Voltar Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Witam, mam problem z napędem DVD u brata. Program flasciach!ący upg5a w v1.06 którym chcę zamienić firmware z wersji 1.09 na 1.22 wiesza się w ostatniej fazie i nic nie robi. Wcześniejsze fazy do Now transfering... 1 2 3 4 5 kończą się komunikatem --> Complete, a faza Now coding... trwa co najmniej pól godziny i firmware pozostaje w wersji poprzedniej. Jeśli ktoś wie coś na ten temat, proszę o pomoc. Napęd sam na kablu, secondary master, instrukcja wywołania: upg5a /2 116.hex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MONK Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 czemu /2 116.hex?? zapodaj z nowym biosem czyli /2 1.22.hex tez mam pionieera i idzie gładko z flash-em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voltar Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 To jest wlasnie bios v1.22 tylko nazwa pliku uproszczona. Chyba pościągam to wszystko jeszcze raz, moze pliki uszkodzone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MONK Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 hmmmm do kazdego biosu był przypisany program flash-ujący, tyko takim mogłeś załadować biosa powinno być upg5a v1.22 + ten nowy bios.Przeglądałem moje biosy i tam jet taka zależnośc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voltar Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Flasher i bios ściągnąłem ze strony Pioneera i jego wersja na 100% jest 1.06 (a biosu 1.22) Za to wczoraj pociągnąłem z http://pioneerdvd.rpc1.org/ sympatyczna paczke zip; firmware i flasher w jednym spakowanym pliku, jak tym mi się nie uda to znowu napiszę. Dzięki MONK za sugestię. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poyep Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 sorry ze wchodze na topic ale mam dvd pionieera 115... I pytanie, czy jest jakiś firmwaree do niego, czy jest sens zmieniać (jeśli tak to na jaki), i czy to coś da ?? Z góry dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voltar Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zajrzyj na stronkę, którą podałem wyżej. Paczka stamtąd sflashowała biosa bezbłędnie. Plusy? Przynajmniej free region, a poza tym lepiej czyta niektóre nagrywane płytki (wcześniej nie chciał ruszyć nawet) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poyep Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 mógłbyś mi napisać który DOKŁADNIE firmware mam wgrać bo nie chce czegoś zjebać ... z góry thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voltar Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 Wygląda na to, że TEN jeśli twój napęd to: Pioneer DVD-115 Pioneer DVD-115BB Pioneer DVD-115LH Pioneer DVD-115R (Sony VAIO) Pioneer DVD-115S Pioneer DVD-115SZ, albo TEN, jeżeli to Pioneer DVD-115HA lub Pioneer DVD-115HB Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poyep Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) Zapomniałem napisac, a może to kogoś interesować, że po zmianie biosu z 1.12 na 1.33 nigdy nie czyszczony Pioneer 115BB 3 i pół letni nagle zaczą śmigać niesamowicie szybko!! Odczytuje nawet płytki DVD+R iRW których "oficjalnie jie rusza" :D Dodam jeszcze że jest szybszy i dokładniejszy niż pół roczna nagrywarka Liteona którą posiadam!!! Jestem zadowolony i wielkie dzięki dla Voltara za linka! Opłacało się zmieniać:) Edytowane 6 Marca 2005 przez Poyep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...