Skocz do zawartości
krzypaw

ASRock K7vt4a+ chyba uszkodzona pomóżcie!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kupiłem tą płytę dla qmpla który miał starego ecs-a i ten mu padł, chciałem na sis-ie ale już niestety nie ma i podobno nie będzie, wracając do problemu,przełożyłem ze starej płyty wszystkie czesci, reinstal windy i wszystko śmiga ok oprócz lanu, podczas ładowania systemu z dysku wywala komunikat"mac address are inwalid in both CMOS and DMI Press F1 to resume"

daję f1 i komp się uruchamia ale wywala błędy z siecią i po sprawdzeniu mac adresu okazało się że mac to same zera 00-00-00-00-00-00 (coś takiego nie pamiętam tylko ile tych zer było), bios w płycie jest najnowszy, stery różne w biosie zbytnio nie ma co skopać jesli chodzi o lan, albo się go włącza albo wyłącza i koniec

pomóżcie proszę, co z tym zrobić bo mnie szlak trafi, czyżby była płyta walnięta???? :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem o sieciach to MAC adres napewno nie może skałdac się z samych zer. Nie wnikaj tak głeboko, dla Ciebie jako zwykłego urzytkownika wystarczy że siecówka nie łączy się z siecią i z taka informacją idziesz do sklepu reklamowac swój zakup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

własnie że net działa, wpisałem w sterownikach pod nidwosem mac starej kart i śmiga tylko że ten komunikat po angielsku przy ładowaniu windy jest bardzo denerujący, kumpel nie chce oddawać płyty bo chce juz mieć kompa zrobioneg, myślę żeby wymienić bios może po może

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...