Skocz do zawartości
alienth

NF7+sempron+bios-jaki najlepszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam NF7 i semprona 2400+. Pytanie brzmi jaki bedzie najlepszy bios do OC tego sempronka? Pytam bo jak dostalem nefke plyte to nie wstawala z sempkiem i musialem biegac do kumpla po starego durona by wgrac bios D26. Wiec teraz sie chce upewnic jaki bios bedzie najlepszy, by nie bylo tak ze wgram bios i znow trza bedzie durnia zakladac i flashowac innym, a cooler to pentagram QC80 wiec nie usmiecha mi sie go co chwaila sciagac i zakladac. Nie moge uzyskac stabilnie wiecej jak 10x200mhz z tego sempka... Wiec jaki bios polecacie do OC tego senpka? (moze byc modowany)

sciagnalem juz taki: D26_ver.2.0.05C_TaiPan_0.1_25.09.04.rar nada sie? oco chodzi z tym C ?? co to jest i czy mi to potrzebne?

Prosze o wyrozumialosc glupiego pytania.... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm a czy bios od NF7-S2G by pasował? Nie jestem pewien ale ja posiadam NF7-S2G i taki sam sempron idzie u mnie na FSB 222 przy podniesieniu napięcia +12% jak dam +14% i poprubuje dalej to nic więcej nie wycisne.

Bez podnoszenia napięcia idzie na FSB 206 i nic więcej.

Może ktoś wie czy ten bios pasuje do NF7 to może więcej wyciśniesz z proca na tym biosie od S2G lub od S2 bo róznica niewielka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi