Digo Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Witam Mam płyte głowna MSI 845PE Max i ona obsluguje ddr (333), no i ja mam ddr 256 (333). Ale czy jest jakas możliwosc aby podkrecic moja plyte aby obslugiwala (400) no i czy da sie moj ram podkrecic do 400 ? Jesli tak to w jakis sposob ? Bo ja bede moze mial dodatkowy ram ddr 512 (400) i chcialbym aby oba ramy pracowaly z czestotliwoscia 400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Ja mam identyczną płytę co ty i chyba nie da się tak zrobić :-( Ram się podkręca jedynie z FSB. Natomiast zastanawia mnie jedna rzecz. Wcześniej miałem Celka FSB 400 MHz i 1 kość 333 MHz i działała mi na 266 MHz. Teraz mam P4 na 533 MHz i myślałem, że mi pójdzie na 333 MHz ale on dalej usilnie jest przy 266 MHz. Przed wymianą proca dorzuciłem (gratis :-) ) drugą kość ale 266 MHz. Czy to dlatego teraz nie chce chodzić na 333 MHz? Jeżeli wyjme tą kość to będzie dobrze? Nie chce zabardzo jej wyjmować, bo cholernie trudno się ją wkłada, męczyłem się chyba z godzine. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żyrafa Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Cała pamięć ram chodzi tak szybko jak kość o najwolniejszym taktowaniu tak więc to,że ci ram chodzi na 266 jest zasługą tej wolniejszej kości. Ja mam to co w podpisie i ram chodzi na 333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...