CyberDe@th Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Znalazlem taka ciekawa oferte: http://www.allegro.pl/showitem.php?item=7389907 "Karta graficzna na procesorze GF2MX. Nie jest to mx 200, ani mx400, czyli jest oparta na najszybszym procesorze z rodziny GF2MX. Posiada 32 MB pamieci, ktore w zupelnosci wystarczaja. Jest to wersja BOX jak widac na zdjeciu. Jak zwykle zdjecie rzeczywiste sprzetu, oraz zdjecia procesora, pamieci, calej karty i pudelka. Jak widac, pamieci to firmowe Hyundai`e 6ns. Radiator po zalozeniu oczywiscie posmarowany pasta termoprzewodzaca. Obsluguje AGP x2/x4, Fast Writes..." Co Wy na to??? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Nie jestem na 100% pewien, ale pierwsze GF2MX plasują się chyba raczej pomiędzy GF2MX200 a GF2MX400 jeśli chodzi o wydajność, a nie jak napisano na aukcji na czołówce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Nie wydaje mi sie zeby GF 2MX (175 core) był szybszy od GF 2MX400 (200 core). Ale reklama robi swoje. Za te pieniądze wole Creative'a GF 2 MX 400 z TVout'em za 199 zł z Komputronika. Nowa i na gwarancji. Z resztą mój GF 2MX DDR'y ma na 5 ns o ile sie nie myle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Masz racje :) I o to wlasnie mi chodzilo. Kolejnosc jest taka (od najslabszej do najmocniejszej): GF2 MX200, GF2 MX, GF2 MX400. Koles wciska ludziom kit, a oni wierza i licytuja - chyba, ze sa swiadomi co kupuja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Na Allegro trzeba uważać na takich oszołomów. Osobiście nic tam nie kupię bea możliwości przetestowania u sprzedajaćego i osobistego odbioru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 kór#A !!! a ja swojego gf2mx opchnołem za 112 zeta :D a gościu tu już go za 140 zeta ciśnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Na Allegro często można znaleźć rodzynki typu GeForce2 MX 200 na pamięciach DDR :) jak i wiele innych. Najlepsze jest to, że wiara znajduje na to chętnych :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Z resztą mój GF 2MX DDR'y ma na 5 ns o ile sie nie myle.Mylisz sie, masz Hyundai'e 7ns (wiem bo mialem taka karte...). Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 By the way, przyjzyjcie sie dokladnie tej karcie... wyglada na to ze facet probuje ukryc jakies uszkodzenia "refleksem swietlnym" dorobionym jakims Photoshopem (tak samo ukrywali znaczek CD-Action chcac sprzedac plytke z gazety jako oryginal :P). http://pix.allegro.pl/photos/73/7389/738990/7389907 Ponadto ten chip jakis taki pokrzywiony, eee, czuje ze licytujacy wdepneli w niezle g... :? Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Grimlock masz GeForce2MX na DDR'ach? To na pewno jest GeForce2MX? Jeżeli tak to nigdy nic takiego nie widziałem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 LOL!! A i tak mój 2MX jest szybszy nawet od gf4 Ti4600 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Hiehie co za koleś, ja swojego GF2 MX z TV-OUTem kupiłem w czerwcu promocyjnie za 80 zł. Nie wiem jak ta wiara może dać się tak nabierać - aktualna cena 142.50 - a nowy Creative`a jest za 189 bodajże. Hehe może się skuszę i swojego wystawię, napewno dostanę koło 120 zł :-). Tylko co ja za to kupie :? A co do tego reflexu swietlnego to rzeczywiście, może być tam coś uszkodzone, bo napewno nie jest on rzeczywisty (od czego miało by się tam niby odbić światło 8O ). A tak wogóle to karta wygląda na jakąś ostro zjaraną - pokrzywiony chip, zerknij też na obszar pomiędzy chipem, pamięciami i złączem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 jestem posiadaczem Daytony z tv outem. wprawdzie nie na kościach ciach!daja tylko na TDK (są szybsze). nominalnie ustawiony jest 175/145 a powinien 175/160. mój kręci się do 200/200 ,ale na stronasch nvidii Polarny testując wersję na hyundaju pisał że karta kręciła mu się niewiele (a zwłaszcza pamięci, na które musiał założyć radiatory) egzemplarz który posiadam jest dość wydajny. ma lepsze wyniki niż niektóre 64MB GF2. ale ta która jest na aukcji nie jest warta tych pieniędzy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Grimlock masz GeForce2MX na DDR'ach? To na pewno jest GeForce2MX? Jeżeli tak to nigdy nic takiego nie widziałem :(TAk bywają takie cuda, tylko że przepustowość ddr jest tylko 64 bity czyli wcale nie jest to szybsze a nawet jest to wolniejsze od tych na sdrach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 27 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2002 Czyli nic innego jak tani i chamski chwyt reklamowy. Oj nieładnie. Przyznam się, że sam nie widziałem takich cudów w sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 29 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2002 A ja sie dalem nabrac na MX DDR, chociaz wcale tego nie zaluje. Karta byla nienagannie wykonana, nie miala nawet radiatorka na chipsecie :lol: wiec mialem pole do popisu bez potrzeby zrywania oryginalnego zelastwa. Na starym wiatraczku od 486 z wykonanym ze stopu Cu i Al radiatorkiem wyciagnalem z chipa 225 MHz co jest moim zdaniem wynikiem b.dobrym (z lepszym chlodzeniem te karty chodza na 250 MHz). Pamieci niczym nie chlodzilem wiec doszly tylko do 333 MHz, ale czytalem ze chlopaki z x-bit labs przy stalowych radiatorkach wycisneli z pamieci 380 - a to juz spoko wynik. Wiec olac 64-bit szyne - ostatecznie sie oplaca (bo ktory MX za 200 zl podejdzie Ci na 250 MHz?). Aha, a jak nie widziales tej karty - wlaz na benchmark.pl - tu masz recenzje. Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...