berkut Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Cze all, Wlasnie chcialem zrobic sobie 10000 w 3dmarku 2001 i ustawilem sobie procek na 1.6ghz na chlodzeniu powietrzem (zawsze na tyle chodzil), komp po 1 logo startowym windows'a 2k wywala blue screen'a. Obnizam taktowanie do 1.55ghz- to samo Dopiero przy 1500mhz udalo mi sie wejsc do windows'a i i tak mialem zwis'a po tym jak mi sie uruchomily wszystkie programy z autostart'u. Niestety, ja widze 1 rozwizanie tej zagadki, moj tb juz umiera, mam przedziwne wrazenia ze niedlugo bede z wami rozmawial pracujac na jakims <span style="color:red;">[ciach!]</span>owy duronie albo xp1600 agoia Niestety,piekne chwile @ 1.8ghz mojego tb juz sie skonczyly chodz widze jeszcze 1 malenka szanse- zdemontuje za chwile coldplate z procesora, mudlcie sie ze mna oto zeby tam tkwil problem :( AMEN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 ehh :cry: Przez O/C się wykończył? czy przez napięcie? Jakie napięcie mu dawałeś? a pomyśleć, że rok temu ten procek to było coś.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 No rok temu to jeszcze bylo cos, ale juz nie to :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 poprawka, moj TB umarl :( wlasnie dokonczyl zywota caly dzien mi komp zwisal i nie chcial sie uruchamiac (czarny debbug albo zatrzymywal cie na c1), wczoraj nie chcial takze sie uruchomic, tera po prostu zwisl podczas sluchania mp3 i juz sie nie obudzil, morduje go w zasadzie od momenntu napisaniia poprzednniego posta :/ a skonczyl nie wiem przez co, moge podejzewac to ze kiedys mial 190C jak spadl z niego radiator (ma coldplate wiec przezyl) albo to ze odrobinka wody na nim byla kiedys napiecia zawsze mial znosne, tylko jak na 1.8ghz czy 1.73 go puszczalem, kiedy jeszcze istnial klan tweak w wolfa pykalem na tym tb @ 1.73ghz nna peltach jeszcze... :/ nawet dzisiaj w sumie to 1.73ghz to nie za malo no nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Pewnie się przeziębił przy -30* :) :) (Mówie o twoim wypsionym chłodzeniu). Albo dostał szoku termicznego po przesiadce z FC na AC :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 No po podkreceniu to jest sporo :) a masz jeszcze gwarancje na niego ?? moze uda ci sie go wymienic :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 nie wie nikt gdzie mozna kupic najtaniej xp1600 albo nie wymienilby sie ktos xp1600 za FC ? :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 jak kupujesz XP1600+ to w takim razie czekamy na pierwsze 2Ghz na forum :) wsrod AMD-kowców :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 gwara jak na zlosc kilka dni temu sie skonczyla (moze z miech) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 poprawka, moj TB umarl :( wlasnie dokonczyl zywota caly dzien mi komp zwisal i nie chcial sie uruchamiac (czarny debbug albo zatrzymywal cie na c1), wczoraj nie chcial takze sie uruchomic, tera po prostu zwisl podczas sluchania mp3 i juz sie nie obudzil, morduje go w zasadzie od momenntu napisaniia poprzednniego posta :/ a skonczyl nie wiem przez co, moge podejzewac to ze kiedys mial 190C jak spadl z niego radiator (ma coldplate wiec przezyl) albo to ze odrobinka wody na nim byla kiedys napiecia zawsze mial znosne, tylko jak na 1.8ghz czy 1.73 go puszczalem, kiedy jeszcze istnial klan tweak w wolfa pykalem na tym tb @ 1.73ghz nna peltach jeszcze... :/ nawet dzisiaj w sumie to 1.73ghz to nie za malo no nie? ehh trudno sie mowi i zyje sie dalej co o Twoim procku powiedzieć nie moge ;D Dostał po prostu zapalenie opon mózgowych :) przy temp -30 chodził bez czapki i taki finał :[ i jeszcze umył głowe przed wyjsciem na dwor :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Jak mniej niz miesiac jest po gwarancji to biegnij jutro do sklepu i napisz pismo ze wystepujesz z tytulu rekojmi o oddanie kasy lub wymiane na miejscu na nowy :) Istnieje w prawie rekojmi przepis ze po uplywie okresu gwarancji obowiazuje jeszcze przez miesiac rekojmia. Naprawde !!! Sprawdz to czy minął juz ten miesiac czy nie. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 eeeee a czy stan w jakim oddaje sie procesor jest wazny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Jak mniej niz miesiac jest po gwarancji to biegnij jutro do sklepu i napisz pismo ze wystepujesz z tytulu rekojmi o oddanie kasy lub wymiane na miejscu na nowy :) Istnieje w prawie rekojmi przepis ze po uplywie okresu gwarancji obowiazuje jeszcze przez miesiac rekojmia. Naprawde !!! Sprawdz to czy minął juz ten miesiac czy nie. Pozdrawiam poczytaj sobie nowe ustawy to o czym piszesz to tak było kiedyś teraz rękojmia zaczyna sie od daty sprzedarzy rzeczy i trwa miesiąc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Jak mniej niz miesiac jest po gwarancji to biegnij jutro do sklepu i napisz pismo ze wystepujesz z tytulu rekojmi o oddanie kasy lub wymiane na miejscu na nowy :) Istnieje w prawie rekojmi przepis ze po uplywie okresu gwarancji obowiazuje jeszcze przez miesiac rekojmia. Naprawde !!! Sprawdz to czy minął juz ten miesiac czy nie. Pozdrawiam poczytaj sobie nowe ustawy to o czym piszesz to tak było kiedyś teraz rękojmia zaczyna sie od daty sprzedarzy rzeczy i trwa miesiąc A kiedy sie to zmienilo bo musialo gdzies na wakacjach chyba :) jeszcze w czerwcu było jak mowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 -xx+V_core+XX=ŚMIERĆ Zrób se z niego breloczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolko Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 http://www.federacja-konsumentow.org.pl/mo...=article&sid=71 wg federacji konsumentow nic sie nie zmieniło :) Ale dalej pogłebiam temat. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 poprawka, moj TB umarl :( wlasnie dokonczyl zywota caly dzien mi komp zwisal i nie chcial sie uruchamiac (czarny debbug albo zatrzymywal cie na c1), wczoraj nie chcial takze sie uruchomic, tera po prostu zwisl podczas sluchania mp3 i juz sie nie obudzil, morduje go w zasadzie od momenntu napisaniia poprzednniego posta :/ a skonczyl nie wiem przez co, moge podejzewac to ze kiedys mial 190C jak spadl z niego radiator (ma coldplate wiec przezyl) albo to ze odrobinka wody na nim byla kiedys napiecia zawsze mial znosne, tylko jak na 1.8ghz czy 1.73 go puszczalem, kiedy jeszcze istnial klan tweak w wolfa pykalem na tym tb @ 1.73ghz nna peltach jeszcze... :/ nawet dzisiaj w sumie to 1.73ghz to nie za malo no nie? e nie przejmuj sie!!! mi umarly dwa durony! w jednym miesiacu!!! i jeden dysk WD 20GB BB 7200rpm. Kupisz ze AXP i bedzie dobrze :). Teraz pewno zalujesz ze nie wzioles innego radka (czyt.tanszego) i 280zl na procka :). pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undofen Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Nie, nie, nie berkut. Mi sie to stanowczo nie podoba, mam zle przeczucia co do naszej transakcji, w koncu jestes 300zl do tylu... :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 ehhhh szkoda, wypadki chodza po overclockerach czesciej niz po ludziach. Jak procek nie bedzie popaprany poxipolem i nie ma jadra uszkodzonego to go szybciochem wymieniaj na gwarancji (cos mi jednak mowi ze tam juz nie ma plomby gw.) :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Kondolencje berkut :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 -xx+V_core+XX=ŚMIERĆ Zrób se z niego breloczek ja chciałem zrobić z 386 i akurat durona spaliło to tera bedzie z durnia :) no niestety nie jesteś jedyną osobą które procek wylądował na cmentarzsu :) , szczere kondolencje - w końcu wiem jak to jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 No to jednak coś w tym jest że mikroprocesory siadają przez długotrwałe OC. Mimo niższej temp pracy. Ostatnio qmplowi z forum Crackersowi (pamiętacie go to on kleił nóżki w swoim Tualatinie) siadł GeForce 2MX :((( Też z zarąbistym chłodzeniem. No może nie na FC czy peltach ale był Bule ORb i radiatorki na pamiciach. Mój stary duron 600@ 1008 tez mi sie zaczoł wieszać to go od razu opchnołem :)). Ale co sie okazało ołówek zdyfuzował i nie było dobrego połączenia na mostkach . No ale słowo sie rzekło i sprzedałem durnia. Teraz Berkut tego TB to tylko w ramke i na ścianie powiesić :))) Będziesz mógł wnuczkom opowiadać jakiego to miałeś super proca. :)) A tak btw. to jakim napięciem max raczyłeś swojego proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 A moze ci sie przypadkowo ukruszyl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Nie, nie, nie berkut. Mi sie to stanowczo nie podoba, mam zle przeczucia co do naszej transakcji, w koncu jestes 300zl do tylu... :/ nic sie nie martw, ta forsa pochodzi z kieszeni ojca a nie z mojej :mrgreen: procek nie jest popaprany poxipolem ale silikonem i nie ma tych <span style="color:red;">[ciach!]</span>ych nuzek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 jak kojaże podpis to było jakieś 2.2v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 ... i nie ma tych <span style="color:red;">[ciach!]</span>ych nuzekno i może w tym problem :))) Nie no żartuje. Daj mu szanse oczyść go sprawdz w innej płycie może jeszcze będzie żył. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Mialem niedawno Athlona XP 1700+ za jakies 250 zl chyba... oczywiscie nowka, na gwarancji, nie uzywany... tyle ze w promocji na przenosiny sklepu... A co do zwlog T-birda, jak nie chcesz go zostawic to zawsze mozesz wystawic go na Allegro - dostaniesz za niego wiecej niz bys za nowego w sklepie zaplacil! W koncu to rarytas na skale zwlok Elvisa :lol: Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 hehe watpie w to aby ktos go kupil za wiecej niz 30zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Łącze się z Tobą w bólu bertut :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Mi tu... :cry: :roll: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...