wycior Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Niedawno nabyłem Kartę (model wyżej w poście) jednakże szybko się zoriętowałem że to nie był dobry wybór :evil: Po fakcie dowiedziałem się że wersje 128ddr są duuuuuuuużo lepsze bo posiadają 4ns pamiątki!!! a co ztym idzie lepsze możliwości overclock'erskie Mimo chciałbym z tej karty wyciągnąć cosik więcej !!! W internecie jest cała masa artów na temat wersji 128 ddr na 4ns pamiątkach ale o wersjach 256ddr 5ns--cisza!!! więc mógłby mi ktoś coś powiedzieć: 1. ile dałoby się z tej karty "wykręcić" :wink: 2. Jaki bios instalować- his'owski czy innej firmy(bo słyszałem coś że warto instalować biosa z powercolora ale o dotyczyło wesi 128ddr)? 3. czy instalowany bios może być z wersji 128ddr-ma to jakieś znaczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LK Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 1. ile dałoby się z tej karty "wykręcić" :wink: Kazda karta ma inny potencjal - musisz poprobowac az uzyskasz swoje max. 2. Jaki bios instalować- his'owski czy innej firmy(bo słyszałem coś że warto instalować biosa z powercolora ale o dotyczyło wesi 128ddr)? Musisz sam sprawdzic. Tylko przed rozpoczeciem zabawy zgraj swoj oryginalny bios - tak w razie czego :wink: 3. czy instalowany bios może być z wersji 128ddr-ma to jakieś znaczenie Mozesz sprobowac i taki bios moze "wirtualnie" ograniczyc ilosc ramu do 128 ale na mozliwosci oc raczej nie wplynie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Zatstanawiam sie poco 256Mb pamieci tej karcie :idea: Niechce krytykowac twojego zakupu ale lepiej było zakupić 128 4ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wycior Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Wiem pci jak już napisałem na początku że to był błąd ale w teraz już trudno ...... :cry: czy mógłbyś odp na moje pytania?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 musisz sam to sprawdzic powinienes osiagnac 400/500 ale nie przekonasz sie jezeli tego nie zrobisz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Musisz sam poeksperymetowac, bo kazda grafa sie inaczej kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 jak masz prawdziwe 5ns to max 460-470 na pamieciach... ale zdarzaja sie karty na których niby sa 5ns a śmigają tak jak 4ns najczęściej sa to saphire i asusy-ale to trzeba miec po prostu szczęście- zainstaluj atitools albo atitraytools i włącz szukanie max core i mem i będziesz mniej wiecej wiedzieć! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wycior Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 bawiłem się tym ati tray tools i Tragedia!!!!! wprawdzie gpu 440 na standardowym chłodzeniu ale ramiec 460 bez dodatkowego chłodzenia szkoda słów 99tomcat!!!!! miałeś racje :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wycior Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Czy ten program sie na pewnonie myli?!? Ile mi da założnie dodatkowego chłodzenia?dociągne do 490-500??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...