie jest nadzwyczajny, ale ma jedną niezaprzeczalną zaletę- cenę.

Cena to nie wszystko

Płyta Główna , jak nazwa wskazuje , nie jest byle jakim kompnentem kompa, od niej wieeeeeeeeele zalezy :) (zbyt wiele zeby ryzykowac zakup badziewia)

Bez sensu jest kupic troszke tansza plytke, bo niby o/c nie bedzie , wierzy ktos w to ?

w koncu na to forum wiekszosc "kretaczy" wchodzi nie ?

Po co komu plyta jezeli na niej nie mozna, albo ciezko cokolwiek podkrecic ? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja proponuje plytke Microstara na Kt266A, zupelnie niezla, a cene przekracza 300 zl o jakies grosze. Napewno jest to ponizej 350zl.

nie wrzoosish an nia sdramooff!!!

polecam shuttle ak32 wersja na kt266 (ta tansha ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolega chyba prosi o plyte do ktorej sie wlozy SDR lub DDR, ktora ma obydwa zlocza pamieci...

moze cos z ECSa na Sisie ?

No wlasnie pasowaloby koledze wytlumaczyc zeby tego nie robil i niech kupi cos pod DDry !!!!!!!!!!!!!!!!!!! A stare pamiatki sprzeda .

a moze nie ma kasy na pamieci wkoncu 128sdr kosztuje tylko 45zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olej szerokim strumieniem ECSa, tak na wszelki wypadek , kup sobie plyte normalnej firmy :?

mozesz kupic ecs ale jak dadza ci w sklepie ze 20 egzeplazy i sobie wybierzesz ten ktory chodzi najsprawniej, ja osobiscie nie narzekam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...