Skocz do zawartości
Pretorian

WD czy SEAGATE ??? Szybki Help plizz

Co brac ???  

1. 1. Co brac ???

• Bierz Caviara, jest wydajniejszy B4 mu nawet do piet nie dorasta
      13
    • Bierz Baracude, nie ma az takiej roznicy wiec po co przeplacac
      2
    • Bierz jakis inny dysk WD i B4 moga sie schowac
      1
    • Daj sobie spokuj z ta ankieta i wybierz sam ktory dysk kupic
      4

Rekomendowane odpowiedzi

witam

wiem wiem juz było lecz jestem w kropce nie wiem co brać

mam kasiore na baracude wyliczoną i nie wiem czy jest sens sie pożyczać kasiore żeby dołożyć na Caviarka z 8mb cachem. Prosze doradzcie prosze moderatorów żeby nie wywalali tego posta na oślą łączke ustawiłem go na 1 dzien sam zniknie jutro

dzięki wielki za pomoc :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam  

wiem wiem juz było

Dobrze, ze jesteś tego świadom :|

A więc polecam Barracude jak i WD.

BArracuda Cicha ale nie lubi raidu ani wysokiego taktowania pci co przy podkręcaniu sprawia problemy mi chodzi spoko przy pci 40 mhz.

Chociaz ostatnio się zrobiła głośniejsza (znacznie głośniejsza).

Wd hmm szybki dysk lubie tą firme, za parte miesięcy wyjda na dobre dyski z serial ata bardzo szybkie i nie odczujesz znacznego powera jak sie przesiadziez z dysku w ktorym jest 8mb cache na dyski z serial-ata.

Jeśli podkręcasz to dobrym zakupem będzie maxtor wytrzymuje duze pci i ogole jest wytrzymały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm z tego co ja widzialem ostatnio na gieldzie to BIV jest drozsze od tego WD z 8Mb cachu :) , a jezeli chodzi o odpowiedz na twoje pytanie to bierz WD jest szybszy , podobno jest tez cichy ( tak mowia ludzie ktorzy go juz maja ponad pol roku ) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Caviara!!! i looknij na www.benchmark.pl tam robili testy dysków

I Seagate BIV jest najgorszy (najwolniejszy, najgorętszy ale najcichszy) --według nich. I gdyby wcześniej zrobili ten test to może nie wylądował bym z BIV w kompie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Caviara!!! i looknij na www.benchmark.pl tam robili testy dysków

I Seagate BIV jest najgorszy (najwolniejszy, najgorętszy ale najcichszy) --według nich. I gdyby wcześniej zrobili ten test to może nie wylądował bym z BIV w kompie  :?

Jestes dla mnie wielkim LOlem :) przeciez WD ma identyczne temperatury jak BIV( mierzone na paru witrynach ) . A jezeli chodzi o wydajnosc to roznica jest napewno ale w HD-tachu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz wd z 8 mb cache, on naprawde popierdala.

Potwierdzam, dysk mam od srody, ale dziala od czwartku, no WD wymiata niesamowice, mialem porownanie z Seagate U10 UDMA66, wiem ze to zadne porownanie ale roznica jest kolosalna, system uruchamia mi sie w mgnieniu oka. Naprawde polecam, a czy jest glosny, jak dla mnie jest cichy i naprawde trudno cokolwiek uslyszec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...