Skocz do zawartości
wycior

His Radeon 9550 256DDR 128bit na 5ns Kościach Samsunga

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno nabyłem Kartę (model wyżej w poście) jednakże szybko się zoriętowałem że to nie był dobry wybór :evil: Po fakcie dowiedziałem się że wersje 128ddr są duuuuuuuużo lepsze bo posiadają 4ns pamiątki!!! a co ztym idzie lepsze możliwości overclock'erskie Mimo chciałbym z tej karty wyciągnąć cosik więcej !!!

W internecie jest cała masa artów na temat wersji 128 ddr na 4ns pamiątkach ale o wersjach 256ddr 5ns--cisza!!! więc mógłby mi ktoś coś powiedzieć:

1. ile dałoby się z tej karty "wykręcić" :wink:

2. Jaki bios instalować- his'owski czy innej firmy(bo słyszałem coś że warto instalować biosa z powercolora ale o dotyczyło wesi 128ddr)?

3. czy instalowany bios może być z wersji 128ddr-ma to jakieś znaczenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. ile dałoby się z tej karty "wykręcić"    :wink:  

Kazda karta ma inny potencjal - musisz poprobowac az uzyskasz swoje max.

2. Jaki bios instalować- his'owski czy innej firmy(bo słyszałem coś że warto instalować biosa z powercolora     ale o dotyczyło wesi 128ddr)?  

Musisz sam sprawdzic. Tylko przed rozpoczeciem zabawy zgraj swoj oryginalny bios - tak w razie czego :wink:

3. czy instalowany bios może być z wersji 128ddr-ma to jakieś znaczenie

Mozesz sprobowac i taki bios moze "wirtualnie" ograniczyc ilosc ramu do 128 ale na mozliwosci oc raczej nie wplynie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz prawdziwe 5ns to max 460-470 na pamieciach... ale zdarzaja sie karty na których niby sa 5ns a śmigają tak jak 4ns

najczęściej sa to saphire i asusy-ale to trzeba miec po prostu szczęście- zainstaluj atitools albo atitraytools i włącz szukanie max core i mem i będziesz mniej wiecej wiedzieć!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi