Skocz do zawartości
malkovich

Ściąganie z FTP (serwer za ruterem (priv IP), klient też)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktoś się zetknął z tym... Mam postawiony serwer FTP w domu (IP kompa 10.0.0.11) za ruterem (port 21 otwarty) i jestem w pracy (za proxy) - mam problem z połączeniem. Ustawiam w TotalCmd tryb na pasywny ustawiam proxy wraz z portem, ale nie do końca wiem jaki tryb proxy wybrać bo nie mogę uzyskać połączenia.

Czy ktoś wie w czym tkwi paszkwil??....

Dodam że kto inny może wejść - nie jest za proxy.

//////////// dodane ///////////////

Jeżeli nie dam ani trybu PASV ani nie ustawię proxy łączy mi się z ftpem ale nic nie wyświetla...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 też? No zaraz spróbuję. Co prawda niejestem w domu, ale mam dostęp do kompa domowego. Polecam wszystkim - www.logmein.com. Rejestruje się podając maila i hasło. Rejestracji dokonuje się z kompa którym chce sie sterować (jak termianalem) oraz instaluje mały programi logmein.exe potem po stronie zdalnej do przeglądarki FF instaluje sie rozszerzeni do IE ActiveX'a i można w oknie przeglądarki widzieć swój pulpit i działac oczywiście. Całośc jest bezpieczna. Oparta na hhtps'ie. Podczas transmisji jest kodowanie 256-bit. Jest podpis VeriSign itd itp - polecam...

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz wejsc na jakis inny serwer ftp bedac za proxy ?

Na jakim poleceniu staje TC laczac sie z ftp-em ? Na pobieraniu listy ?

1135535[/snapback]

Witam, czy ktos moze bedzie wiedzial co i jak zrobic kiedy namoim serwerze, kiedy na niego wchodze konczy sie wszystko na pobieraniu listy. Loguje sie - laczy, ale listy nie bierze. mam neo+ router LG, podzielone to wszystko na 4 kompy na hacie. IP niestety wpisuje za kazdym razem takie jakie mam :) ale to juz kwestia przyzwyczajenia. ominalem firewall'a , port mam otwarty (2811). Ale tak jak pisze, loguje sie a u mnie na kompie w G6 FTP pokazuje tylko ze zalogowany i "idle".

Z gory dzieki za wszelkie info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi