wilczek Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 dzisiaj postanowiłem wyciszyć już kompletnie kompa. 8) - wywaliłem tą blache z zasilacza i przeczyściłem znajdujący się tam wiatraczek. - z przody miałem taki wentyl 80x80 który był podlączony pomiędzy zasilaczem a dyskiem. Teraz już go nie ma :twisted: - nasmarowałem wiatraczek na grafice i dałem tam troszke pasty bo było mało - wywaliłem wiatraczki z kieszeni - zbieram na WC :P - cooler na cpu jedzie na 70 % swojej mocy no i moje spostrzeżenia: - temperatura na procku wynosi obecnie 44 C ale jak narazie staneła :) (chodzi dopiero 30 minut) - jaka jest maksymalna temperatura dla Barakudy ? bo wcześniej ten wiatraczek 80x80 ję chłodził a teraz nie ma zbytnio co - czy zaklejenie wolnego gniazda 5,12 cala (od środka coś co tłumi dżwięk + taśma) coś da ? gdzieś czytałem że wyłazi tamtędy durzo hałasu kurcze rozebrałem kompa, ładnie wszystko poskładałem uruchamiam a tu zwis w czasie wczytywania biosu :evil: i tak kilka razy :cry: rozebrałem go jeszce raz wszystko podociskałem choć wszystko było dobrze i wydmuchałem nadmiar kurzu. ponowne uruchomienie i .... :) działa :D . Czy to możliwe aby ten kurz robił gdzieś spięcie i nie chciał się uruchamiać :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyberDe@th Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Kurz jest zazwyczaj obojetny elektrycznie, wiec raczej zaizolowal jakis styk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Kurz jest zazwyczaj obojetny elektrycznie, wiec raczej zaizolowal jakis styk. to nawet bardzo możliwe bo sporo sprzętu wyciągałem i wkładałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Ja miałem mniej szcześcia, przy czyszczeniu zasilacza. Nie wyjąłem wtyczki z gniazdka. Komp wyłączony, troche ostygł. Przedmuchałem sprężonym powietrzem zasilacz. Zrobiło sie zwarcie. Po właczeniu kompa zasiłka zaczeła dymić. Nie mówiąc o reszcie. Drogo kosztowało mnie to czyszczenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 hmm dysk ma obecnie 43 C więc nie jest to chyba jakaś straszna temperatura CPU po 30 minutach grania w GTA3 miał maksymalnie 48 C więc też jakoś to ujdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 Ja bym nie radzil dla dysku przekraczac 35C. Poza tym barracudy dosc mocno sie grzeja - lepiej jej zalatw jakis wiatraczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 no właśnie niedawno wywaliłem ten wiatraczek bo starsznie głosny był :( co może się stać jak będzie zagorąco dla dysku ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 do modyfikacji nadaje sie LCD :) , sam mam kilka sztuk 2x16 znakuff i chodzom zaj..iscie . Po prostu przychodzi kumpel i "co to jest ?, a to jest LCD, a dzie to kupiłeś ????????, ja też takie chce weź mi załatw" a sam wyglond też robi dużo. (np equalizer w winampie.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 26 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2002 wiem że to czadowo wygląda ale mi narazie bardziej zależało na wyciszeniu kompa zobaczymy może zrobie regulacje obrotów coolerków z wyświetlaczem :idea: ladne i praktyczne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...