red_ Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 sluchajcie! mam problem z instalacja winxp professional na kompie: -asus a7v880 -barton2500 -2x256 goodram 400 mhz -seagate 80gb SATA -radeon 9550 a problem polega na tym, ze wszystko ladnie bootuje sie z cd, instalator w wersji tekstowej robi swoje, stery od SATA tez instaluje... ale kiedy juz zrobi swoje i zresetuje kompa, kiedy ma sie wlaczyc instalator graficzny, wtedy pojawia sie ekran startowy xp i i tylko niebieski pasek sie rusza (tak jak, gdy startuje system!) i nic sie nie dzieje dalej! probowalem z wersja pir*** i oryginalna i na obydwoch to samo :/ kupilem dzisiaj tego kompa i widzialem w sklepie jak gosc na nim odpalal jakiegos xp zeby mi pokazac ze dziala, ale potem zrobili format i teraz pipa bo nic nie moge zainstalowac:/ z gory dzieki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 "Stery od SATA tez instaluje" - kto?? Ty czy komputer??? Jeśli komputer sam, to znaczy, ze nie instaluje. Ty musisz mu wrzucić sterki z dyskietki wciskając zaraz na poczatku instalacji F6. Pozniej wybierasz z dyskietki odpowiednia wersje sterow i puszczasz instalke dalej. Sterki masz na CD od plyty (moze dystkietke tez dają => ABIT NF7-S ma). Jeżeli nie, to weź jakiś dysk startowy Mileniozy czy 98 odpal z obslugą CD-ROM i przegraj sterki na dyskietke. Zresztą... co ja gadam... piszesz na forum, więc jakiegoś kompa masz... To na nim przegraj na dyskietkę odpowiednie sterki z CD-ka (są opisane). A podczas instalki wybierz NAPEWNO dobre - patrz opis płyty w instrukcji. Miałem do zeszłego tygodnia ASUS A7V600 (KT600) i nie miałem żadnych problemów z S-ATA... Na NF7-S również nie mam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red_ Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 oczywiscie ja instaluje stery od SATA :) wszystko dalej idzie ladnie do restartu :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 a zapusc memtesta albo goldmemory bo na pierwszej kosc igoodrama tez mi sie isntalka wieszala w losowych momentach i sie okazalo ze kosc walnieta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red_ Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 spoko juz wszystko dziala ;) biosa dalem na default i chodzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...