marcin^ Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Witam, otstnio tzn. wczoraj grałem sobie w NFSU2 i usłyszłem jakieś dziwne odgłosy na początku pomysllałem, że to coś z coolerem albo radiatorem, ale teraz gdy komputer pochodzi ok. 10 min dysk zaczyna wydawac dziwne odgłosy i ledwie moge ruszać kursorem :( Sprawdzałem także przed chwilą temp. na rdzeniu procesora i wzrosła od 30°C do 45°C, otworzyłem okno i oczywiście spadła, ale nie wiem co jest przyczyną, coller niby nowy za ok. 80zł, ale nadal nie wiem co jest przyczyną :roll: Byłbym wdzięczny za szybki rady bo udało mi się tylko na chwilę uruchomić kompa :( pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 podaj jakies dodatkowe informacje - jki cooler, jaki procek, jaka plyta gl, jaki dysk twardy i w jakim stanie sa dane ( kiedy byl sys instalowany/dysk defragmentowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin^ Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Strzet to ABIT NF7 2.0, Barton 2500+ 1,65V (nie podkręcany narazie:P ) Dysk defragmentowany jakieś 2 tyg. temu, Maxtor 40GB 7200, collera nazyw nie znam dokładnej, pisze na nim tylko silent, a grafika stara gf fx 5200. System ostatnio przeinstalowywałem jakiś miesiac temu... Aha, jaką macie średnią temp. w stresie na tym procku ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos 555 Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 ja gdy miałem boxowy wentyl miałem na tym procku do 65 stopni bez kręcenia w stresie z otwartą obudową !!!! a gdy kupiłem tego z podpisu mam max 57 stopni z zamknietą obudową i kręcony na 3200+ na nominalnym napieciu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin^ Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 Ehh to juz się bałem :D Teraz mam ok. 48 stopni i spoko tylko rozpoczeły się inne problemy. Wiecie co może to powodowac: po ok. 3 h racy komputer staje się okropnie niestabilny i pomaga tylko reset, windows strasznie długo się ładuje, czasami w ogóle się nie włącza... byłbym wdzięczny za porady... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Strzet to ABIT NF7 2.0, Barton 2500+ 1,65V (nie podkręcany narazie:P ) Dysk defragmentowany jakieś 2 tyg. temu, Maxtor 40GB 7200, collera nazyw nie znam dokładnej, pisze na nim tylko silent, a grafika stara gf fx 5200. System ostatnio przeinstalowywałem jakiś miesiac temu... Aha, jaką macie średnią temp. w stresie na tym procku ? ja na tym co mam w podpisie musze dlugo meczyc procesor aby w stresie dobil do 50 stopni..podczas normalnej pracy (teraz - przegladanie forum + muzyka mp3) temperatura 40 stopni...a co do niestabilnosci po dlugiej pracy....moze nadal temperatura...kiepski obieg powietrza w budzie...znajmoy tez ma takie cos...od niedawna winodws mu zaczal sam sie wieszac...restartowac kompa...itp...po otwarciu budy problemy znikaja....druga przyczyna moze byc taka ze masz jakies cholerstwo w systemie..przeskanuj antywirem..ad-awarem...chociaz w takim przypadku dziwne ze dopiero po 3 h... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 Moze sterowniki nie zainstalowane do mobo?? Albo moze zmien na nowsze:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@r3C3k Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 A może nie masz firewalla i ci syfa komp złapał i teraz muli. Mój kumpel przechodzi to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 warto by było gdzies ogólnie ogłosić że temp w budzie poniżej 60 stopni to nie jest problem <_< poza tym mówisz że dysk się dziwnie zachowuje wiec tu raczej nalezy szukać przyczyny sparwdz czy nie masz włączonych automatycznych aktualizacji czy w stanie bezczynności nie robi ci jakis porządkowań dysku czy czegoś antywir czy się nie odpala w tym czasie warto wyłaczyc gg na czas grania w bardziej wymagające gierki jeszcze raz: ja tam bym nie obstawiał temperatury Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 19 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2005 O wlasnie dysk moze powoli chce przejsc na emeryture :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...