Skocz do zawartości
wilczek

mała modyfikacja

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiaj postanowiłem wyciszyć już kompletnie kompa. 8)

- wywaliłem tą blache z zasilacza i przeczyściłem znajdujący się tam wiatraczek.

- z przody miałem taki wentyl 80x80 który był podlączony pomiędzy zasilaczem a dyskiem. Teraz już go nie ma :twisted:

- nasmarowałem wiatraczek na grafice i dałem tam troszke pasty bo było mało

- wywaliłem wiatraczki z kieszeni

- zbieram na WC :P

- cooler na cpu jedzie na 70 % swojej mocy

no i moje spostrzeżenia:

- temperatura na procku wynosi obecnie 44 C ale jak narazie staneła :) (chodzi dopiero 30 minut)

- jaka jest maksymalna temperatura dla Barakudy ? bo wcześniej ten wiatraczek 80x80 ję chłodził a teraz nie ma zbytnio co

- czy zaklejenie wolnego gniazda 5,12 cala (od środka coś co tłumi dżwięk + taśma) coś da ? gdzieś czytałem że wyłazi tamtędy durzo hałasu

kurcze rozebrałem kompa, ładnie wszystko poskładałem uruchamiam a tu zwis w czasie wczytywania biosu :evil: i tak kilka razy :cry:

rozebrałem go jeszce raz wszystko podociskałem choć wszystko było dobrze i wydmuchałem nadmiar kurzu. ponowne uruchomienie i .... :) działa :D . Czy to możliwe aby ten kurz robił gdzieś spięcie i nie chciał się uruchamiać :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem mniej szcześcia, przy czyszczeniu zasilacza. Nie wyjąłem wtyczki z gniazdka. Komp wyłączony, troche ostygł. Przedmuchałem sprężonym powietrzem zasilacz. Zrobiło sie zwarcie. Po właczeniu kompa zasiłka zaczeła dymić. Nie mówiąc o reszcie. Drogo kosztowało mnie to czyszczenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do modyfikacji nadaje sie LCD :) , sam mam kilka sztuk 2x16 znakuff i chodzom zaj..iscie . Po prostu przychodzi kumpel i "co to jest ?, a to jest LCD, a dzie to kupiłeś ????????, ja też takie chce weź mi załatw"

a sam wyglond też robi dużo. (np equalizer w winampie.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi