fuzz Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 ale bartek 2500+ jest stworzony do krecenia:) Co do zasilki: moze jakos teraz Ci pociagnie, ale jak bedziesz chcial zmienic grafike albo dolozyc jakis naped to wymien go przy okazji, oszczedzisz sobie klopotow:) I nerwow, uwierz mi:) Co do krecenia: najsmieszniejsze jest to, ze ludzie kupuja wodne chlodzenie, niejednokrotnie glosniejsze niz zwykle, glosne wiatraczki:), a wychodzi ich to drozej, niz jakby mieli sprzedac stary proc i kupic ten, do ktorego chca go podkrecic:PPP Wyjatkiem jest ten bartek 2500+, bo on z wiatrakiem za 120 pln kreci sie do wartosci okolo dwukrotnie( juz nie pamietam dokladnie:)) od niego drozszego "nastepcy":) I jak ktos kreci proca na plycie no-name i codegenie 350W to niech sie nie dziwi ze ma blue screen:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider231 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Ja mam ten sam dylemat co autor tematu!! Nie wiem co kupic najpierw czy procka maksymum do 2600XP z nowym zasilaczem bo moja plyta głowna tyle moze albo karte grafiki Radeon 9800SE@PRO z gwarancja krecenia... W tej chwili mam PROCKA 1000 DURON,Geforce 4 MX 440 64 ddr,384DDR ramu,Zasilacz 250 WAT,plyta głowna K7T266 Pro2-U Co radzicie ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Napewno proca. A tego radka to niech dla Ciebie przechowaja. I zasilacz 360W:) A pozatym za 2-3 miechy radki stanieja do okolo 700 pln, nie bedziesz juz musial modowanego kupowac:) Wez sobie Athlon XP Mobile 2500+, pieknie sie kreci:) A i plyte moznaby zmienic:) I RAMu dokupic:) I jaki masz dysk do tego? Bo skoro config dosc stary to dysk pewnie i tez? Upewnij sie ze masz dysk 8 Mb 7200, bo inaczej dysk bedzie Ci wszystko strasznie zwalnial, tak jak mi:) Juz prawie mam kaske na nowy:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider231 Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Dysk mam 60GB 7200Obrotow,Zasilacz 350 wat starczy czy 360??A jak moja plyta moze tylko 2,6 to jak podkrece to bedzie go widziała?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Mam tą płytkę i ma ona tę wadę, że nie bardzo można na niej kręcić (w końcu to kt266a). Możliwe, że 2500 mobile nie będzie na niej działał, lub będzie działał niewłaściwie. Nawet jeżeli będzie chodził poprawnie, to trzeba będzie robić drut moda na mnożnik, bo ta płyta nie obsługuje poprawnie mnożników większych niż 12,5x. Moim zdaniem na pewno trzeba zacząć od zmiany procka i zasliacza. W tym wypadku polecam 3 opcje: - athlon np. 2400+ i chieftec 360-302 (najtańsza opcja :)) - o ile masz pamięci ddr333 to: zmiana płyty na kt600, kt880 lub nf2 (trochę ponad 200zł.) i procka na athlona 2000+ (na jądrze thorton) i kręcenie do fsb 166MHz + chieftec 360-302 (jak braknie gotówki można <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> modecom'a 350gtf) - o ile masz pamięci ddr400 to: zmiana płyty na kt600, kt880 lub nf2 i procka na athlona 2500+ (ewentualnie semprona 2400+) i kręcenie do fsb 200MHz + chieftec 360-302 (jak braknie gotówki można <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> modecom'a 350gtf) Z kartą graficzną spokojnie można się wstrzymać, bo nv za jakiś czas wypuści tańsze wersje serii 6xxx na agp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Jednak zgadzam sie z kolega - plyte trzeba wymienic:) Wez sobie NF7, przeciez fajna plytka:) Te 10 W praktycznie nie robi roznicy, napisz jeszcze jakiej firmy masz tez zasilacz, jak jakas renomowana to powinno spokojnie dzialac. A i ja skorzystam z tematu, co lepiej kupic: NF7 i wywalic mu ten odrzutowy wiatrak:) czy moze Asuska A7N8X? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider231 Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Hmm Wolał bym plyty głownje nie kupywac nowej ja kupywałem 1,5 roku temu ją..Napiszcie mi jaki procek mam wziosc zeby na niej działał i jaki zasilacz.Jezeli macie jakies linki na allegro z prockiem ktorego mam wziosc to prosiłbym o podanie.. Gdzie moge sprawdzic jaka mam pamiec wiem ze mam 384DDR ramu ale nie wiem co dalej?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Jak nie chcesz zmieniać płyty, to nie ma po co sprawdzać pamięci. :) Co do procka - tu jest atrakcyjna oferta - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=35309865 Jest toppic o procekach od tego sprzedawcy w dziale platforma amd. W sklepach ciężko jest dostać tego athlona, a ceny są wysokie, więc śpiesz się z zakupem. Co do zasilacza, to tak jak już pisałem - chieftec 360-302 lub przy braku funduszy modecom 350gtf. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 25 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2004 Co do tego linka: chcesz zeby koles czekal 13-17 dni na WYSLANIE procka od momentu kiedy kasa wplynie na konto? To ja juz wolalbys toplacic te kilkadziesiat pln i zamowic gdzies w sklepie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 27 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2004 Sam zobacz - nikt inny nie ma już nowych 2400+ (przynajmniej jak na razie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuzz Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Szukac trzeba, dzwonic, meczyc:P No ale wplata na konto + 2 tyg czekania na wysylke to troszke lipa:P Ja bym w to nie wchodzil:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszzz Opublikowano 28 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2004 Gdzieś był wątek pt. "superokazja czy ściema?" albo jakoś tak. Były nań prowadzone mondre niezwykle dysputy, jak sprawdzić czy to ściema bez wpłacania gotówki... nie mogę go znaleźć ale stanęło chyba na tym, że kolesiowi nie ufali (rozmówcy). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...