Gość SamoDobro Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Witam. Mam następujący problem: od mniej więcej dwóch - trzech dni pod Windows 2000, w momencie, gdy chcę odtworzyć jakiś film w Windows Media Player (lub czymkolwiek innym - EditPlayer, Best Player, VPlayer), a dźwięk jest zakodowany w MPEG (mp3), to komputer łączy się z internetem i pobiera ten kodek. A przecież ja go mam zainstalowanego! Nic nie doinstalowywałem, nic nie kombinowałem, a jednak tak się dzieje. Co może być tego przyczyną? Już kiedyś mi się tak stało - pomogło przeinstalowanie Windows. Nie jest to może BARDZO uciążliwe, ale jak mam film podzielony na dwie płyty, to przy przejściu do drugiego pliku znowu następuje łączenie z internetem i mam przerwę kilku(nasto/dziesięcio) sekundową, co jest wkurzające. Ktoś ma jakiś pomysł, co z tym fantem począć, czy to się da gdzieś ustawić w sterownikach/kodekach, czy muszę reinstalować Windę? Media Playera mam w wersji WMP2 - nie zasysałem tych dziwnych 9-ek czy 10-ek. Za wszelkie rady będę wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SamoDobro Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 ehhh nikt nie odpowiedział, więc musiałem sobie sam poradzić znalazłem najnowszego AC3 decodera - 1.05 coś tam coś tam kodek ten obsługuje nie tylko dźwięk w formacie AC3, ale w każdym innym (no, prawie, bo mokeya chyba nie potrafi) - wystarczy w ustawieniach pozaznaczać. problem zniknął (na razie ;)) dźwięk jest lepszej jakości - 24 bity, 96 kHz - brzmi po prostu lepiej - na pewno basy są bardziej soczyste :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...