newbie Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Od zawsze... Im wyższe FSB tym większe zapotrzebownie proca na vcore... Przykład... ja robiłem na starym procu... ~2400MHz @ 2V... przy fsb +/- 220... a przy 246x9 potrzebował 2.1V... W rzeczy samej jakos nie pomyslalem, ze to moze byc powod ;).. ale swoja droga dalej nie mam uzasadnienia dlaczego przy wyzszym fsb mialby potrzebowac wiecej vcore....juz ta odpowiedz nizej wydaje sie miec lepsze jak dla mnie uzasadnienie, ze cache na procu niby wtedy tez zwieksza przepustowosc... jezeli w ogole jest prawda, ze przepustowosc cacha na procu zalezy od fsb co bedzie trzeba w sandrze sprawdzic jak bedzie chwila czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 swego czasu rapra sprzedawał świetne bartony na allegro... nie były mobilne więc tylko pod rozsądnie wysokie fsb ale - gwarantował 2200MHz - 3200+ @ 1,425v :-) u mnie spox 1x221 na 1,625,,, z tego co wiem przy tym vcore dochodziły do 2500mhz :-) popytaj może coś znajdzie jeszcze :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newbie Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Tak btw... jak to jest... proc korzysta z napiecia +12v czy +5v.. bo jedni tak drudzy tak.. od czego to zalezy? bo juz sam nie wiem... planuje kupic antca truepower 430w.. on ma 180w na 5v a 240w na 12v... plyta abit an7... przy okazji to gdzie najlepiej mierzyc napiecia w zasilaczu? ps. 180w to troche malawo jak na moj gust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...