grzybu Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 trzym sie wiem co to praca na celkoo 300 ( własnie teraz na takim pisze) mi padly lacznie 4 proce z czego 1 z glopoty 2 z nieuwagi a reszta to wypadki teraz mam w pudelkoo tulipana 1.0A i czekam na plyte oby nie podzielil losu innych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Zawsze się możesz pocieszyć że lepiej wpaść z prockiem niż z panienką... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 najbardziej mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia sposob w jaki proc padl, niemogl pasc jak mialem 1.8 ghz, jak robilem 3dmark albo jak chociaz montowalem fc, <span style="color:red;">[ciach!]</span>y po prostu nagle zwisl w windzie kiedy lecialo sobie cosmic gate enter the gate tuz po tym jak napisalem tego poesta ze mi athlon pada :evil: :x po prostu komp zwisl twardo i nara, koniec bajeczki, wczesniej mi chyba probowal cos powiedziec tymi swoimi zwisami z [gluteus maximus] i tym ze nie chce pracowac na wiecej :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 ja mialem ostatnio troche inaczej zalozylem pelta troche podgrzanego ale w iddle mialem 20st dobra niech bedzie odpalilem defragmentcaje i poszedlem spac rano wstaje odpalam monitor i cos mysz sie nie rusza patrze a na zegarze 1:47 jeszcze na okienku z mbm5 widnialo 22st a oco poszlo otoorz na nozkach i spodzie procka skroplila sie woda jak go wyjalem to padlem ale trudno mam nowego silikon i wazeline drugi raz tos ie nie powtorzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Mam ciekawa historie... Jakkolwiek nie zdaloby sie Wam to dziwne - przysiegam, nie zmyslam. Poniewaz nie mialem zadnego "solidnego" PC-ta, postanowilem wyciagnac z kata swoje stare pudlo (TB1.2 na A7V133A).Oczyscilem (niedawno skonczylem) to z kurzu (tony), oraz (cos mnie podkusilo) zmienilem zworkami Ucore z 1.65v na.. 1.6V. Sprawdzilem miernikiem. OK. Dotychczas max. osiagi tego egzemplarza to bylo ok. 1.3GHz (9x144). Pomyslalem.. co mi tam. Zmienilem mnoznik na 9.5 (przy 133Mz). Wystartowal, skala - temp. ok. 40 stopni w stressie. Dodalem: x10 (1333MHz). Chodzi! (nigdy dotad, nawet przy podnoszeniu napiecia nie ruszyl nawet POST). Tempratura (obciazenie 100% - okolo 40 stopni po 30 minutach). Jak szalec, to szalec.. Dowalilem FSB 144MHz (1440MHz). Temperatura - ok. 47 stopni - wlasnie sie wygrzewa, zero problemow - jak dotad. A moze TB musi "odpoczywac"? (moj stal w kacie od konca lipca). Sam juz nie wiem. Zaraz (za godzine) sprobuje 10.5x144 (1512MHz). Moze pojdzie?... Seria AXIA. -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Mam ciekawa historie... Jakkolwiek nie zdaloby sie Wam to dziwne - przysiegam, nie zmyslam. Poniewaz nie mialem zadnego "solidnego" PC-ta, postanowilem wyciagnac z kata swoje stare pudlo (TB1.2 na A7V133A).Oczyscilem (niedawno skonczylem) to z kurzu (tony), oraz (cos mnie podkusilo) zmienilem zworkami Ucore z 1.65v na.. 1.6V. Sprawdzilem miernikiem. OK. Dotychczas max. osiagi tego egzemplarza to bylo ok. 1.3GHz (9x144). Pomyslalem.. co mi tam. Zmienilem mnoznik na 9.5 (przy 133Mz). Wystartowal, skala - temp. ok. 40 stopni w stressie. Dodalem: x10 (1333MHz). Chodzi! (nigdy dotad, nawet przy podnoszeniu napiecia nie ruszyl nawet POST). Tempratura (obciazenie 100% - okolo 40 stopni po 30 minutach). Jak szalec, to szalec.. Dowalilem FSB 144MHz (1440MHz). Temperatura - ok. 47 stopni - wlasnie sie wygrzewa, zero problemow - jak dotad. A moze TB musi "odpoczywac"? (moj stal w kacie od konca lipca). Sam juz nie wiem. Zaraz (za godzine) sprobuje 10.5x144 (1512MHz). Moze pojdzie?... Seria AXIA. -- Pozdrawiam oby z XPkiem Palomino tak samo bylo! bo moj juz tez rposzke na poleczce lezy a jutro bedzie Epox! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Niestety :-(.. To by bylo za dobre - wysypal sie (zamarzl OS) zaraz po napisaniu tamtego newsa.. Wrocilem na 10x133MHz. Co ciekawsze - radiator byl chlodny, nawet w momencie zwisu - ok. 48 stopni.. Kiedys juz spostrzeglem, ze niektore AXIA lepiej chodza przy NIZSZYM niz znamionowe Ucore (co niezbyt rozumiem..) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Jak mniej niz miesiac jest po gwarancji to biegnij jutro do sklepu i napisz pismo ze wystepujesz z tytulu rekojmi o oddanie kasy lub wymiane na miejscu na nowy :) Istnieje w prawie rekojmi przepis ze po uplywie okresu gwarancji obowiazuje jeszcze przez miesiac rekojmia. Naprawde !!! Sprawdz to czy minął juz ten miesiac czy nie. Pozdrawiam poczytaj sobie nowe ustawy to o czym piszesz to tak było kiedyś teraz rękojmia zaczyna sie od daty sprzedarzy rzeczy i trwa miesiąc A kiedy sie to zmienilo bo musialo gdzies na wakacjach chyba :) jeszcze w czerwcu było jak mowie. Rękojmia trwa minimum 1 rok (przynajmniej mnie tak uczono) i nie może być ograniczona. Jedyne co to jej okres może zostać wydłużony... ten rok to oczywiście od daty sprzedaży... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 ciekawy mialem efekt jak kupilem kiedys ram w arenie51 i okazalo sie ze byl wadliwy oddalem go powolujac sie na rekojmie minal czas kiedy mieli oddac i nic to napisalerm skarge do olsztyna wpadli im ludzie z kontrola na drugi dzien byla pamiec i to nowkaa ale przestalem byc obslugiwany w arenie ( qrde ale strata :P ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Wyrazy wspolczucia i zalu. Nie odpoczywa w pokoju. Ave. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 najbardziej mnie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ia sposob w jaki proc padl, niemogl pasc jak mialem 1.8 ghz, jak robilem 3dmark albo jak chociaz montowalem fc, <span style="color:red;">[ciach!]</span>y po prostu nagle zwisl w windzie kiedy lecialo sobie cosmic gate enter the gate tuz po tym jak napisalem tego poesta ze mi athlon pada :evil: :x po prostu komp zwisl twardo i nara, koniec bajeczki, wczesniej mi chyba probowal cos powiedziec tymi swoimi zwisami z [gluteus maximus] i tym ze nie chce pracowac na wiecej :/ to jakiś nowy kawałek? bo jakoś go nie słyszałem, a lubie cosmic gate - a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...