sqza Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Witam. Kupilem niedawno Zalmana 7000A AlCu na Allegro. Mialo byc wszystko OK,ale okazalo sie niestety,ze wiatrak chodzi jak wiertarka:( Niechce sie pozbywac tego coolerka bo jet rewelacyjny i mam takie pytanie. -Czy jest mozliwe dokupienie orginalnego wiatraka ZLMAN do tego wlasnie COOLERKA? Z gory dziekuje za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Orginalnego nie dokupisz raczej - chyba, że z drugiej ręki, ale ja się ne spotkałem z tym. Tu masz artykuł jak to zrobić - http://overclockers.at/showthread.php?threadid=107579 W podanym wyżej linku użyto Noiseblockera S1 - dlatego 80mm, bo Zalmanowski wentyl ma ok 85mm i nie wciśniesz tam wentyla 92mm - zostaje 80-ka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Orginalnego nie dokupisz raczej - chyba, że z drugiej ręki, ale ja się ne spotkałem z tym.Dokupisz dokupisz, ten wentyl to zwykły Zalman ZM-F2, kosztuje około 25zł (+ wysiłek własny na dokonanie powyższej przeróbki). W podanym wyżej linku użyto Noiseblockera S1 - dlatego 80mm, bo Zalmanowski wentyl ma ok 85mm i nie wciśniesz tam wentyla 92mm - zostaje 80-ka92mm to średnica całego wentylatora (z obudową), same łopatki mają średnicę ~84mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...