Skocz do zawartości
hotkey

Jedno WIELKIE :cry: :( :( :( :(

Rekomendowane odpowiedzi

Nio dzisiaj stało się. Udało mi się namówić ojca, na grafę. Ok. godziny 16:20 znaleźliśmy się w Krakowskim sklepie Bit. Po krótkiej pogawędce z śakimiś kolesiami(odradzali mi monitory LG(monitor też chce kupić), a także namawiali mnie na grafę by Ati - niestety nie było Herculesa 8,5k LE:() zakupiłem kartę GAINWARD GF3 POWER PACK Ti 450 TV GS za 570zł. Gdy dotarłem do domu wpiołem i.... nic. Komp się włączył i nic. Później jeszcze kilka razy włączałem. Czasem pikał jakby nie miał karty, czasem wogóle nic:( Mam najnowszy biosik(MoBo jak niżej). Agp x 4 na disable, wyjąłem wszystkie karty, odpiołem dyski, wszystkie kableki oprócz zasilania, klawiatury i monitoru odpiąłem. I nic. Qpa. Rzuciłem ją do starego kompa(chyba na Abit BX6 - nie pamiętam dokładnie). Działa. Wniosek - mój Abit jest troszkę nie kontatibilny, albo ja mam pecha. Poleciałem do bita i oddałem, bo jestem zajęty w tym tygodniu. Jaki morał?? Dobrze jest ustalić ze sprzedawcą, że jak cóś nie pójdzie na TWOIM kompie to zwraca kasę. Ja tak na szczęście zrobiłem.

Nio i pytanko. Jaki jest dobry sklep(in Kraków), w którym można dłuższą chwilę pogadać ze sprzedawcą, bo Bit jest fajny, ale straszne ilości ludzi tam są. Nio i karta. Najchętniej dobrej firmy GF3 200, tudzież Radek 8,5k LE. Koniec nadawania. Thx za przeczytanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie jaka zasiłka? ale jednak myśle że bit jest debest ;) oczywiście są tańsze sklepy (nie pamiętam adresów :oops: ), ale tam ci nie wcisną kitu i nie pieprzą od rzeczy (w jednym sklepie kolo mi wmawiał że na k7vta3 v2 mam AGPx2 i ostro doradzał wymiane voodoo3 na tnt2...).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie jaka zasiłka? ale jednak myśle że bit jest debest ;) oczywiście są tańsze sklepy (nie pamiętam adresów  :oops:  ), ale tam ci nie wcisną kitu i nie pieprzą od rzeczy (w jednym sklepie kolo mi wmawiał że na k7vta3 v2 mam AGPx2 i ostro doradzał wymiane voodoo3 na tnt2...).

No i z tą kartą to może i mieli troche racji.

TNT 2 bardziej sie skaluje z procem niż Voodo 3.

Zobacz na MadOnion która lepiej wychodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buehehehe Kalwas chciałem jakiegoś Ti 4200 kupic, a kolo mi doradza co bym dal 120 zł i miał równie słabą kartę i o ile pamiętam to voodoo 3 3000 było szybsze od tnt2, za to tnt2 reklamowali że jest ładniejsza... hehe a teraz w sumie się ciesze że łosia olałem ;) bo przybyło kasy i mam radka 9700 zamówionego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.......... Nio i pytanko. Jaki jest dobry sklep(in Kraków), w którym można dłuższą chwilę pogadać ze sprzedawcą, bo Bit jest fajny, ale straszne ilości ludzi tam są. ......

Przejdz się w strone Kazimierza okolice Krakowskiej jest tu kilka niezłych sklepów np na ul.Meiselsa masz BINO i HIP :) a co do BITu to tam zawsze jest tłum jak by sprzet dawali za darmo :-))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wejdz sobie na stronke http://www.chewan.freeserve.co.uk/ i poczytaj o tym, ja swego czasu na abicie kt7a testowalem gfroca 4 mx440 i mialem to samo ale teraz przerobilem sobie zasilanie (wmontowalem nawet przelacznuk w obudowie :) i wszystko dziala jak nalezy, lutownice w garsc i lutuj :)))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW nie mogles jakos normalnie nazwac tematu ?? Np. Problem z Gainwardem.... ??

Raczej nie. Po 1) nie mam dobrej karty już od śakiś 2 miechów, 2) najwcześniej będe mieć kartę w następny piątek, i najgorsze 3) teraz nie mam pojęcia jaką kartę i gdzie kupić. Pomysły mi się skończyły. Nie chce kupować jakiejś z cienkim obrazem(Pixelview, Art), ale nie chce też wydać więcej niż 650zł:( Ta karta była idealna, a takto chyba tża będzie zakupić jakiegoś taniego klona 8500, lub Saphire 9000(jeśli wogóle jest w Krakowie:(

Hmm, kontatibilny - fajne słówko  Muszę sobie zapamiętać

Nie śmiej się Lisku. Pisałem to w stanie zwały totalnej(jestem właśnie po 3h sesji w CS, więc już mi lepiej, cio nie oznacza, że będe pisał poprawnie:)

Acha, jeszcze THX dla pitera za linki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...