Pingiel Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Witam, zakupiłem dzisiaj zasilacz Chieftec ( HPC-420-302-DF)420 W. Mój problem jaki napotkałem na samym początku to niezgodność wtyczek zasilających płytę główną. Zasilacz ma wtyczkę 24 pin a płyta Abit NF7-S obsługuje wtyczkę 20 pin. Czy są jakieś przejściówki z 24 na 20 pin, bo szczerze mówiąc mnie to wkurzyło że kupując zasilacz nie mogę go podłączyć ?Nie znam się zbytnio na zasilaczach więc proszę was o pomoc. Z góry wielkie dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 8O Ke :?: Standartowy wtyk 20 pin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Tak - bez problemu dostaniesz taką przejściówkę. Jeśli będziesz miał z tym problem - daj znac na priva wyślę Ci taką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 Mam takiego Chiefteca - ma wtyczkę 20pin. Silniejszy model - 460W - ma wtyczkę 24pin ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 tez mialem taki problem, nie kupowalem przejsciowki tylko odcialem od wtyczki 4 boczne kable i wszystko chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 19 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2004 8O tez jestem w posiadaniu zasiłki Chieftec 420W ( HPC-420-302-DF) i wtyczka zasilająca do płyty głównej jest 20pin . Skad 24 pin? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pingiel Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Witam i dziękuję wszystkim za odpowiedź. Byłem dzisiaj w Komputroniku skąd kupowałem zasilacz, powiedzieli mi że wystarczy włożyć wtyczkę tak, aby cztery(niepotrzebne piny) wystawały poza gniazdo na płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LordBoski Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 to co sie dzieje z tymi czterema ktore sie niby odcina?? sa niepotrzebne? przeciez musza miec jakas funkcje.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_iotrek Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Witam, tez mam taka wtyczke i trzeba tak wlozyc zeby wystawaly z jednej strony 4 piny.24 piny sa podobno w serwerach. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 24 piny są w nowych płytach pod pentiawki oraz we wszystkich pod A64 na nf4 :-P Pozdrawiam- przez te cuda z wtyczkami sporo ludzi ma problemy- jednym za dużo pinów, inni maja tylko 20 a kupili nowe płyty co wymagają 24 istny cyrk! Pewnie niedługo wszystkie nowe zasiłki będą mieć 24 piny- dla płyt 20 pin wystarczy przejściówka albo takie właśnie wpięcie aby 4 piny wystawały. pozdrawiam! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...