PS_psv Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Jak podlaczyc na plycie IC7 wyjscie coaxialne SPDIF do amplitunera. Na panelu audio (na plycie) jest miejsce do podłączenia ale tylko przewodu sygnałowego. Nie wiem co zrobic z drugim przewodem (masa ?) Nie jestem pewien a nie chce spalic plyty lub amplitunera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PS_psv Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Polecam przejrzec instrukcje - najlepiej zacząć od razu od strony 4 (wersja angielskojezyczna) - panel FP-AUDIO1 na plycie (nie na tylnym panelu gdzie i owszem jest Toslink), zlacze 14 sygnal S/PDIF a 11 prawdopodobnie masa do niego - w razie czego sluze skanem. Nie zmienia to jednak faktu ze amplituner (Yamaha 450) nie rusza na tym podlaczeniu... pozdr. PS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Jak napisał Excrayn,IC7 posiada tylkp optycznego toslinka,nic nie spalisz,wsadzasz dwie wtyczki i gra :wink: Oczywiście jeżeli amplituner posiada to wejście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PS_psv Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Wszystko dziala - na FP-AUDIO1 podpinamy pin 14 - sygnał i 11 GND i wszystko dziala. Mnie się udało ale innych mozecie wprowadzic w blad swoimi sugestiami. Ampli mi nie dzialal bo mialem ac3filters 1.0 beta - to byl powod. pozdr. PS "Jesli wszystko zawiedzie - przeczytaj instrukcje" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...