przemo77 Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Dostalem zadanie wyboru laptopa dla jeden z firm sfery budzetowej i szczerze mowiac mam problem, bo tak jak na wyborze podzespolow kompa stacjonarnego znam sie dosc dobrze, to wybor laptopa przekracza moje umiejetnosci. Zupelnie nie wiem co jest dobre a co nie, jesli chodzi o producenta itp... laptop bedzie wykorzystywany do prostej pracy biurowej, czyli winda XP + office + ewentualnie jakas baza danych, ewentualnie jakies programy z ksiegowosci - jednym slowem nic nadzwyczajnie obciazajacego grafe, pamiec czy proca. Wymagania: ekran 15 cali, przydaloby sie z 512 MB ramu, raczej cos na intelu (sami niewierzacy tam pracuja) chociaz AMD ewentualnie tez moglby byc, dobra bateria zapewniajaca dluga prace bez podlaczenia do sieci, mozliwosc podpiecia zwyklej myszki (to chyba wszystkie maja). Poproszono mnie o zaproponowanie czegos w 2 kategoriach cenowych. Jeden do 3500 - 4000 zl i drugi do 6000 - 7000 zl. Co proponujecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Maxdata Pro6100X/Centrino-1.5/512/40/DVD+/-RW/WLAN B&G/XPPRO ok 6200zl lub moj faworyt ostatnio Acer TravelMate 4000: 15,4"WXGA PMC715 1.5GHz 512MB 40GB Combo 802.11g Radeon9700 W'Home PL ma radka 9700mobile, technologie centrino i ostatnio sie takim bawilem troszeczke i byl na prawde super :twisted: ok 5900zl. ewentualnie :twisted: TOSHIBA M30-852 P M-715(Dothan-1.5A)512MB 40GB 15.4"WXGA DVD-SuperMulti torba W'XP H PL za ok 7000zl z tanszych Maxdata ECO4200X/CelM-1.3/256/40/Combo/WLAN B&G/DOS - 3800zl + winda Aspire 1362LC 15.1TFT AMD SempronTM 2.800+ 256MB 40GB DVD-CDRW W'XP Home EN/PL - ok 3800zl Zapomnialem jeszcze dodac ze BAZA DANYCH to zalezy ile ma rejestrow bo jak ci sie trafi chocby taka z jakiejs szkoly z 2000 uczniow to masz w sumie grubo ponad 10000 rejestrow i jak czegos szukasz to mozna niezle procka zmeczyc . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 czesc wszystkim moj problem jest taki ze musze Ojcu kupic laptopa do 2000 moze byc 2200 zl, i mam taki problem bo kompletnie nie jestem w temacie cen laptopow :( tzn co za ile oplaca sie kupic, i do Was prosba zebysci mi pomogli wybrac/doradzili co kupic :) w gre wchodzi jedynie allegro bo mam niewiele do wydania :) cena oczywiscie jest w przyblizeniu :) moze byc np 2363 zl :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majestic-8192 Opublikowano 22 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2004 chmm, ciezka sprawa kupowac laptopa w polsce.2 tysiaczki to juz bedzie spoko maszynka, ja za mojego dalem okolo 1400zl (ten w opisie ponizej, ale to bylo w usa... :twisted: ) jak bedziesz kupowac, to zwroc uwage jak dlugo trzyma bateria w pelnym obciazeniu(jest to czesto pomijane przez kupujacego, a potem okazuje sie, ze nawet filmu nie da sie obejzec :( ) po drugie zwroc uwage, czy eszystko jest sprawne mechanicznie, czyli czy tft nie chodzi zbyt luźno, czy naped optyczny nie jest wykrzywiony, czy wtyczka od sluchawek nie jest roztentegowana. do pracy typu windows, office internet spokojnie taki 800 i256 wystarcza pozdrowencja i milych zakupow swiatecznych :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...