Digo Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Witam Mam proca P4 2.0 Northwood i chcialem sie zapytac: 1 jak w nim odblokowac mnoznik ? 2 na ile max moge go podkrecic przy standardowym chlodzeniu ? I jakie ustawienia zastosowac ? jaki monznik, ile fsb jakie napiecie itp ? 3 dlaczego w biosie nie moge przestawic czestoliwosci ramu na 333 skoro moja płyta obsluguje 333 !! 4 jaki jest punkt graniczny w dla mojego kompa ? (nie chce go spalic tylko podkrecic :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 nie masz litosci :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Jest taki mały topic FAQ, nikt nie będzie pisał tego poraz n-ty specjalnie dla Ciebie!!! :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digo Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 nie masz litosci :? potrzebuje pomocy i to wszystko ! kazdy kiedys zaczyna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybeks Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 nie masz litosci :? potrzebuje pomocy i to wszystko ! kazdy kiedys zaczyna :) Oczywiscie, ale na Twoje pytania mozesz poszukac odpoiwedzi w innych topicach oraz w faq. A teraz w skrocie: ad 1. Nie da sie - poszukaj czemu ad2. zalezy -poszukaj ad3. poszukaj ad4 zalezy - poszukaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 w intelach sa zablokowane mnozniki ile pociagniesz tyle pociagniesz, kazdy proc kreci sie inaczej i nikt ci nie powie ile z niego wyciagniesz ram sam ci sie podkreci wraz z szyna FSB, keidy bedziesz mial szyne 166 zamiast obecnej 100 bedziesz mial wtedy ramy 333, staraj sie nie przekraczac temperatury 60-65 stopni w stresie, to bedzie w miare, napiec nie dawaj wiekszych niz 1,6-1,65 bo pentiumy nie lubia wysokich napiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 1 nie da sie 2 podkrecic da sie ile wlezie i zastosowanac optymalne ustawienia. FSB ile Bozia da. 3 bo masz proca na FSB 100. Tylko CPU na 133 maja mozliwosc ustawienia 333MHz 4 punkt graniczny zalezy od orientacji geograficznej twego komputera wobec celnika podbijajacego paszport A tak serio odnosnie 2 i 4- skad do cholery ktokolwiek ma wiedziec poza toba samym jakie sa granice mozliwosci tojego blaszaka? Szukasz tu jasnowidzow? Poczytaj o tym JAK sie podkraca i zabieraj sie za to stopniowo. Myslisz ze wpadnie tu ktos i powie ci co gdzie jak wszystko ustawic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digo Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Myslisz ze wpadnie tu ktos i powie ci co gdzie jak wszystko ustawic? no tak by bylo najlepiej rtfl, ale najwidoczniej nie ma tu takiej osoby z takim zasobem wiedz. Btw podkrecanie to powili idzie narazie 2.0@2.4 Ale bardziej mnie denerwuje to ze nie moge ustawic w biosie ddr 333 tylko chodza max na 266 ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 nie napisales nawet jaka masz plyte i ewentualnie zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 "Myslisz ze wpadnie tu ktos i powie ci co gdzie jak wszystko ustawic?" no tak by bylo najlepiej rtfl, ale najwidoczniej nie ma tu takiej osoby z takim zasobem wiedz. Nie wiem co ma wspólnego wiedza ze zgadywaniem ale jeśli rzeczywiście chcesz coś podkręcać -> czytaj FAQ. A jeśli już mam zgadywać, to proc pójdzie na 15145456487845400 megaherców przy fsb=757272824392270 i napięciu 6868454 woltów LOL :P A punkt graniczny, to zależy gdzie mieszkasz, może Świecko, może Terespol albo Balice... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digo Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 nie napisales nawet jaka masz plyte i ewentualnie zasilacz przeczytaj dokladnie moj pierwszy post :P a zasilacz mam jakiejs nie znanej firmy ale 350 w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 czytam czytam i nie moge sie doczytac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 no tak by bylo najlepiej rtfl, ale najwidoczniej nie ma tu takiej osoby z takim zasobem wiedz. To nie chodzi o zasób wiedzy, tylko od egzemplarza, serii. Mój P4 kończy stabilną prace na 2.8 GHz, innym chodzi bez podnoszenia rdzenia na 3 GHz, a max na 3.3 GHz. Możesz poprostu podnosić o 2 MHz FSB i testować. Jak przejdzie Prime przynajmniej 10 minut przy w miare bezpiecznych temperaturach to możesz dalej podnosić. Wkońcu pojawi się granica w której albo komputer się zresetuje albo wogóle nie wstanie. Wtedy gasisz zasilacz, włączasz ponownie i zmniejszasz FSB. Procesor Ci się nie spali, nie zepsuje z tego powodu, no chyba że zasilacz nie wytzryma i miałbyś naprawde wielkiego pecha. Ale bardziej mnie denerwuje to ze nie moge ustawic w biosie ddr 333 tylko chodza max na 266 ;( I nie ustawidz więcej. Bo procek działa n 100 MHz FSB, podkręcisz o tyle pamięć o ile podniesiesz FSB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Sądzicie, że jakbym moją Mobo zmienił na inną (np. Abita IS 7), to proc poszedł by sporo wyżej czy różnicy bym nie zauważył? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...